marți, octombrie 28, 2008

Administrare site

Am nevoie urgent sa formez o echipa de oameni care sa se ocupe de administrarea siteului. Sunt invitati si bobocii.Sunt preferati cei cu cunostinte mai vaste in ale programarii sau cei care se adapteaza rapid. Astept un add de la cei interesati: vladimir.nichita.

Va salut...

botzo's edit: se refera evident la site-ul oficial al liceului, site pe care-l gasiti aici

luni, octombrie 27, 2008

"Stop"

Zilele trecute ma gandeam ca nu vreau sa termin liceul,sa dau bacul,sa plec la facultate…Suna infantil,sunt constienta de asta si stiu ca multi dintre cei de-a 12-a mi-ar da cu ceva in cap daca m-ar vedea ca ma ingrijorez de pe-acum pt bac,admitere [ei si acum sunt fara stres:))].Dar nu e vorba de asta,ca bacul oricum se ia[“daca nu elevii din mishu,atunci cine?”] si admiterea la fel…Si probabil sunt si boboci care se uita urat la aceste randuri si probabil mi-ar spune ca sunt nebuna ca nu vreau sa plec…si spun asta pentru ca stiu cum eram intr-a 9-a,cand eram speriata de toti profesorii si vroiam sa ma mut[adevarul e ca nu am avut chiar cei mai draguti profi]E…dar de a 9-a am trecut…si intr-a 10-a lux:))Obisnuita cu profii,profii mai draguti,ii vedeam mai rar…Dar intr-a 11-a a inceput sa devina totul mai serios.Toti profii si-au inceput discursul cu “e timpul sa va treziti,ca nu mai e cum era…” si ce e cel mai enervant “incepeti cea de-a doua jumatate a acestei perioade…” si bla,bla,bla…Asa ca,boboci…nu asteptati pana intr-a 10-a sa chiuliti,sa cunoasteti meniurile de la fiecare bar din apropiere,sa socializati [chiar daca e cam nasol pt voi ca sunteti cu “aia mari” pe tura dar sa stiti…oricat misto ar face de voi,o fac doar pt ca le-a ramas frustrarea dintr-a 9-a cand erau “aia mici”]

Si cum stiu ca nu putem sa apasam un buton “stop”….bucurati-va de fiecare ora chiulita!

Balul Bobocilor

Incep prin a va aduce la cunostinta ca balul bobocilor se va tine anul acesta pe data de 8 noiembrie, in minunatul club Kristal(sau cum s-o scrie). tot ce stiu e ca vor veni sa cante cei de la Fly Project, ceea ce e un improvement fata de anii trecuti( in ultimii doi ani, din cate stiu, n-a mai venit nicio trupa), dar un regres fata de acum 3 ani(cand au cantat cei de la Holograf si Vama Veche). din cate am inteles biletul va costa 30 de RON. eu unul o sa ma duc, in principal pentru ca e ultimul an de liceu.
Va doresc distractie placuta.

vineri, octombrie 24, 2008

Amintiri din copilarie

Ieri de dimineata,eram in autobuz in drum spre scoala.Toata lumea era morocanoasa,toti aveau niste fete plictisite,numai un copil era dornic de “povesti”.
Copilul(de vreo 3 ani): Mami,mami,hai sa povestim!
Mama: Pai...hai!
Copilul: Mami,imi place cu autobuzul!
Mama: Iti place?
Copilul: Da...Abia astept sa ajung la gradinita.Ieri am fost cuminte. Nu am dormit,dar am mancat tot ...desertul.
Mama: Tot desertul...Si mancarea?
Copilul: Mancarea nu imi placea...Dar am fost cuminte,nu te bucuri?
Mama: Ba da,ma bucur!(si il pupa pe frunte)
Copilul: Mami,mami...Hai sa povestim!
Mama: Iar vrei sa povestim?
Copilul: Daaa.Mami...
Mama: Spune...
Copilul: Abia astept sa vina Mosu’.
Mama: Pai mai e pana sa vina Mosu’...
Copilul: Mami...vreau sa clopotim din clopotele si sa impodobim cu beteala...
Mama: Nu se spune sa clopotim...
Copilul: Bine,mami. Mamiii....Stii ca vine Mosu’?
Mama: Dar tocmai ti-am spus ca mai e ceva timp pana sa vina Mosu’.
Copilul: Nu mai e chiar atat de muult...Mai e ziua de azi,cea de dupa azi,si cealalta de dupa azi...Si gata,a venit Mosu’.
Mama: Ce copil destept esti tu...(aranjandu-i dragastos bretonasul).
Copilul:Mamii,hai sa povestim. Mami...eu te iubesc!
Mama:Si eu,copile!
Sunt adorabili,nu?
Azi pe la 15,30 in alt autobuz,in drum spre casa.O doamna vorbind cu o alta,la telefon.
Doamna: -Da...As vrea sa treci pe la mine...M-am certat iar cu Cristina si am plecat de acasa.As vrea sa vorbesc cu tine...stam si noi la o cafea si iti povestesc tot.
-Da...Pai in primul rand,eu sunt mama si ea fiica.Cum sa ii permit eu sa imi spuna : “Du-te dracului!”? Iar copilul ala...la 3 ani jumate,da in mine si scuipa si injura...Acum la 3 ani jumate...La 7 ce o sa ma fac cu el?O sa ma omoare!
-Singura care ma mai intelege acum, e Diana.Oricum nu ii spun tot...Cred ca ar muri daca ar auzi cate imi face sora-sa...
La fel de adorabili?Nu cred...Copiii cresc,si se schimba...radical.

miercuri, octombrie 22, 2008

Preselectie

Preselectie fete pentru prezentare de moda in cadrul activitatii "scoala pe dos". avem nevoie de fete(IX-XII). daca sunteti interesate veniti vineri la 11.30 la XII B(etj 1). In caz ca mai sunt si alte persoane interesate de organizare, la fel, va asteptam vineri...same place, same hour...

luni, octombrie 20, 2008

Dumnezeu s-o ierte!

In cursul zilei de sambata(se pare, nu stiu foarte multe detalii), doamna profesoara Mioara Gheorghe a fost gasita moarta in apartamentul dansei. cauza mortii pare a fi un atac cerebral. o sa las la o parte scrisul asta de pe sabloane pentru ca mi-e si greu sa spun ceva. stiu doar ca un om apropiat noua a decedat si Mihai Viteazul a pierdut o profesoara buna(a se vedea diplomele din laboratorul 4 de informatica). probabil funeraliile vor avea loc maine. nu o cunosteam foarte bine pe doamna profesoara, neavand-o la clasa, asa ca as fi ipocrit daca as scrie un necrolog. pot doar sa sper ca Domnul s-o aiba in paza.




rog pe cei care au cunoscut-o si apreciat-o sa scrie un necrolog pe care il voi publica ulterior aici.
o sa revin cu alte detalii dupa ce le voi afla.

vineri, octombrie 17, 2008

Generatia de ieri vs. generatia de azi

Cred ca toata lumea este de acord ca generatia noastra nu mai seamana aproape deloc cu cea a parintilor nostri si ca discrepantele dintre ele sunt tot mai mari. Ca este mai bine acum, ca era mai bine “pe vremea lor”, nu pot spune cu certitudine, insa un lucru e clar: cele doua generatii au din ce in ce mai putine puncte comune, iar acest lucru duce, in mod inevitabil, la ceea ce se numeste “conflict intre generatii”.
De exemplu, toata lumea se plange ca tinerii din ziua de azi nu cunosc notiunea de respect. Sunt sigura ca fiecare dintre noi intalneste zilnic cel putin o batrana care isi exprima nemultumirile legate de generatia noastra prin mijloacele de transport in comun, in speranta ca vreun calator cu ceva bun simt ii va ceda locul pe scaun. Dar ce se intampla atunci cand nimeni nu da dovada de acel bun simt atat de asteptat? Scenariul a devenit unul clasic: se formeaza doua tabere, fiecare reprezentand generatia din care face parte. Astfel, auzim tot mai des expresii de genul “Pe vremea mea…” sau “Tinerii din ziua de azi…”. Dar nici “inculpatii” nu se lasa mai prejos in acest joc de cuvinte, replicile lor fiind intotdeauna pe masura:”Te cauta moartea pe acasa si tu te plimbi cu metroul!”. Rasetele si comentariile tinerilor le intaresc batranilor ideea ca astfel de lucruri nu se intamplau “pe vremea lor” si, prin urmare, era mai bine atunci.
Un alt lucru de care adultii sunt nemultumiti il reprezinta vestimentatia adolescentilor. Unii dintre ei (desigur, exista si exceptii) nu pot intelege de ce ne place sa ne vopsim parul in n culori, de ce nu iesim din casa fara sa ne fardam, sau de ce purtam fuste scurte si bluze transparente. Dar nici baietii nu scapa de critici, gelul de par, blugii “pana in pamant” si cerceii fiind niste lucruri inutile, in opinia unora. Dar oare a cui e vina? De ce s-a ajuns aici? Cine e responsabil pentru toate astea? Sa fie doar persoanele in cauza, fetele cu fuste scurte si baietii cu blugii “pana in pamant”? Sau vina sa fie si a parintilor, a rudelor, a cunoscutilor? Greu de dat un raspuns.
Dar cum facem sa schimbam acest lucru, ce masuri luam? Si mai greu de dat un raspuns. Unii spun ca reintroducerea uniformelor scolare obligatorii ar mai remedia situatia. Poate au dreptate, dar in afara scolii ce facem? Degeaba avem uniforma formata din camasa, pantaloni, sacou si cravata, cu care personal nu sunt de acord, daca in rest nu se schimba nimic. Indiferent de situatie, recunosc ca m-am bucurat cand am aflat ca in Mishu nu exista uniforma.
Pe de alta parte, mass-media are o influenta foarte mare, poate chiar prea mare, asupra tinerilor. Peste tot, in ziare, reviste, la televizor, ne sunt prezentate tot felul de persoane, pe care adolescentii le iau drept modele, desi nu intotdeauna acestea reprezinta cea mai buna alegere. Prin urmare, vina este impartita si poate n-ar strica sa se incerce remedierea situatiei si prin aceste mijloace.
Revenind la diferentele dintre generatia parintilor nostri si generatia noastra, lista ar putea continua la nesfarsit. Dar hai sa analizam putin si partile bune ale generatiei de azi. In primul rand, tinerii din zilele noastre stiu ce vor si, mai ales, stiu cum sa obtina ceea ce vor. Modalitatile de exprimare sunt mai multe decat acum 20 de ani, oamenii isi cunosc mai bine drepturile si stiu cum sa le foloseasca in avantajul lor. Aceste lucruri se datoreaza, in mod cert, regimului democratic, considerat un alt subiect controversat.
Si nu in ultimul rand, trebuie mentionat ca pe vremea parintilor nostri nu exista blogul liceului, acesta fiind un mare plus pentru generatia de azi!

luni, octombrie 13, 2008

Bunaciuni printre boboci

Sa fim sincere acum,pentru ca in acest post ma adresez in totalitate fetelor,cred(poate mai exista vreo exceptie).Dar mai mult fetelor.Nu imi puteti spune ca voi nu ati vazut un baiat dragut in scoala...sa nu vorbim despre cei de a 12-a cu care suntem pe tura,noi bobocii...ci sa ne referim doar la prospaturi.Nu puteti sa imi spuneti ca nu ati vazut macar un baiat care sa va placa...macar unul...sa nu luam in calcul varianta in care sunt mai multi...pentru ca sunt foarte muuuuulti. Si ar mai fi o chestie...ca unii dintre acei baieti buni,se mai duc si la concursul de Miss si Mister Boboc...Deci va dati si voi seama.Cum stateam noi azi,ca in fiecare zi,pe hol,vedem ca se strang vreo 5 tipi(printre ei si 3 care merg la mister),toti fiind foarte cute.S-au strans toti la un loc,doamne,parca era locul baietilor buni...Pe deasupra,ei mai sunt si prieteni.Adica se stiu intre ei si vorbesc,ca na’...sunt de aceeasi teapa...Si ii vezi asa trecand pe hol,si cate 5 fete intorcand capul. Pana acum parca era invers, adica baietii intorceau capul dupa fete...Dar na’ ce sa faci daca exista multi baieti cu parul blond si ochi albastri sau mai stiu eu cum...pentru ca dupa cum am spus,sunt multi. Deci...fetelor,fiti cu ochii in patru,pentru ca baietii astia sunt multi...Mult mai multi de 4.Have a nice day, cause’ I’m sure I’ll have.

sâmbătă, octombrie 11, 2008

Campionat de basket

Clasele a10a si a11a. Organizat de 11i. Detalii la Mateo.
in principiu, cu 1 transfer la fiecare echipa. Transferul trebuie sa fie din acelasi an de studiu.



Cine vrea sa-si inscrie clasa, add slimshadymatei si vorbim acolo.

vineri, octombrie 10, 2008

Radio

Cine e pe tura de seara(adica a10a sau a11a) si este INTERESAT, nu curios, de statia de radio, sa dea add la slimshadymatei.

Revin cu detalii despre schimbarile de la Radio pentru cei care sunt mai vechi in liceu si o sa explic pentru nou veniti ce presupune acest "radio".

Cursuri Jiu-Jitsu

Sunt gratuite, se tin in liceul nostru, marti si joi intre 19:30 si 21:00, in sala de sport de la etajul I.
Se plateste o taxa pentru examene, destul de mica (cca 10 lei, din cate am inteles).
Senseiul are centura neagra 7 dani si antreneaza trupe anti-tero, asa ca e bine sa nu-l suparati. :D

CD-See

Luni, 13 octombrie, ora 12.30, in amfiteatru, (sala 18) sunteti chemati pentru a va afla mai multe despre acest proiect AIESEC.

marți, octombrie 07, 2008

Campionat de fotbal

Mi se sufla din spate ca se organizeaza de catre elevi(ca de obicei) un campionat de fotbal la nivelul claselor de dupa-amiaza(a 10-a si a 11-a). se zice ca ar incepe saptamana viitoare. pentru mai multe detalii luati legatura cu omul din spatele id-ului doru1315 .

luni, octombrie 06, 2008

Dans sportiv


Mda, se poate, moca, la noi in liceu, atat am aflat, ca am pierdut ca un dobitoc foaia cu detalii de la tipul care colinda clasele si se dorea a fi cool.
Daca are cineva detalii stie ce sa faca.

Update: Am pus si formularul (mersi, Adriana :) ).

Preselectie cor

Luni, 6 octombrie, ora 14:30, sala 39 (etaj II)
Probe:
- o piesa la alegere
- un test de ritm
- un test intonational
Persoana de contact: Prof. Ungureanu Iulia-Ramona

sâmbătă, octombrie 04, 2008

Ziua de film

Acum ceva timp, daca nu ma insel in clasa a10a, am initiat un proiect in cadrul G.E.(Guvernul Elevilor).Faceam in fiecare miercuri parca proiectie de film.Venea lumea doritoare si vedea un film, de calitate ziceam noi, la sala 18.Iti luai colegii de mana sau chiar si profesorul, daca era mai ingaduitor, si il aduceai la sala 18 ca sa vedeti impreuna un film.Acum vine intrebarea: sa repetam proiectul?G.E. probabil se va relansa din aceasta luna, cand planuim sa aiba loc si alegerile (asta pentru ca intreba flory zilele trecute ce se mai intampla cu G.E.), si as vrea sa stiu daca voi ati fi doritori.Astept niste commenturi pe aici si niste pareri.Daca se va prelungi proiectul am sa astept si sugestii de filme.

Va salut...

vineri, octombrie 03, 2008

Centrul de Excelenta in Filosofie (CEXF)


Sambata, 4 octombrie, se va da un test (formal, din cate am inteles) pentru participarea la cursurile Centrului de excelenta in filosofie. Acestea sunt deschise, adica le puteti audia si doar in calitate de spectatori.
Pe langa faptul ca e interesant de participat la asa ceva, am inteles ca diploma care s-ar da la promovarea testului final e destul de ok de avut.
Mai multe detalii aici.

Update: Aici pdf cu rezultatele testului initial.
 
footer