duminică, decembrie 28, 2008

La multi ani 2009!

Mai este foarte putin pana vom spune "La multi ani 2009!", iar acum, la final, facem bilantul anului care e pe cale sa se sfarseasca. Ce lucruri ne-am propus anul trecut in aceasta perioada si cate dintre ele am realizat cu adevarat conteaza mai putin acum. Important este ca 2009 ne asteapta cu o multime de surprize pregatite cu mare atentie si ca trebuie sa ne concentram asupra provocarilor care vor urma.
Prin urmare, voi ce va doriti in noul an?

joi, decembrie 25, 2008

Craciun Fericit!

Craciun Fericit tuturor elevilor din mishuuu! Sa fiti fericiti copiilor, sa fiti iubiti, sa treceti cu bine peste chinurile prin care treceti pentru a va scoate o medie de 5( si cazul meu:)) ), peste vacanta pe care o petreceti singuri,cu prietenii,cu parintii sau cu cel/cea draga... si ce sa mai zic.Sa fiti fericiti!



Si aduceti-va aminte...Craciunul nu inseamna numai sa primesti haine,dulciuri,teelfoane mobile,PC-uri sau alte chestii...Inseamna sa daruiesti fara sa astepti ceva in schimb.(asta nu inseamna ca trebuie sa refuzi daca primesti ceva in schimb:)))

Craciun Fericit!

marți, decembrie 23, 2008

Vacanta

Vacantaaaaa! Ce frumos suna! Dupa atatea teste, teze si ascultari, a venit in sfarsit vacanta. Urmeaza doua saptamani superbe si fara prea multe teme, in care cuvantul de ordine va fi relaxare. Cel putin in cazul majoritatii, caci cei de a 12-a nu stiu in ce masura vor avea timp liber.
Dar desi stam acasa doar de cateva zile, parca lipseste ceva, acel sentiment pe care il ai cand te trezesti dimineata si te gandesti ca poate scapi si azi de un test greu sau ca poate ai noroc si nu te asculta tocmai pe tine. Dar aceasta perioada va trece repede si imediat intram in febra lucrarilor de control si a ascultarilor, incercand sa ne mai marim media pe ultima suta de metri.
In concluzie, bucurati-va pe cat posibil de rasfatul acestor zile si de magia Sarbatorilor!

vineri, decembrie 12, 2008

Colindeee

Dupa cum stiti deja, liceul nostru a fost gazda Festivalului de colinde din acest an. Desi spectacolul propriu-zis a inceput abia la orele 10.30, clopoteii si copiii costumati in Mos Craciun si-au facut simtita prezenta cu mult timp inainte. Unii aveau ora de biologie si altii repetau pe hol. A fost amuzant oricum.
Dupa 2 ore in care sala de festivitati ne atragea pe toti, asemenea unui magnet, a venit si randul celor din CNMV sa arate de ce sunt in stare. La intrarea lor pe scena, toata lumea aplauda si striga "Mishu". Adevarul e ca daca nu-i aplaudam pe dovlecarii nostri, atunci pe cine? Si cu asa incurajari, nu avea cum sa nu iasa bine. Pacat ca dupa ce au cantat ei a trebuit sa ma duc la ora.
Oricum, fiind prima data cand asist la un asemenea eveniment in Mishu, pot spune ca am fost placut impresionata. Felicitari tuturor participantilor, dar in mod special colegilor si doamnei profesoare de muzica.

joi, decembrie 11, 2008

Festival de colinde

Daca sunteti dornici sa ascultati colinde, sunteti asteptati maine incepand cu orele 10.30 in sala de festivitati a liceului, sa asistati la festivalul organizat cu ocazia Craciunului. Auditie placuta!

joi, decembrie 04, 2008

Mishu - o parte din mine. O alta perspectiva

E clar, Mishu face parte din mine. Face parte din noi toti. Din unii, poate de mai mult timp. Din mine, doar de 3 luni. E decembrie. A trecut deja o perioada destul de lunga si pot spune ca pentru mine s-a sfarsit perioada in care mi se spunea "Lasa, o sa te acomodezi. Asa e la inceput." Eu nu ma mai vad fiind "la inceput". Nici inceputul n-a fost rau, dar acum e si mai bine. Trezitul devreme, chiar foarte devreme, inca reprezinta o problema. La acest capitol inca sper "sa ma acomodez". Dar tot somnul piere cand ajung la liceu si imi vad prietenii, carora vreau sa le multumesc pentru tot.
Si cum ar mai fi oare viata de liceu daca n-am mai copia temele in graba in pauze, daca n-am mai vorbii profii pe la spate, daca n-am mai numara absentele, avand grija sa nu depasim numarul de 10 pe semestru, daca n-am mai incerca sa aflam subiectele la teste de la alte clase? Cum ar fi daca n-am mai rade pe saturate cand profii ne spun ca "noutatea asta e noua", ca "metoda asta de rezolvare e mai smechera" sau ca "anul acesta vom invata sa gandim"? Cum ar fi fara orele la care pur si simplu stai si vegetezi in banca, incercand sa maschezi faptul ca gandul iti zboara departe, sau numarand minutele care mai sunt pana la pauza? Si cum ar fi, fetelor, vietile noastre fara pauzele in care studiem "tipii buuuni", care nu sunt deloc putini la numar? Imi cer scuze pentru excesul de sinceritate! Va las pe voi sa raspundeti la aceste intrebari.


La multumesc domnilor profesori pentru sursa de inspiratie!

Avem si noi Debate Club

Am observat ca mai toate liceele scriu despre clubul de dezbateri pe blogul liceului.Si la noi nimic.Dar ce,noi nu avem club?Ba da,avem.Si unul chiar foarte mare si important.Anul asta "Open Debate Bucuresti" s-a tinut la noi in liceu,aceasta fiind o dezbatere unde au participat mai multe echipe,pe o tema stabilita de ceva timp.Si chiar a fost tare.Desi fac parte din acest club,la Open doar am asistat si de fapt,am facut parte din echipa de organizatori.Dar sa revenim.Voiam sa zic,ca desi nu i se face reclama clubului,noi facem niste chestii foarte tari acolo.Adica ne imbunatatim modul de a combate unele argumente pe care ni le poate aduce adversarul si invatam sa ne controlam,sa fim mai rationali,sa gandim si cu creierul,nu numai cu inima.Cei de la club se intalnesc in fiecare duminica,la liceu, de la ora 10.30,uneori 11.Cine doreste sa participe este oricand binevenit,sau daca vreti macar sa veniti sa vedeti ce facem noi acolo,noi va asteptam.In plus,chestia cu debate-ul va conta la admiterea voastra la facultate...Adica..se va trece in C.V.:>.
So, avem debate club si am scris si noi despre eeeel\:d/.

miercuri, decembrie 03, 2008

M-am impiedicat de-un ciob

Al doilea articol de la Ioana care va deveni astfel si membra a redactiei:

Bufetul liceului, problema existentiala pentru toti cei care vor sa manance, sau mai bine zis sa stea la o coada imensa unde oricum cei mari ti-o iau in fata.V-ati intrebat ce ne-am face noi fara acea chestie de 3 pe 3, pozitionata sub scara, unde acum cateva zile vindea un mos sictirit?Ei bine dragi "mishulieni" va anunt cu regret ca eu as fi distrusa....nu as mai avea privilegiul sa barfesc tipe naspa cat timp stau plictisita la coada si logic nu as mai putea sa bag in mine ca o sparta sau sa profit de fraierii care cumpara mancarea numai ca sa le-o mananc eu...in concluzie go mishu go

marți, decembrie 02, 2008

Sa muscam din budinca

Din categoria "de la altii" publicam urmatorul articol scris de Ioana Necula:

Traim intr un balon si respiram heliu...la un moment dat se va sparge si ne vom simti eliberati sau poate priviti ciudat de cei care acum se bucura de privilegiul de a inspira oxigen...e inceput de iarna, au trecut 3 luni de cand Mishu face parte din mine...ce simt?simt ca ma scol in fiacrea zi la aceasi ora cu gandul ca va trece repede si ziua asta, cu gandul ca e doar inceputul, "nu te impacienta te vei acomoda"...incerci poate sa nu te simti strain printre straini...viata de boboc nostalgie de iarna...c'mon mishu lasa-ma sa te descopar...
apropo de ziua nationala, am auzit ca saptamana trecuta, in sala de festivitati, s-au tinut cateva discursuri despre mandria de a fi roman....nu va mai imbatati cu apa rece....we don't give a shit!
 
footer