luni, martie 23, 2009

Odyssey of the mind

Cu totii am observat afisele lipite prin scoala, cu titlul "Odyssey of the mind".Si logic,fiecare la randul sau, s-a intrebat,cel putin o data, "Ce-i mai nene, si Odyssey of the mind,asta?" Pai,aici avem raspunsul. Pentru a afla mai multe informatii despre acest proiect international, am incercat sa ajung direct la unul dintre participanti. Pe fata cu care am vorbit,o cheama Raluca si este boboaca. A fost foarte entuziasmata sa auda ca ii voi lua un interviu si a fost foarte incantata sa ne raspunda la intrebari. So, here we go.

Mishu: - Hei, Raluca! Suntem incantati sa te avem azi alaturi de noi si totodata foarte nerabdatori sa iti punem o gramada de intrebari.Tu, cum te simti?
Raluca: - Ah,ma simt super.Bineinteles,cateva emotii,dar sunt foarte incantata ca am ajuns in semifinala si ca eu si echipa vom pleca in Slovacia.
Mishu: - Super! Ne bucuram ca te simti atat de bine alaturi de noi,avand in vedere faptul ca si noi suntem nerebdatori sa aflam cat mai multe informatii.Inainte sa te intreb despre semifinala,ce imi poti spune despre proiect?In primul rand,cum ai alfat despre el?
Raluca: - Am aflat prima oara despre proiect,de la un elev de a 12-a,verisorul uneia dintre colegele mele.
Mishu: - Si,de ce ai vrut sa te implici? De fapt, ce te-a atras la acest concurs?
Raluca: - Pai...prima oara, nu stiam mai nimic despre proiect. Dar mai apoi, pe parcurs ce aflam cat mai multe lucruri despre el, voiam din ce in ce mai mult sa particip.In primul rand, m-a atras acest proiect pentru ca se baza pe imaginatie. Si in al doilea rand, aveam nevoie de o ocupatie pentru timpul liber, chiar daca a fost mai obositor decat mi-am imaginat.
Mishu: - Asadar este un proiect ce sustine creativitatea elevilor.Si, practic, in ce a constat acest proiect?
Raluca: - Pentru inceput, o sa-ti povestesc despre tema echipei mele.Suntem 7 elevi in echipa.Tema cerea sa se construiasca o masina care sa treaca prin 4 medii diferite,iar de fiecare data cand iesea dintr-un mediu, aceasta trebuia sa-si schimbe aspectul.In total au participat 6 echipe dintre care s-au calificat 4 echipe, cu 5 piese: Balsa, Earth Trek, Hercule si Supersitions.Iar despre urmatoarea etapa,adica marea finala, stiu doar ca se va desfasura in Slovacia.
Mishu: - Mai povesteste-mi cate ceva despre semifinala.Am inteles ca va avea loc in Slovacia.Veti concura si impotriva altor tari,asadar?Cum va simtiti?Emotii mari?Sperati la sanse de reusita?
Raluca: - Da, vom concura cu alte tari. Sincer...nu cred ca vom trece mai departe, desi speram si vom incerca din rasputeri sa dam tot ce avem mai bun,mai ales ca urmatoare etapa si ultima, cred, va avea loc in America.Si,stim cu totii ca oricine si-ar dori sa ajunga pana acolo.Iar cat despre emotii,din plin,bineinteles.
Mishu: - Raluca, multumim mult pentru timpul acordat si pentru ca ne-ai raspuns fara ezitare la toate intrebarile.Va uram mult succes in continuare, si va tinem pumnii, speram sa castigati!
Raluca: - Si eu va multumesc in numele intregii echipe ca m-ati ales pentru acest interviu.Echipa Engima va multumeste pentru urari!
 
footer