sâmbătă, noiembrie 28, 2009

Cu ce se mai ocupa Guvernul nostru?

Helooooz!

Ca sa clarific titlul, nu este vorba de altcineva decat Guvernul Elevilor din Mihai Viteazul. Ce treaba avem noi cu aia? Foarte simplu. Rostul lor este sa faca viata noastra de licean cat mai frumoasa. Ca atare au organizat un concurs ca sa spulbere monotonia de dinaintea vacantei.

Acesta consta in decorarea cat mai spectaculoasa a claselor. Aveti tot timpul din lume pana pe 11 decembrie [ultima zi de scoala] sa va dezlantuiti creativitatea si sa faceti ceva cu totul si cu totul original. Avand in vedere ca se aproprie sarbatorile de iarna, vedeti ce va poate pielea. :>

Vineri se vor poza toate clasele si le vom posta pe blog, iar domniile voastre veti avea dreptul la vot!

Cine va castiga prin majoritate va primi premiul !!!

So, hai sa va vedem! Aveti tupeu ?



Merry Merry December!

vineri, noiembrie 27, 2009

Tinerii si iubirea intre bucurii si dezamagiri


Alte detalii cu privire la aceasta conferinta:

Tema conferintei: Tinerii si iubirea - Intre bucurii si dezamagiri
Conferentiar: Danion Vasile
Cand si unde: sambata, 28 noiembrie 2009, intre orele 15.00 si 17.00, in sala de festivitati a Colegiului National Mihai Viteazul
Scopurile conferintei:
-Promovarea si explicarea /definirea valorilor ce ar trebui sa uneasca tinerii de astazi.
-Identificarea si discutarea problemelor tinerilor (incapacitatea de comunicare, de a stabili relatii de prietenie profunda, de a realiza conexiuni logice intre azi si maine, indiferenta cu privire la mediul cultural, lipsa modelelor/sau ignorarea modelelor ce ar trebui sa insemne ceva sau a celor ce emit judecati de valoare)
Moderator (optional) – Profesorul de religie Cristian Stan
Alti invitati: Inspectorul scolar al sectorului 2 si/sau general de religie, profesorii de religie, istorie, filosofie.
Numar de participanti estimat: peste 150 de persoane

marți, noiembrie 24, 2009

Precizari Consiliul Profesoral

În urma discuţiilor din Consiliul Profesoral din data de 24.11.2009, s-au luat următoarele decizii:

1. Luni 30.11.2009 NU se ţin cursurile şcolare.

2. Vacanţa de iarnă începe cu o săptămână mai devreme, pe 14.12.2009, datorită zilelor de concediu forţat.

3. Tezele cu subiect unic la nivel de liceu se vor susţine în Colegiul Naţional „Mihai Viteazul“ conform programului:

a. Teza la ştiinţe clasele a IX-a şi a XII-a: 07.12.2009

b. Teza la ştiinţe clasele a X-a şi a XI-a: 09.12.2009

c. Teza la matematică clasele a XII-a: 10.12.2009

Nota! În conformitate cu Ordinul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti toate tezele trebuie susţinute în perioada 15.11.2009-15.12.2009! De asemenea, tot din ordinul ISMB NU se pot susţine două teze în aceeaşi zi! Astfel că toate clasele au obligaţia de a reprograma tezele care trebuiau susţinute în săptămâna 14-18.12.2009, sau care se suprapun cu tezele cu subiect unic, înainte de vacanţa de sărbători(înaitne de 14.12.2009).

4. AVIZ claselor a XII-a! În săptămâna 07-11.12.2009 se vor face înscrierile pentru examenul de Bacalaureat! Aceste înscrieri NU pot fi reprogramate! Absenţa în mod integral în această săptămână de la liceu presupune declinarea înscrierii şi imposibilitatea de a susţine examenul de BAC din 2010.



Valentin Brabete
Guvernul Elevilor

duminică, noiembrie 22, 2009

Nevoi disperate, masuri disperate!

In incercarea de a ne oferi conditii mai bune de trai in liceu, vineri, cei din guvernul elevilor au impartit ceai cald in cladirea cu aspect de pestera. Din lipsa de resurse, nu s-au putut plimba prin tot liceul si au stat cumintei la etajul 1, in dreptul salii 16. Cei care au trecut pe acolo au avut ocazia sa savureze un ceai cald si sa stea de vorba cu membrii guvernului.

Cu aceasta ocazie, va reamintim ca le puteti trimite sugestiile si proiectele voastre pe adresa de e-mail a_v.brabete@cnmv.ro .

Actiunea de vinerea trecuta a fost unica, in sensul ca in zilele urmatoare nu veti mai beneficia de ceai cald gratis. Cu toate astea, oricine iti poate face propriul ceai. La dozatorul de langa cancelarie gasiti apa fierbinte, iar pliculetele vi le puteti aduce singuri.

miercuri, noiembrie 18, 2009

Uite cum o simtim pe pielea noastra...

Uite cum vad eu problema cu caldura....Mi-e imposibil s-o vad la fel de obiectiv ca Mihnea. Frigul este un DUSMAN. In niciun caz nu este un simplu fenomen.

Stiti cate suflete s-au evaporat din trupuri inghetate? Va zic eu. Milioane. Nici dinozaurii n-au rezistat si au DISPARUT. Este perfect normal sa ai o fobie de frig. Este inscris in ADN-ul omului. Fiecare are un simt foarte acut al supravietuirii.


Acestea fiind spuse, cred ca nu puteti spune ca gresesc cand zic ca URASC frigul.


Cui ii place sa paraseasca imbratisarea calduroasa a somnului si sa sara in lumea rece si nepasatoare ca sa mearga la scoala??! Nu-ti place! Nimanui nu-i place. Ba chiar DETESTI sa faci asta! Si dupa ce ca aceasta institutie *scuipa cuvantul cu cel mai mare dispret posibil* ne rapeste din caldura si ne obliga sa batem drumuri printr-o aglomeratie infernala, ne ofera un congelator care promite note proaste si barfe. Ce viata minunata ducem, nu-i asa?

Totusi, ducem o viata superba. Trebuie sa recunoastem. Mai avem un pic si draga noastra institutie ne ofera un patinoar non-stop. Daca avem noroc poate facem rost de o partie de ski si un chiosc de inghetata in baie. :D

Astfel, dragi tovarasi, inchei cu un mare HAPCIU! Si cred ca voi adauga inca un pulovar pe langa pulovarul si geaca de ski purtate azi.

marți, noiembrie 17, 2009

Mishu a inghetat!!!

Din categoria de la altii, va prezentam un articol scris de Olteanu Mihnea 9I.

Dragi colegi, precum bine ati aflat sau mai bine spus "ati simtit pe propria piele", nu mai avem caldura in liceu. Aproape inghetati, i-am facut o vizita mecanicului pentru a vedea care este situatia iar acesta ne-a spus ca exista o problema la instalatia de incalzire, dar va fi remediata cat de repede cu putinta.

In concluzie, dragi colegi, imbracati-va cat mai gros pentru ca momentan Mishu a inghetat!

luni, noiembrie 16, 2009

La scoala cu noi toti!

Maine, 17 noiembrie, reincep cursurile in CNMV. Sursa e oficiala, domnul Mihai Surdu. Asta ca sa nu incepeti iar cu intrebari inutile. DA, e sigur!

sâmbătă, noiembrie 14, 2009

Isterie inutila

Oameni buni, calmati-va. In primul rand, nu stim cand reincepem cursurile. Luni, in nici un caz.

In al 2-lea rand, nu va mai agitati atata cu gripa asta. E ca o gripa obisnuita, in mare cu aceleasi simptome. N-o sa muriti daca ati luat virusul. In caz de confirmare, se administreaza antivirale timp de 7 zile, in care stati izolati la domiciliu, dupa care se repeta testul. Cazurile in care tratamentul nu da rezultatele asteptate sunt foarte rare.

Zilnic auzim ca numarul persoanelor confirmate cu AH1N1 este in crestere. Nimic mai normal, avand in vedere ca vorbim despre o boala contagioasa. Numarul celor care au gripa sezoniera este infinit mai mare.

Si inca ceva, in cazul gripei porcine apar complicatii la pacientii care sufera si de alte boli ale sistemului respirator. Atunci si doar atunci se pune problema decesului.

Serios, va agitati mult prea mult pentru nimic.

Last hour news: In cazul liceelor Marin Preda, Goethe si Mihai Viteazul din Capitala s-a luat decizia amanarii reluarii activitatii pana pe 20 noiembrie. Avem si confirmarea domnului director Mihai Surdu. Click

marți, noiembrie 10, 2009

Mishu in carantina

Da, e adevarat. Oficial suntem in carantina.
Bucurati-va de aceasta vacanta neasteptata si sanatate tuturor! :))

luni, noiembrie 09, 2009

Nu fi porc, protejeaza-te!

Stim ca abia asteptati sa scapati toti de ore, chiar si cu ajutorul gripei porcine, dar noi va amintim pe aceasta cale cateva tips-uri pe care sa le urmati, pentru a evita contaminarea cu aceasta boala.

Deoarece gripa se transmite de la om la om la om atat pe cale aeriana (vorbit, stranut, tuse), cat si prin contactul direct cu bolnavul sau diferitele obiecte personale ale acestuia, pentru a se evita imbolnavirea, va recomandam respectarea urmatoarelor masuri:
o Nasul si gura vor fi acoperite cu batista personala in timpul stranutului sau al tusitului. Batistele personale nu se imprumuta.
o Mana nu va fi dusa la ochi sau la gura decat dupa ce a fost spalata cu apa si sapun.
o Se vor evita pe cat posibil aglomeratiile.
o Se va evita contactul apropiat cu persoane care prezinta semne clinice evidente de afectiuni acute respiratorii (febra, tuse, stranut, ochii congestionati, etc.).

Simptomele infectiei cu gripa porcina la oameni sunt similare cu simptomele gripei sezoniere. Principalele simptome sint:
- Febra
- Oboseala
- Inapetenta
- Tuse, durere in gat.
- Unele persoane infectate cu gripa porcina au prezentat stari de voma si diaree.

Daca din pacate prezentati simptomele enumerate mai sus, duceti-va la medic...poate va luati si-o scutire.

duminică, noiembrie 08, 2009

Concluzii dupa bal

Sunt recent intoarsa de la Balul bobocilor. Da, oameni buni, mi-a placut. Mi-a placut poate chiar mai mult decat anul trecut. In primul rand, am fost mai putini si am avut loc sa ne miscam in voie. Muzica a fost cat de cat ok si, desi nu credeam, Bitza a reusit sa ne faca sa cantam si sa dansam cu el. Da, a fost peste asteptarile mele. Mi-a placut ca a stat printre noi, a mentinut mereu contactul cu publicul.

In rest, fum de tigara, fete mai mult sau mai putin inspirate in alegerea tinutei, barfe si deja cunoscutul concurs de miss si mister boboc. Felicitari tuturor participantilor si in mod special castigatorilor.

Cam astea ar fi impresiile mele dupa cel de-al doilea Bal al bobocilor din liceul nostru. Voua cum vi s-a parut, eventual comparativ cu celelalte baluri?

La multi ani!

La multi ani, in primul rand lui Mishu!

Nu, n-am uitat nici de domnul director Mihai Surdu si nici de celelalte cadre didactice care poarta numele sfintilor Mihail si Gavril: Mihai Modreanu, Mihai Baluna, Gabriel Georgescu, George Gabriel, Gabriela Corobana, Mihai Miriunis. Sper ca n-am uitat pe nimeni. Le uram tuturor un sincer La multi ani!

Si fiindca tot am venit la de bal, La multi ani si lui Bitza, caruia ii multumim ca a acceptat invitatia noastra si ne-a incantat cu prezenta sa.

sâmbătă, noiembrie 07, 2009

Scoala pe Dos!!!!

Helloooz!

Cred ca pot vorbi in numele tuturor si sa zic ca vinerea asta a fost BESTIALA :X

Ca un boboc nelinistit ce sunt am cutreierat liceul participand la tot ce mi-a iesit in cale. Am intampinat tot ce se putea, de la mancare la karaoke, la desene animate si ghicitoare. De multe ori chiar ma mirau. Nu ma asteptam la asa agitatie si atmosfera vie.

M-a marcat muzeul scarilor, avand in vedere ca ultima scara trebuia urcata. La sfarsit te indemna o fata zambitoare sa citesti ce scrie pe perete....bineeee... Ma gandesc ca totusi nu este o pierdere de vreme. E o scara legendara care ma va duce pe culmile inspirationale si ceea ce scrie imi va schimba mentalitatea "gresita" fata de scari. Pana la urma reusesc sa ma auto-conving si urc scara aia nenorocita. Cu fiecare pas se aproprie hartiuta care imi va schimba ziua. Apropii lupa de hartia cu margini inegale si scris belstemat de mic si citesc. Si citesc. Si citesc. Nu-mi vine sa cred. Ce porcarie! Vreti sa spuneti ca eu am urcat scara asta doar ca sa mi se spuna "sa cobor?!" Mi se dezumfla zambetul. Ma simt trisata si inselata ca un copil care alearga fara rasulflare pana la magazinul cu acadele doar ca sa constate ca e inchis. Cum crezi ca s-a schimbat ziua copilului?

Dupa esecul cu muzeul mi-am incercat norocul cu o alta scara, Scara Gusturilor. Am luat feliuta de mar si mi-am chinuit papilele gustative pana cand am castigat diploma "Te crezi tare?".


Liceul era asemenea unei furtuni. Bliturile fulgerau, iluminand haosul si vocile tunau de peste tot. Rasete, filme, muzica. Nimeni nu statea locului. Toata lumea facea cate ceva. Iar eu eram fericita sa ma aflu in mijlocul acesteia.


Pot spune ca prima mea experienta cu Scoala pe Dos a fost unica si ma bucur ca am reusit sa ducem traditia mai departe. Sper ca si in viitor sa se mentina spiritul Mishu. Pana acum vad ca s-a conservat. Am vazut chiar si absolventi care venisera sa-l sarbatoreasca pe batranul zombie. [refuza el sa moara, sau refuzam noi sa-l lasam in pace?]

Sper ca v-am raportat o bucatica din intamplarile zilei vazute prin prisma bobocului frustrat de scari. Inchei prin a-i aplauda pe organizatori pentru tot efortul depus! Fara ei n-am mai fi scapat de ore. Good job guys!

Ce scara mea te uiti???

Voi cum ati sarbatorit de ziua batranului Mishu?


Dupa inca o Scoala pe dos

Dupa cateva zile bune de planificari, repetitii si afise la tot pasul, astazi, la ora 9.00 s-a dat startul la distractie. Da, ma refer la activitatea de Ziua liceului, cunoscuta sub numele de Scoala pe dos. Pentru mine a fost cea de-a 2-a Scoala pe dos, iar pentru Mishu, cea de-a 10-a.

Ce am facut? Am cantat, am dansat, am vazut piese de teatru, am baut ceaiuri si am participat la diverse concursuri. Totusi, comparand cu anul trecut, a fost cam slabut. Poate si din cauza temei, pe care mai multe clase au interpretat-o in acelasi mod. Sau poate mi-a placut mai mult anul trecut pentru ca era prima data si totul era nou.

Ce mi-a placut in mod deosebit? Nu stiu daca mai are rost sa spun, dar cei de la 11G mi s-a parut ca s-au implicat foarte mult si au impresionat pe toata lumea cu minunata lor piesa de teatru. Felicitari inca o data.

Voua, celorlalti, ce v-a atras atentia in mod placut sau neplacut?

La multi ani, Mishule, sa ne traiesti, iat voua distractie placuta la bal!

joi, noiembrie 05, 2009

Program Scoala pe dos 2009

Şcoala pe dos 2009

Colegiul Naţional “Mihai Viteazul”

9.00 - 9.30

11I

S19

Eugène Ionesco ou la négation du progres

9.00 - 10.00

9F

S23

Chimia în trepte

9.00 - 10.00

9I

S12

Info UP!

9.00 - 10.00

10A

Amfiteatru

Scara evoluţiei culturale

9.00 - 10.30

10J

Scara sport

La Scara

9.00 – 11.30

~

Lab. Fizica

Concurs de fizica pentru boboci

9.15 - 12.15

9D

S21

Ceainăria culturilor

9.15 - 12.15

9G

S15

So '20s

9.15 - 12.15

10C

Rom.1

Music in Time

9.15 - 12.15

10F

S10

The Time Machine

9.15 - 12.15

12F

S17

Liftul muzical

9.30 - 10.00

9A

S19

Muzica pe trepte

9.30 - 10.00

11D

S13

Vrei să urci scara noastră?

9.30 - 10.30

11F

S14

DeNeDe

9.30 - 10.30

11G

S. Festiv.

Flirtul - ieri şi azi

9.30 - 9.45

11A

Chimie 2

Ionesco, homme libre et roi sans couronne

9.45 - 12.15

11A

Chimie 2

Urcă pe scara digitală!

10.00 - 10.45

11I

Amfiteatru

Scara lui Mishu'

10.00 - 11.00

10E

Rom.2

Scara nonvalorilor morale

10.00 - 11.00

10H

S12

Scara evoluţiei

10.00 - 11.00

12E

S23

Darwinismul Mishulian

10.00 - 12.00

10B

S22

Ceainăria celebrităţilor

10.00 - 12.15

9C

S13

Sus - jos

10.00 - 12.15

10G

Chimie 1

La cuisine à la Delia

10.00 - 12.15

12G

Biologie 1

Pe treptele Hollywood-ului

10.00 - 12.15

12I

S16

Stairway to Heaven or Highway to Hell?

10.10 - 10.40

9E

S19

Scară între generaţii

10.15 - 12.15

11H

S20

Muzeul scărilor

10.30 - 11.00

9B

S14

Ştii şi câştigi

10.30 - 12.15

11J

Scara sport

SOS: Step on Stairs

10.40 - 12.15

11B

S19

Humorous Phases of the Funny Faces

10.45 - 11.15

9F

S. Festiv.

Vremuri pe dos

10.45 - 11.30

9H

Amfiteatru

Dansul - arc peste timp

10.45 - 11.31

9H

Amfiteatru

Evoluţia transporturilor

11.00 - 12.15

12B

S12

Ce scara mea te uiţi?

11.00 - 12.15

12J

S23

Scara impresiilor

11.10 - 12.10

10D

S14

Mari personalităţi, între legendă şi realitate

11.30 - 12.15

10E

S. Festiv.

Scara nonvalorilor morale

11.30 - 12.15

10I

Amfiteatru

Fotoscara




Vom incheia evenimentul la orele 12.30, in sala de festivitati, cu o mica prezentare a Guvernului Elevilor. Se va face un filmulet cu poze de la fiecare activitate. Pentru asta avem nevoie de ajutorul vostru! Daca vreti ca activitatea voastra sa apara, faceti poze si aduceti-le la sala 28(9B) ca sa fie centralizate si prelucrate.

Acestea fiind spuse, Mishule sa ne traiesti! Iar voua, distractie placuta!

Miss 9i

Nume: Denisa-Alina
Clasa: 9i
Data Nasterii: 16.01.1994
Zodie: Capricorn

Descriere: In general nu-mi prea place sa ma auto-descriu, dar voi face o exceptie… Sunt o satena cu ochi verzi, o persoana sincera, sociabila, incapatanata, dar mai mereu cu picioarele pe pamant. Sunt o fire visatoare, echilibrata (nici prea optimista, nici prea pesimista), mereu gata sa incerc lucruri noi. Dar mai multe nu va zic; va las sa aflati singuri :D

Pasiuni: Printre pasiunile mele cele mai dragi se numara echitatia. Practic acest sport de aproximativ doi ani si pot sa spun ca nu as renunta la el pentru nimic in lume. Ador plimbarile lungi prin oras, prin mall (eventual si “excursiile” ocazionale de shopping) sau in natura. Imi place sa-mi petrec timpul cu prietenii mei si iubesc apa si tot ce tine de ea (de la plajele insorite pana la oceane, de la inot pana la delfini). Dar cam atat o sa va povestesc despre mine, ca si asa v-am plictisit destul.

Miss 9D

Nume: Perceli Carla-Eliana
Clasa: 9D
Data nasterii: 3.11.1994
Zodia: scorpion
Descriere: Am 1.70, parul saten deschis si ochii caprui. Sunt o fire sociabila, ambitioasa,deschisa pentru noi provocari.

Pasiuni: Sunt pasionata de tot ce inseamna arta, in special de fotografie, pictura si cinematografie. Imi place sa calatoresc, deoarece pot descoperi locuri si oameni noi. Sunt o fire sportiva, tenisul, inotul si schiul fiind printre sporturile preferate de mine. Imi place sa-mi petrec timpul cu prietenii, sa merg la cinema si sa ma plimb prin parc.

De ce Mishu? Am ales Mishu, deoarece este un liceu cu renume, cu traditie, in care cartea se imbina cu distractia. Pot spune ca sunt mandra ca fac parte din familia dovlecarilor.


miercuri, noiembrie 04, 2009

Mister 9B

Aloha! Ma cheama Andrei si sunt la 9B. Sa vorbesc despre mine? Hai sa incercam, sa vedem ce iese.

Sunt nascut pe 19 ianuarie, in zodia Capricorn. Sper sa fie un lucru bun pentru ca ea ma caracterizeaza in toate situatiile existente.

Fizic..hm..atletic, am 1.85 inaltime, ochii caprui, parul saten inchis. Sportiv de fel, practic tenisul la Club Herastrau si iarna sunt pe partie cu placa. Sunt o fire dezghetata si comunicativa. Ambitios, de cele mai multe ori obtin ceea ce imi doresc. Sunt deschis mereu noilor provocari. Se „zvoneste” ca am simtul umorului. Ceea ce ma pune in miscare in fiecare zi este spontaneitatea, nu suport banalitatea si monotonia. Imi place sa fiu sincer cu persoanele pe care le cunosc.
Inventivitatea si corectitudinea sunt atuurile care nu ma scot niciodata din joc.

Cred ca am spus prea multe..mai bine las faptele sa vorbeasca in locul meu.

duminică, noiembrie 01, 2009

Ori la bal, ori la spital

Avand in vedere ca Balul Bobocilor se apropie cu pasi repezi si odata cu el si mult-iubitul concurs de miss si mister boboc, ne-am gandit ca in timpul ramas sa va prezentam concurentii la ravnitul titlu.
So..here we go.

NUME :Simion Andrada Cristina
CLASA: 9A
DATA NASTERII: 10.06.1994
ZODIA: Gemeni
DESCRIERE: Sunt o persoana vesela, prietenoasa si ambitioasa.
Am 1.60 cm., sunt bruneta si am ochii caprui.
PASIUNI: Basketul, dansul, fotografia, filmele, moda, desenul/pictura, calatoria, cititul, teatrul.
DE CE MISHU? Pentru ca este aproape de casa si e un liceu bun.



Si da, biletul e 30 de lei si canta Bitza, care e fost elev al Mishu.
 
footer