miercuri, septembrie 30, 2009

Cu ce se mai ocupa Guvernul nostru?

Azi, ultimii doi reprezentanti ai Guvernului au ales cu ajutorul sefilor de clasa forte proaspete. La alegeri au aparut candidati din toti cei 4 ani de tortura, fiecare fiind interogat in fata tuturor pe baza Regulamentului Intern al Scolii si al Guvernului . Vali si Adriana le-au venit de hac cu intrebari cheie precum "Ce cautam noi aici?" si "Vorbind in cel mai egoist mod posibil, cu ce te poate ajuta pe tine, personal, intrarea in Guvern?" . Deasemenea concurentilor li s-au cerut sa rezolve unele probleme precum nefolosirea insignelor inexistente.
Dupa o asteptare comparabila cu o mie de ani, timp in care au stat la taifas si au discutat despre abilitatile fiecarui candidat Guvernul s-a ales cu 10 membri noi, dintre care 6 sunt boboci.
Acum ca avem numarul maxim de membrii ai Guvernului anul viitor se vor putea sustine candidatii conform regulamentului Guvernului, anume doritorii vor fi alesi printr-un vot simplu si majoritar al Guvernului existent. Daca ne tinem de treaba vor fi numai 2 locuri libere.
Asa, si acum ca sa ma umflu in pene si sa ma dau mare si tare pe net va anunt ca am fost admisa in Guvern. Sper sa va pot apara cat mai bine interesele si sa va fac viata in Mishu cat se poate de tare. Initiem si proiecte, daca aveti un cuvant de spus sau idei suntem deschisi, ne gasesti 5 zile din 7 in inchisoarea noastra draga de caramida.

Preselectie corul liceului

Vineri, 2 octombrie, orele 13.00 la sala 39, etajul al 2-lea. Persoana de contact: Doamna profesoara Ungureanu Iulia-Ramona.
Multa bafta!

marți, septembrie 29, 2009

Chirilă în licee

Începând cu data de 19 mai, solistul trupei Vama, Tudor Chirilă, a iniţiat campania "Chirilă în licee", pe care a susţinut-o de-a lungul perioadei 19-27 mai, în cinci licee din Bucureşti. Campania are ca scop comunicarea cu liceenii iar sloganul "Descoperă ce-ţi place!" a fost ales aşa încât să aibă priză la elevi.
De-a lungul campaniei, Tudor a vorbit elevilor din Neculce, Alexandru Ioan Cuza, George Coşbuc, Ion Creangă şi Gheorghe Lazăr despre importanţa descoperirii aptitudinilor şi a alegerii unei cariere potrivite.

Şi acum, după ce v-am facut un scurt review asupra proiectului, se aud voci prin şcoală cum că Tudor Chirilă ar veni şi la noi în liceu, cam în data de 12 octombrie, în jur de ora 4.30.

Sursele sunt nesigure, dar având în vedere ca proiectul avea să se deruleze în continuare, dupa trecerea verii, în alte 15 licee din Bucureşti, putem spune că totul este posibil. Deci, să sperăm că Tudor o să fie foaaaarte drăguţ şi o să ne onoreze şi pe noi (fanele lui cele înfocate,vorbesc aici despre fete:d), cu prezenţa lui în sala de festivităţi. I can't waaaait.

duminică, septembrie 27, 2009

Sedinta de redactie

Marti, orele 12.30, sedinta de redactie LaMishu. Sunt asteptati si cei care vor sa scrie, dar n-au facut-o inca.
Aviz amatorilor! De data asta, nu va mai motivam absentele.

joi, septembrie 24, 2009

Teste predictive

Nu am apucat si noi sa ne dezmeticim prea bine dupa deja mult prea mult discutata vacanta trecuta, ca odata ajunsi la scoala, paf! ne loveste ceva.Nu sunt nici orele, nici trezitul devreme,nici aglomeratia din mijloacele de transport in comun, nimic din toate astea nu ne strica tonusul mai mult decat celebrele teste predicitive. Si cel mai mult imi place discursul sustinut de majoritatea profesorilor:"Eu nu v-as da test, dar trebuie!". Tot ce-mi place la testele astea e ca nu se trec, dar totusi nu poti sa te prezinti cu mana-n in gura si sa lasi foaia alba, deci oricat de nesimtit ai fi tot pui mana pe un caiet, tot iti arunci privirea pe niste notiuni, iar pur si simplu ideea de test aduce dupa sine un factor de stres. Privind din perspectiva profesorului, acesta are de facut o gramada de munca inutila care nici macar nu-l scapa de grija unei note in catalog. Desigur ca se pune problema bobocilor si a profesorilor care nu au lucrat cu o clasa in anii precedenti, aici e putin mai complicat, dar sincer cred ca dupa cateva ore e aproape imposibil ca un profesor sa nu isi faca o idee corecta si obiectiva despre o clasa. Nu stiu de ce se depune atat de multa munca inutila pentru teste predictive....ah, daca sunt vazute ca pe un warm up sunt perfect de acord, in rest nu prea le vad rostul.

duminică, septembrie 20, 2009

Trei boboci si o parada

Trei boboci au indraznit sa se integreze in nebunia Paradei Elevilor sambata trecuta. In cautarea suporterilor CNMV au parcurs de la un capat la altul sirul. Ochii lor urmareau pancartele si urechile lor auzeau orice racnet in afara de “mishu”. Nu le venea sa creada ca Mishu nu avea galerie! Totul bine si frumos, scoala democratiei blah blah blah dar unde era cel mai democratic liceu din toata capitala?!
Acesti trei curajosi boboci s-au incapatanat si au luat asupra lor datoria de a-si sustine liceul. Colindand pe la toate liceele au fost huiduiti si ignorati o vreme dar tot nu s-au putut abtine si altii sa nu strige cu ei. Racnetul dovlecarilor nu poate fi inabusit!
Atmosfera asemanatoare revolutiei era molipsitoare, strigai pentru liceul tau, strigai pentru liceul lor, strigai pentru orice doar sa poti striga si tot nu te puteai auzi. Muzica bubuia in background si singura priveliste era o pata de nori amestecata cu cotroceni. In jurul tau erau numai trupuri straine care pareau ciudat de cunoscute .
Odata ajunsi in Piata Constitutiei parada s-a transforamat dintr-un carnat intr-o chiftea si a asteptat concertul, iar bobocii nostri au plecat satisfacuti de haosul creat de licenii bucuresteni si mai ales ca isi mai gasisera inca 5 frati dovlecari.

K

vineri, septembrie 18, 2009

Lamuiri partea a II-a

Cum nu toti bobocii au putut fi prezenti la sedinta de azi, am sa fac un rezumat a ceea ce s-a discutat.

In primul rand, blogul asta se vrea a fi un fel de ziar online al liceului. Blog si nu ziar, datorita costurilor reduse, apropierii fata de cititori, rapiditatii publicarii articolelor. Noi incercam sa formam o comunitate, sa strangem elevii din toti cei 4 ani de curs la un loc, sa discutam despre liceul nostru si nu numai. Despre ce scriem? Despre orice i-ar putea interesa pe elevii nostri. Problemele liceului, experiente petrecute aici, activitati extra-scolare, evenimente sportive, expozitii in liceu, anunturi, interviuri.

Pentru cei dornici sa ni se alature, se fac recrutari. Scrieti despre ce credeti voi ca i-ar interesa pe dovlecari si trimiteti la zuzulixu@yahoo.com sau botzo_90@yahoo.com. De asemenea, asteptam si ideile, propunerile si criticile voastre.

joi, septembrie 17, 2009

Targ de manuale

Pe langa deja traditionalul targ de manuale, organizat in cadrul liceului, mierucuri 23 septembrie, ora 13.30 la biblioteca, va mai avea loc un targ de o avengura mai mare, organizat de Parlamentul Tinerilor, Primaria Sectorului 2 si I.SM.B. in Parcul Obor in datele de 19-20 si 26-27 septembrie. La cel din urma, vor lua parte mai multe licee (deci aviem di tatie!). E o ocazia buna pentru elevii claselor a 11-a si a 12-a sa-si procure manualele la un pret cat mai avantajos.

marți, septembrie 15, 2009

Un an. Prietenie pe vecie

Se presupune ca la ora asta eu ar trebui sa am dispozitia necesara pentru a scrie un articol despre prieteniile din liceu. Dar cum ideile nu se ingramadesc, ma rezum la a scrie despre experienta mea la acest capitol, mai exact, despre cele mai importante persoane din acest liceu.

Numele lor conteaza mai putin, desi majoritatea stiti la cine ma refer.

Am facut cunostinta in urma cu fix un an, in incinta liceului in care aveam senzatia ca ma pierdusem fara scapare, si nu am incetat nici pana in ziua de azi sa descoperim lucruri noi una despre cealalta. Cum era de asteptat, nu toate momentele petrecute impreuna au fost roz. Pentru ca orice relatie are doua sensuri. Si am avut si noi momente proaste, in care am tipat, zile in care nu ne'am vorbit, dar am trecut peste ele. Caci peste toate se trece mai usor in...3! :)

Am trecut prin multe impreuna, si bune si rele. Si toate n-au facut decat sa ne apropie si mai mult. Fiecare piedica ne-a ajutat sa ne cunoastem si sa ne intelegem mai bine una pe cealalta. Am invatat ca baza unei prietenii adevarate e sinceritatea. Si chiar daca un adevar doare, spus de un prieten, devine mai putin dureros.


Am scris acest post cu ocazia implinirii unui an de bune si rele, de soare si ploi, toate alaturi de voi! Va iubesc din suflet si va multumesc pentru tot ce ati facut pentru mine!

P.S. Totodata, lansez o invitatie catre voi, muuultii nostri cititori. Voi ce experiente aveti legate de prieteniile din liceu? Asteptam parerile voastre prin comentarii si povestile prin articole, la id-ul de mess zuzulixu.

luni, septembrie 14, 2009

Program redus

Asadar cam toata lumea cred ca a remarcat dispartia verii din punct de vedere calendaristic si in curand vom resimti efectele venirii toamnei. Pe langa frig, ploi si alte efecte atmosferice, soarele va apune din ce in ce mai devreme. Dupa cum stim cu totii, liceul nostru, de ceva ani, nu a avut program de iarna(asta a fost vestea ce m-a lovit pe mine in prima sau a doua zi de liceu). As incerca sa prezint cateva avantaje si dezavantaje ale acestui presupus program redus. In primul si-n primul rand si cu riscul de a fi putin penibil aceasta fiind la mintea cocosului:vom sta mai putin la scoala! Numarul de ore trebuie respectat, orarul e bine batut in cuie deci se va taia din timpul efectiv alocat acestora si bineintales, ceva ce nu ne-ar conveni, din timpul pauzelor noastre. Sa presupunem ca s-ar taia 5 minute din pauza si 5 minute din ora. O mare problema cu scurtarea pauzelor ar avea-o viciosii, dar daca ma intrebati pe mine, aceasta ar fi o bila in cazul unei eventuale propuneri adresate directiunii. Bun, asta ne-ar face sa intram putin in alerta pe durata orelor de curs, dar sa ne gandim putin la perioada cand la ora 5 e intuneric bezna. Nu ne-am simti putin mai bine daca la ora 6.30 s-ar goli liceul? Aici ii iau in calcul pe elevii care fac in jur de 45 de min - o ora pe drum. Sa ajungi la ora 8.30 acasa intr-o seara geroasa de iarna...hmm nu-i prea placut.
Concluzionand vreau sa subliniez faptul ca pe durata orelor de curs o sa fie stresul putin mai mare atat pentru noi, elevii, cat si pentru profersori, dar odata ce scapam avem putin mai mult timp la dispozitie pentru activitatile noastre si la urma urmei suntem in secolul vitezei...time is money.

Da, ba, incepe scoala!

Mda.. a venit ziua in care cele 3 luni de rai s-au incheiat. Eu nu inteleg isteria asta generala. Parca am avea altceva de facut decat sa ne facem cat de cat datoria. Toata lumea e ultra panicata de noul an scolar. Parca odata ajunsi in curtea scolii, toti intra intr-o hipnoza si se vor trezi abia anul viitor in iunie. Si ce daca se modifica unele chestii? Tot scoala e pana la urma, tot trebuie sa mergem zilnic acolo, tot trebuie sa ne storcim creierii la un test sau pentru vreo ascultare. In fond asta e si datoria noastra, a elevilor, si daca suntem panicati de viata inainte de a incepe greul efectiv, cand o fi cu adevarat bombardament in catalog oare ce ne-om face? Au trecut astea 3 luni de vacanta, stiam toti ca se vor incheia. Acum toti isi plang de mila ca si cum li s-ar interzice orice forma de divertisment pe parcursul a 9 luni de scoala. Luati-o, frate, mai usor ca nu va mananca nimeni!

joi, septembrie 10, 2009

Lamuriri

Scriu acest post in speranta ca voi lamuri bobocii in privinta catorva lucruri de care ma lovesc din ce in ce mai des zilele astea.

1. Deschiderea anului scolar va avea loc luni, 14 septembrie, la orele 9. (dimineata!) Veti sta in sala de festivitati si veti asculta cumintei discursurile celor doi domni directori. (Sever Popa si Mihai Surdu, ambii profesori de fizica) Apoi veti merge impreuna cu dirigintele in sala de clasa unde va veti cunoaste cat de cat, veti primi orarul si manualele.

2. Sunt slabe sansele de a da teste predictive din prima ora. Veti da toti la matematica. Subiect comun la nivel de liceu. In rest, depinde de fiecare profesor daca va da test predictiv sau nu. Oricum, NU! se trec in catalog.

3. Veti invata pe tura cu clasele de a 12-a. In general veti incepe cursurile la 7.30. Cu putin noroc, veti avea o zi sau chiar doua in care veti incepe cu o ora mai tarziu. (valabil pentru clasele fara intensiv)

4. In Mishu nu exista botezul bobocilor sau orice alta activitate de genul asta. Daca sunteti copii cuminti si va vedeti de ale voastre, n-o sa va faca nimeni nimic.

5. S-a afisat repartizarea pe clase si dirigintii. Numele celorlalti profesori pe care ii veti avea la clasa le aflati luni.



To be continued!
Daca mai aveti intrebari care va macina, nu ezitati sa ni le comunicati.

luni, septembrie 07, 2009

Toamna se numara...recrutii

Incepe un alt septembrie urat si lumea zice ca voi incepeti si scoala candva luna asta, asa ca si noi ne reluam activitatea. Liceul a capatat recruti noi (bine ati venit in familie, bobocei) asa ca si noi dorim sa ne marim redactia. Orice elev din CNMV poate intra in echipa de administrare si redactare a blogului.
Pentru redactori (adica autori de articole) se va face o selectie. Voi trebuie sa-mi trimiteti mie pe mess/mail (botzo_90) sau lui zuzu (zuzulixu) 1(un) articol, pana pe data de 15 septembrie 2009 ora 23 59. Articolul poate sa aiba orice tema doriti voi, singura conditie e ca acea tema sa intereseze(dupa parerea voastra) elevii liceului nostru. Selectia se va face, evident, pe baza calitatilor articolului. Succes.
Voi avea nevoie si de un administrator de blog din liceu, cu ceva mai mult timp liber decat mine. Doritorii imi comunica pana pe data de 20 septembrie intentia lor, iar pe data de 21 le voi transmite in ce consta concursul. Din motive obiective noii recruti nu pot participa la acest concurs decat daca imi fac dovada unei experiente in blogging/administrare site.
Si in final am o recomandare pentru cititori: incercati atunci cand comentati sa n-o mai faceti din postura de anonim intrucat noi incercam sa formam o comunitate aici. Puteti foarte usor sa va lasati numele sau daca nu o porecla dupa care puteti fi recunoscuti de ceilalti. Plus ca am proasta tendinta de a sari peste comentariile anonime si de a nu le aproba. Apreciem mai mult un comentariu negativ asumat de cel care-l face decat unul laudativ, dar anonim. Invatati sa va asumati parerile si sa luptati pentru ele. Multumesc. Bucurati-va de ce a mai ramas din vacanta!

marți, septembrie 01, 2009

Sa-mi spuna cineva ca sunt iar boboaca!

Dragi colegi si prieteni, vara s-a cam dus si a luat cu ea si vacanta cea mult iubita si indelung asteptata. Iata-ne asadar in data de 1 septembrie, cu nu mai mult de doar 2 saptamani inainte de deschiderea anului şcolar.

In curand vom auzi din nou cuvintele teme, teste, note, absente si altele din aceeasi categorie, de care cu totii am uitat pe parcursul celor 3 luni de viata buna. A nu se înţelege ca as vrea sa sperii bobocii, anul trecut pe timpul acesta si eu numaram zilele pana la data de 15 septembrie, zi pe care parca voiam s-o sterg din calendar. Incerc doar sa le spun sa se bucure de ce a mai ramas din vacanta asta si sa inceapa liceul odihniti si cu zambetul pe buze. Si sa stie ca doar anul acesta pot face tot ce le trece prin cap si ca unii dintre noi ar renunta la zile pretioase de vacanta in favoarea zilelor în care purtam titlul de boboci.

In final, va rog, sa-mi spuna cineva ca sunt iar boboaca!
 
footer