duminică, ianuarie 24, 2010

Dupa un semestru de C.N.M.V.

Ca o scurta introducere as dori sa va spun ca C.N.M.V.-ul nu a fost optiunea mea in materie de licee, ci a mamei mele. Pe langa acesta, as adauga ca am intrat in acest liceu mai mult din obligatie decat din placere, din dorinta de a le face pe plac celor din jurul meu, parintilor, profesorilor, dirigintei, prietenilor, in nici un caz din dorinta de a implini un vis ce-mi apartine.

Aspiratiile mele nu treceau de bariera Colegiului National Ion Luca Caragiale, locul unde vroiam neaparat sa ajung. Poate a fost mai bine asa sau NU! Mint cu nerusinare. In mod sigur a fost mai bine asa, caci in momentul de fata sentimentele mele fata de acest liceu s-au schimbat la 180 de grade. In doua cuvinte, 8 litere si un singur inteles ‘Il iubesc!’.

Zilele trecute, multumita timpului liber pe care il aveam la dispozitie caci imi terminasem temele mai repede decat credeam ca o voi face si nu gaseam nimic de facut, am deschis un caietel in care obisnuiam sa scriu din cand in cand cate o idee, cate o impresie, cate un sentiment trezit de ceva sau de cineva. Am rasfoit incetisor cateva zeci de pagini trecand astfel prin toata copilaria mea pana am ajuns la primele mele zile de Mishu.
Eram atat de speriata incat vedeam liceul ca pe o inchisoare de stat in care elevii erau tinuti prizonieri sau mult mai rau .. ca pe un lagar de concentrare din perioada nazistilor. Vedeam fiecare clasa ca pe o celula rece si neprimitoare si pe fiecare profesor ca pe un paznic nemilos cu un singur rol in viata si anume acela de a ne face noua viata un calvar. Toate acestea se datorau fricii de necunoscut sau datorita simplului fapt ca nu mi-am dorit niciodata sa ajung aici. Sunt multi aceia care imi spusesera cat de ‘infricosator’ este acest liceu si cat de ‘exagerate’ sunt pretentiile profesorilor si ca nu voi avea nici cea mai mica sansa sa ii fac fata. Toate acestea erau numai si numai minciuni. Erau oameni care nu imi vroiau in nici un caz binele deoarece atunci cand ii spui unui om ca raiul nu este pentru el inseamna ca il vrei in infern. Foarte multi elevi evita liceul Mihai Viteazul pentru ca x spune ca ‘Nu o sa mai fii la fel de bun ca in generala!’ sau ‘Nu o sa faci fata .. o sa ramai repetent!’. Cel mai mult regret faptul ca eu am facut parte dintre aceia care au crezut in aceste vorbe. Am trecut printr-o perioada in care credeam tot ce se spunea de rau despre Mishu si in schimb nu credeam nimic bun. Nu ii credeam pe fostii elevi ai acestui liceu cand spuneau ‘Vai ce bine o sa te simti!’ sau ‘O sa vezi ca iti va placea!’ deoarece aveam in cap un singur lucru si anume ‘Ce motiv ar avea ei sa spuna ceva de rau despre propriul liceu? Sunt niste mincionosi!’. Sa fi fost acesta motivul pentru care in primele saptamani m-am simtit atat de singura ?

Veneam in fiecare dimineata trista si posomorata cu o singura dorinta in minte, aceea de a spala putina cat mai repede. Comparam cele 6-7 ore pe care le petreceam in liceu cu episoadele din ‘Familia Addams.’ Cand suna clopotelul pentru ultima ora parca imi tipa un inger in ureche ‘Esti liberaaaaa!’. Ajungeam acasa si ma inchideam in camera, imi doream sa fiu singura, sa fiu lasata in pace. Evitam sa vorbesc despre liceu in fata prietenilor mei si uram faptul ca altii chiar se distrau. Au inceput sa treaca saptamanile si odata cu ele si teama mea. Nu imi mai parea totul lipsit de culoare si nici profesorii nu imi mai pareau niste roboti programati sa ne distruga. Incetul cu incetul am legat prietenii foarte puternice pe care nimeni nu o sa le poata sfarama. Labirintul Mihai Viteazul nu mai era asa de greu de strabatut. In cateva saptamani am reusit sa fac imposibilul si sa nu ma mai pierd. Vedeam in acest liceu locul unde urma sa-mi pierd rangul pe care il castigasem in clasele mai mici, dar odata cu zilele care treceau, acesta mi se parea din ce in ce mai nesemnificativ.

Treptat am prins curajul de care aveam atat de multa nevoie sa deschid gura in fata cuiva, sa-mi impun punctul de vedere, sa pot sa ies din clasa si sa spun ‘Buna .. sunt Denisa de la 9F!’. Am realizat destul de tarziu ca imi era frica sa incep totul de la zero, dar mai bine mai tarziu decat niciodata. Nu prea mai conteaza acum de unde incep ci pe cine am alaturi, iar despre persoanele pe care le am langa mine nu pot spune decat cuvinte de lauda. Colegii mei, profesorii, dovlecarii sunt niste persoane extrem de primitoare care au reusit sa transforme in scurt timp niste boboci speriati in oameni foarte relaxati care vin la liceu de placere.

In momentul de fata nu mi-as da titlul de ‘dovlecara’ pentru absolut nimic. Sunetul muzicii pe holurile liceului, vocea blanda a profesoarei care te incurajeaza sa incerci pana reusesti, zambetele celor care ma inconjoara, dorinta de a fi primul si mainile care ti se intind sunt printre multele lucruri pentru care Mihai Viteazul face acum parte din viata mea.

52 de comentarii:

Strudel spunea...

Ce e asta?
Propaganda comunista?
Penibil

X-Tina spunea...

as vrea sa stiu si eu a carui profesor era acea voce blanda :))

Anonim spunea...

:)) eu cred ca e facut ironic. "vocea blanda a profesoarei care te incurajeaza sa incerci pana sa reusesti" ce gluma buna. poate in filme.

Anonim spunea...

Exista profesori si profesori .. :) Ai mei sunt exemplari si atunci cand am spus "vocea blanda a profesoarei care te incurajeaza sa incerci pana sa reusesti" am spus numai si numai adevarul :)

zuzu spunea...

Chiar nu aveti nici macar un profesor care sa se incadreze in descrierea Denisei? Ce pot sa zic, trist.

Anonim spunea...

Tu ai fost platita sa spui asa ceva? E absolut jenant cum pana si un copil poate sa faca propaganda unei fabrici de roboti, care se distrug intre ei pentru a urca in ierahie chiar si numai cu un pas... prieteniile "legate" aici se bazeaza numai pe interese si pe spiritul de supravietuire... Suntem prieteni cu X pentru ca ne da tema si nu luam 2 la materia Y (care in treacat fie spus e o materie de 2 lei). Il barfim pe Z care chiuleste pentru ca suntem invidiosi ca a reusit sa evadeze din cloaca asta de vipere si e capabil sa traiasca o viata a lui, nu a unui colectiv, care l-ar strivi ca pe un vierme atunci cand l-ar prinde cu garda jos. Traiasca Mishu!!! Dupa 4 ani... pot spune ca regret fiecare clipa petrecuta in acest liceu de "elita"... cu oameni cu adevarat impresionanti, sau mai bine zis impresionant... de parsivi si de ipocriti... trist...

Anonim spunea...

Tu poate regreti :)
eu in liceul acesta am tot (abia acum am realizat cat de mult inseamna pentru mine .. pentru ca in aceasta zi minunata in care a viscolit pana la ora 11-12 .. m-am certat cu tatal meu sa ma lase sa ma duc la liceu :) pentru ca vroia sa ma tina acasa) .. :)
tot ce iubesc .. tot ce vreau am aici .. :)
Imi pare extrem de rau pentru tine :) .. nu trebuia sa il treci printre optiuni :)

botzo spunea...

fabrica de roboti ce se distrug intre ei? tu ai plecat cu atitudinea asta din clasa a 9-a si ai tinut-o asa 4 ani? te-au obligat parintii sa vii in viteazu? ai dat macar o sansa liceului asta? sigur ca articolul denisei e putin...idealist, dar am terminat viteazu si pot sa spun ca nu regret nicio secunda. am avut o diriginta care tipa la mine cu orice ocazie. am ramas corigent la mate intr-a 10-a. mi-am scris cu mana mea preavizul de exmatriculare. am fost si "turnat" de unii colegi. dar nu mi-a pasat pentru ca am reusit sa-mi fac prieteni in liceul asta. prieteni cu care AM RAMAS prieten. si am terminat liceul, m-am urcat pe scena din sala de festivitati dupa ce mi-a fost strigat numele ca sa-mi iau diploma si in momentul ala am fost aplaudat. PRICELESS!

Anonim spunea...

Mi s-a parut si mie mai 'naspa' la inceput :) dar treptat m-am 'indragostit' (daca pot spune asa) de liceu!:)

Anonim spunea...

Vocea blanda? Seriously? Profesorii nu mai sunt blanzi si intelegatori ci niste oameni stresati care nu mai sunt interesati de educatia copiilor. In toti astia 4 ani de liceu nu s-a pus accentul decat pe NOTE.
Stai sa vezi cum e cand ajungi intr-a12a. Asta daca ajungi intr-a12a, bineinteles.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Praf spunea...

Voi nu dati accept comentariilor care nu indeplinesc functia de ode adresate minunatului CNMV? :)) Chiar atat de mult vreti sa negati o realitate mai mult decat evidenta?

Unknown spunea...

wtf? cat de penibil. ce distrusa esti fetito.

Praf spunea...

Ca sa inteleaga tot poporu' iluminat, in postul anterior am explicat de ce liceul nostru "mult iubit" a ajuns la stadiul de grup industrial. In primul rand... sunt curios daca vi se pare normal sa faci "organe masculine" din zapada...in loc de "plictisitorii" oameni de zapada si in al doilea rand daca este ok sa avem medie de admitere cat a Liceului Sincai, tinand cont ca acum 4 ani, media de admitere era aIIa pe Bucuresti (dupa bilingvul engleza de la Sava). Care este cauza acestei decaderi a liceului? Oare este conducerea liceului? Oare sunt oamenii mult mai slab pregatiti? Oare sunt profesorii? :))

AD spunea...

@Praf: nu dam accept comentariilor care contin injurii adresate liceului, profesorilor sau elevilor acestei institutii.
Chiar daca o sa le criticati, noi tot o sa publicam posturile, atata timp cat ele indeplinesc "normele" bunului-simt.

Praf spunea...

Sa inteleg ca daca eu vreau sa trag un semnal de alarma (pentru ca...orice om vrea ca dupa ani si ani sa se poata lauda cu liceul sau...)nu imi este permis pe acest blog :)) Bine...o sa va spun ce vreti sa auziti! Suntem niste persoane profunde, care invata temeinic si nu fac de ras acest liceu (am zis suntem pentru ca sunt de parere ca este si vina mea si a celor care sunt de acord cu mine ca s-a ajuns aici). Eu unul m-am chinuit sa obtin o medie de admitere cat mai mare, am invatat, dar de ce sa nu recunosc...mi-am trait si viata. Insa mi se pare ca elevii nu mai iau in serios scoala. Cati olimpici a mai avut liceul acesta din 2007? Un numar infim fata de anii trecuti, din perioada lui de glorie... Nu vi se pare un pic ciudat acest lucru?

AD spunea...

@Praf: Si ce solutie propui?

botzo spunea...

nu ai inteles de ce nu ti s-a publicat primul comentariu
nu vreau sa lauzi pe nimeni sau nimic, asa cum nici eu n-o fac. sincer nu cred ca e vina profesorilor. nu s-au schimbat prea multi in ultimii 6 ani. in afara de doamna Tepelea si domnul Chites nu cred ca a mai plecat nimeni.
Media a scazut pentru ca elevii n-au vrut sa dea de greu. Au auzit ca se termina mai usor Lazaru de exemplu si au preferat sa se duca in Lazar. Obtinand o medie mare 9-12 isi puteau asigura mai usor un loc la vreo facultate. Stii la fel de bine ca mine renumele de "Bastilia" al liceului...un elev de 14 ani crezi ca nu s-ar feri de un liceu cu renume de inchisoare?
Revenind, nu cred ca e vina profesorilor si nici atat de mult a elevilor. e vina sistemului de invatamant care pune accentul pe note si e vina admiterilor la facultati "pe dosar", fara examen sau fara interviu...
cat despre realizarea din curtea liceului...fiecare cu ce-i lipseste

Praf spunea...

Mda...o solutie ar fi reintroducerea admiterii in Mihai Viteazul. Adica sa se intruneasca toti profii de mate buni, sa dea cateva probleme "dureroase", iar cu elevii care reusesc sa ia macar un 5 sa se formeze niste clase de viitori olimpici. Pentru ca degeaba exista un elev bun intr-o clasa mediocra daca nu este stimulat sa faca performanta. Iar faptul ca profesorii pun accent pe bac si cam atat este inca un motiv pentru care toti elevii de clasa a12a fac meditatii la toate materiile. Daca ar fi un nivel ridicat la clasa, subiectele de bac nu ar trebui sa reprezinte nicio problema. @botzo...la partea cu lipsa... cam ai dreptate, mai ales ca erau si fete...una este sa faca un baiat o gluma, sa scrie denumirea obiectului in zapada si alta e sa faci poze cu "obiectul" de 2 m =)) si in ceea ce priveste media de admitere la CNMV, nu cred ca este din cauza ca se sperie bietii copii de invatat...cred ca de fapt liceul nostru nu stie sa isi faca reclama, sa atraga elevii buni. Totul tine acum de moda si, din pacate, CNMV nu mai este la moda...sau, mai rau, nu mai este considerat un liceu de elita.

Anonim spunea...

Nu mai exista elevi de elita :). In clipa de fata toti fug cand aud de Sava si Viteazul iar tu vrei sa se introduca admiterea in liceu? . Daca vin 60 de elevi e 'parfum' :))).

botzo spunea...

Admiterea e cu dus si intors. Fratele meu a prins perioada cu admiteri si "a fugit" de Viteazu'. nu zic ca toti ar face asa, dar destui i-ar imita gestul.

Cati elevi de elita crezi ca se mai pot forma in contextul socio-cultural actual? Vorbesc serios...
si ai dreptate...Mishu' nu mai e la moda, dar poate nici nu ne trebuie elevi la moda.

Anonim spunea...

eu nu cred ca e vorba de cine e la moda si cine nu. In primul rand ca fiecare are dreptul sa se exprime asa cum vrea. iar in mishu sunt multi copii care ar avea multe de spus. sunt multi care totusi nu au sansa sau curajul sa se exprime...

Praf spunea...

M-am exprimat gresit si imi cer scuze... nu ma referam la o admitere in liceu... ci la un test dat tuturor elevilor...gen test predictiv, numai ca format din probleme de olimpiada, in urma caruia sa se faca clase de viitori olimpici, la care sa fie pusi profesorii care au pregatit elevii pt olimpiade toata viata lor...si pe care majoritatea elevilor nu prea ii inteleg la clasa. Si la restul claselor sa existe un nivel mediu...de predare

kanTe spunea...

Buna...Denisa de la 9F!

In legatura cu articolul, m-a marcat in special tenta EMO din paragraful 5. :))
Totusi articolul este destul de fictiv si idealist. Dupa numai un semestru petrecut in Mishu nu poti trage concluzii pertinente despre liceu, mai ai vreo 3 ani si ceva de stat in liceul asta si abia la final este cel mai corect sa tragi linie. In concluzie, toate informatiile speculate in acest articol mi se par irelevante si implicit inutile. Oricum, apreciem efortul depus. Nota 10 pentru tastat. Si apropo, linguseala asta ieftina nu te va duce nicaieri. :)

@ ~~~Po0fFyShIl@~~~ > Nimeni nu te asculta daca nu ai nimic de spus. Trage singura concluziile.

botzo spunea...

@praf: da, asta ar fi o solutie. oricum stiu cativa profesori care vroiau sa reintroduca admiterea sau macar ceva de genu testului de care vorbesti tu.

ce ma intreb eu e daca nivelul elevilor a scazut doar in viteazu sau toate liceele se confrunta cu problema asta (si implicit elevii vin slab pregatiti din generale).

Anonim spunea...

Thx KanTe :)))
>:D< Oricum sper sa nu-mi schimb parerea despre liceu in urmatorii 3 ani :)))

Anonim spunea...

Imi cer scuze daca i-am dat un aer idealist sau fictiv. Am vrut doar sa surprind sentimentele mele dupa un semestru de C.N.M.V. si cred ca am reusit in mare parte :)

Veve spunea...

@Trandafirul negru: Nu cred ca e nevoie sa iti ceri scuze pentru ca ti-ai exprimat o parere pe care altii nu sunt capabili sa o inteleaga.
Cat despre cei care s-au trezit critici peste noapte si isi ascund identitatea sub numele de "Anonim" (macar daca tot sunteti atat de grozavi, aveti si putin curaj): faptul ca voua nu va convine liceul sau parerea altora despre liceu, nu inseamna ca trebuie sa ii faceti si pe restul sa va impartaseasca parerea.
Am terminat anul trecut Mihai Viteazul si nu regret nicio clipa ca am ales sa studiez aici, desi am avut si eu momente in care m-am simtit ca un "robot", cum a zis cineva pe aici, si chiar m-am imbolnavit pe fond nervos si de stres inca din primul an de liceu. Mi-am facut prieteni, cu care inca pastrez o legatura stransa, vin sa vizitez liceul ori de cate ori imi permite timpul liber si o fac de fiecare data cu placere, pentru ca am plecat de aici cu amintiri placute. Cei care nu sunteti inca la facultate si o sa ajungeti acolo veti vedea cat de mult o sa regretati liceul.
Legat de ce zicea dl sau dsoara Anonim: "Suntem prieteni cu X pentru ca ne da tema si nu luam 2 la materia Y (care in treacat fie spus e o materie de 2 lei). Il barfim pe Z care chiuleste pentru ca suntem invidiosi ca a reusit sa evadeze din cloaca asta de vipere"...Crezi ca in alte licee nu sunt astfel de persoane?
Nu mai comentez si celelalte afirmatii, pentru ca nu stau sa scriu romane aici.
"vocea blanda a profesoarei care te incurajeaza sa incerci pana sa reusesti"...Regret ca trebuie sa ii dezamagesc pe unii, dar eu chiar am intalnit o astfel de profesoara.
Cui nu ii convine ce am zis, nu are decat sa ma critice. E parerea mea si nu mi-o va schimba nimeni.

Anonim spunea...

Multumesc mult ... chiar ajungeam sa cred ca am facut o prostie cu articolul acesta daca nu gaseam pe cineva caruia sa ii placa :)..

Veve spunea...

N-ai pentru ce. Mereu sunt gata sa sar in ajutorul camarazilor dovlecari. De dragul vremurilor de demult ;)
Am fost redactor in ziarul liceului de cand s-a infiintat si pana cand s-a predat stafeta, deci stiu foarte bine cum e sa te critice cineva pentru parerile pe care ti le exprimi. In general acei cineva sunt persoanele pe care daca le pui sa scrie ceva asemanator sau mai bun stramba din nas si se eschiveaza pentru ca in realitate nici nu o pot face. Asadar, o sa iti dau sfatul pe care mi l-a dat si mie cineva atunci cand am fost in situatia ta: Ignora-i, da-i incolo si mergi inainte, cu capul sus:D

Anonim spunea...

Nu pot sa-i ignor fara sa ii stresez putin .. >:D< dar merci pentru sfat oricum! :*:*

bulibasha spunea...

nu e vorba ca uraste cineva liceul asta. ideea e ca articolul e penibil, la fel ca si autorul si la fel ca si discutiile de aici:)aaa si la fel ca si camarada ta dovlecara, care crede ca daca cineva te critica atunci inevitabil trebuie sa il ignori, nu sa te gandesti ca poate nu la el e problema.oricum, mai ai multa mamaliga de mancat pana sa poti ajunge sa tragi o concluzie despre liceul asta. daca pe tine te impresioneaza "vocea blanda a profesoarei"...atunci nu ma mir ca ai avut un semestru atat de emo.probabil ca nu o sa aprobe nimeni comentu asta ca nah, asa-i la noi.

fan mishu spunea...

M-am bucurat sa gasesc blogul acesta. Eu am terminat deja liceul de niste ani si cand ma mai apuca nostalgia mai dau cate o cautare pe google sa vad ce se mai intampla la mishu.
Imi pare rau sa vad impartirea asta in tabere...banuiesc ca lucrurile s-au mai schimbat. Eu am prins admiterea cu examen si nu se fugea de mishu, doar ca trebuia sa muncesti ceva ca sa nu ramai pe afara, dar dupa ce intrai era mare mandrie sa fii dovlecar. Am avut si profi buni si catastrofe, dar cel putin partea cu catastrofele este valabila peste tot, din pacate. Surpriza mea cea mare a fost reactia colegilor de facultate cand au aflat ca am facut Mihai Viteazul si deja se asteptau la cine stie ce fapte de eroism academic din partea mea :) In concluzie mishu era cel mai tare iar acum daca vi se pare ca nu mai este aveti ocazia sa contribuiti din plin. Atmosfera si rezultatele la olimpiade, imi pare rau sa v-o spun, tin in primul rand de voi si abia in al doilea rand de profi'.
Mult succes!

zuzu spunea...

Denisa si-a exprimat parerea "dupa un semestru de CNMV". Normal ca mai are multa mamaliga de mancat. Poate ca in timp o sa-si mai schimbe parerea, asa cum mi-am mai schimbat-o si eu pe alocuri.

Concurenta intre elevi, e adevarat, exista. Si in mare parte e constructiva. Ca nu toti profii ar merita sa predea aici, iar adevarat. Ca nici unii elevi nu prea au ce cauta aici, la fel. Dar totusi, ati vazut voi padure fara uscaciuni? Credeti ca in alte licee e chiar totul perfect?

Cat despre regretul de a fi ales Mihai Viteazul, niciodata.

Veve spunea...

@ bulibasha: Ce-ar fi sa o lasi pe ea sa isi dea seama daca isi va pastra sau isi va schimba parerea despre liceu in anii ce vor urma, in loc sa sari si sa ii spui ca mai are de asteptat pana sa traga concluziile? Exact cum spune si titlul: este parerea ei "dupa un semestru". Faptul ca a avut un semestru "emo", asa cum il numesti tu, nu este greu de inteles. Este consecinta tranzitiei pe care a facut-o de la scoala generala la liceu. E normal ca la inceput sa nu te simti in largul tau si sa treaca ceva timp pana sa te obisnuiesti. Unii se adapteaza mai greu, altii mai usor. Nu prea ai ce face in privinta asta.
Ati sarit vreo nu stiu cati sa ii spuneti ca, vai Doamne, ce articol a putut sa scrie si v-ati asteptat probabil sa nu ii sara nimeni in aparare. Iar atunci cand cineva a sarit si a incercat sa o incurajeze, imediat i-ati pus eticheta de "penibil/a". Se pare ca e foarte usor sa ii critici pe cei din jur, nu?

Anonim spunea...

@bulibasha Mie personal mi-a placut foarte mult. Intradevar mai are mult de muncit dar nu este asa penibila cum crezi tu si dupa cate am observat are multe de oferit acestui blog. Incetati cu vorbele urate adresate autorului si criticati textul pentru ca asa dati dovada de antipatie fata de autoare nicidecum de un spirit de critic.

Anonim spunea...

Cum a zis si zuzu concurenta exista si in mare parte e constructiva. Pe de alta parte acea concurenta neconstructiva se manifesta aici pe blog. Multumesc celor care m-au facut penibila dar am o singura rugaminte: "Comentati textul nu persoana!"

Anonim spunea...

@bulibasha .. Nu cred ca m-am facut inteleasa. Nu am avut un semestru emo doar ca nu imi dorisem sa ajung aici si ma purtam ca atare. Intre timp lucrurile s-au schimbat. Si da, pe mine ma impresioneaza un profesor bun care stie sa-si apropie elevii de materia sa si prin altceva decat "Stai jos,2". Intr-adevar mamaliga mananca omul o viata intreaga, si parerile se schimba dar asta nu inseamna ca n-am voie sa trag linie si sa-mi spun parerea dupa un prim semestru de CNMV.

In concluzie Love Mishu` si astept comentarii :))))). Chiar imi face bine sa vad ca mai si gresesc cand cei care ma critica sunt persoane care "pot mai mult" :))))))

Anonim spunea...

"Si da, pe mine ma impresioneaza un profesor bun care stie sa-si apropie elevii de materia sa si prin altceva decat "Stai jos,2"."

da-mi un nume de profesor care NU face asta sau care reuseste sa te apropie de materia lui...saaaaau care preda ca lumea si nu are pretentia ca tu sa inveti dupa manual sau sa stii chestii in plus fata de ce preda.

Anonim spunea...

C Nechifor! :)
Radomschi
Mugur Mos
Pantilimion ..
mai vrei ?
mai am :)

Anonim spunea...

sa fim seriosi acum.exista cateva exceptii de profi buni care fac asta din pasiune.sunt, nu poti zice nu, dar ii numeri pe degete.in schimb e plin de profi frustrati care putin le pasa daca s-a inteles ceva din ce predau.au mentalitatea ca, daca la un test e plin de note mici, sau un elev nu stie sa rezolve exercitiul e numai vina elevului nu a lui.asa ca hai sa nu ii ridicam in slavi ca majoritatea nu merita.
@trandafirul negru: nu ti se pare ceva in neregula ca singurii profi care se ocupa de materia lor si pe care i-ai enumerat (desi cu radomschi nu sunt de acord, ce preda ea? poate ca diriga) NU apartin de profilul liceului -mate info, ci mai mult laturii de uman???
sunt in a 12a acum si nu regret nicio clipa ca am dat aici, dar da...faptul ca nu mai sunt olimpici e vina profilor fiindca sunt plictisiti, nepasatori.desigur acum un copil prefera sa se uite la tv, la un film, sa stea pe net in loc sa invete.de ce?fiindca e plictisitor sa inveti...fiindca se folosesc aceleasi metode ca acum 30 de ani ( nu e deloc exagerare) si nu este atractiv deloc + ineficient.nu se pune absolut deloc accentul pe practica, iar daca tot zicem ca liceul asta e cel mai bun, de aici ar trebui sa vina schimbarea, inovatia.dar nu e mai confortabil pt un prof sa faca ce stie el mai bine, sa-si primeasca salariul, eventual o mica greva, fara sa se chinuie prea mult?

zuzu spunea...

""Si da, pe mine ma impresioneaza un profesor bun care stie sa-si apropie elevii de materia sa si prin altceva decat "Stai jos,2"."

da-mi un nume de profesor care NU face asta sau care reuseste sa te apropie de materia lui...saaaaau care preda ca lumea si nu are pretentia ca tu sa inveti dupa manual sau sa stii chestii in plus fata de ce preda."
Asta ai cerut.
Revenind. Vrei lista cu profi la ale caror ore ma duc de placere, fiindca simt ca invat ceva util? Ok, o facem si pe asta. Tudor Daniela, Tudor Mariana, Arinis Ioana, Minciu Valeriu, Mihai Modreanu, Alexandru Natsis..cred ca sunt suficiente exemple. Iar elevii nu se mai duc la olimpiade si din lipsa de interes a prefesorilor [ma refer la cei care anunta cu 3 zile inainte], dar si pentru ca isi pun intrebarea "de ce m-as duce la olimpiada?"

Anonim spunea...

ma, dar pana la urma ce fel de blog este asta? sa isi faca singura blog fetita asta si sa scrie acolo ce vrea. e blogul liceului nu al emoizilor ratati si pudici care la 16 ani plang cand vin la scoala.
de ce nu scrieti mai multe informatii despre liceu si publicati tot felul de rebuturi? se intampla multe lucruri in liceul asta si eu stau sa citesc declaratii de dragoste si alte aberatii. marti a fost simulare de incendiu, nu ati scris nimic, echipa de basket a castigat sectorul, n-ati scris nimic, handbal feminin finala pe sector, handbal baieti locul 3 cupa liceelor + incepe vineri sectorul, volei baieti finala pe sector, a fost bacu la romana saptamana trecuta, nimic nici despre asta.

Anonim spunea...

"emoizilor ratati si pudici"
In primul rand am sa te rog frumos sa iti revizuiesti vocabularul pentru ca nu permit nimanui sa imi vorbeasca in acest fel. Done? In al doi-lea rand acest blog este facut pentru absolut toti elevii liceului Mihai Viteazul si in cadrul lui avem voie sa postam orice. (Concursuri, anunturi, pareri, informatii)
Intr-adevar fac parte din redactia acestui blog si imi asum orice vina in legatura cu evenimentele intr-adevar importante care nu au fost publicate. Imi cer scuze cu aceasta ocazie.

hugs>:D<

Invata sa vorbesti politicos. Eu nu am spus un cuvant urat la adresa nici unuia dintre cei care au comentat.. (fie ei deplasati sau nu) ..
Bye

zuzu spunea...

Articolul asta intra in categoria articolelor subiective. Intr-adevar Denisa a cam exgerat cu detaliile, dar nu merita sa fie jignita pentru asta.

Ca ne-am cam lasat de treaba, e adevarat. Sincer nici nu stiam de toate competitile sportive mentionate de tine. Dar orice articol venit din afara redactiei e binevenit. zuzulixu@yahoo.com :)

Ombladon23 spunea...

Salut! Vreau sa spun ca am citit articolele (absolut toate- mi-a luat 30 de min), dar cred ca a meritat efortul. Sunt de acord cu ambele „parti”. Articolul tau e putin cam fantezist (fara suparare-prea copilaresc). Ce pot sa spun? Avand in vedere ca sunt „boboc” probabil ca nu voi fi luat in serios, si unii vor spune ca „nu am trecut prin branza”, sau ceva de genul, insa cred ca liceul e printre cele mai bune din Bucuresti, si in baza comentariilor fostilor mei colegi „care este” la alte licee si, despre cei care spun ca prieteniile pe care ti le faci in liceu se bazeaza doar pe profit sa stie ca se inseala. Mi-am facut „dupa un semestru in Misu” prieteni pe care nu cred ca ii voi uita niciodata si de la care nu obtin nimic material (sau daca obtin schimbul e reciproc-intelegeti voi). Cat despre profi, poate Denisa (sau cum o chema-o) a avut noroc de unii gen „ vocea blanda a profesoarei care te incurajeaza sa incerci pana reusesti”, dar sa recunoastem, 9 F e cea mai buna clasa de a 9-a, unde nu am avut si eu norocul sa intru, dar nu regret, desi trebuie sa recunoasteti, cei de a 9-a, ca intrarea la clasele de engleza nu a fost prea corecta, pentru ca s-a intrat in ordinea notelor de admitere, nu a celor de la examenul de engleza. Aceeasi situatie cu profii nu o am si eu, unde cred ca in afara de dirigu’ (Mos) si inca vreo 2 la materii nesemnificative, ceilalti nu au aceasta atitudine. Ba mai mult, avem 6 corijenti la fizica (Toma is the reason). As vrea sa stiu (din pura curiozitate) daca la alte clae sunt corijenti, cati si la ce materii. Multumesc anticipat. Cat despre decaderea din top a liceului in ultimii ani de vina cred ca sunt atat profesorii cat si elevii in egala masura. Ce sa spun, elevii sunt aia care sunt cu pregetirea de care au avut parte in generala, dar profesorii sunt aceeasi ca in ceilalti ani, cu putine modificari, si ei ar trebui sa isi dea silinta la fel ca inainte si sa nu astepte, cum bine spunea cineva mai sus, salariul si o grava spontana o data-de doua ori pe an. Am intalnit situatii in care profesori excelenti nu am mai avut post, dar asta e Romania, si este o rusine. Acel gen de profesori sunt Valeriu Pantilimon si Mugur Mos si nu spun asta pentru ca dau note pentru nimic (sau usor) sau pentru ca unul dintre ei este dirigintele meu, ci pentru ca puteti vedea singuri ce fel de oameni sunt (anume inteligenti); si sa nu se inteleaga ca nu ii respect si pe ceilalti. Pe aceasta cale il felicit pe domnul Pantilimon pentru rezultatul de la „alegeri”, si sa fim seriosi, cine l-a votat pe Toma? Unii profesori sunt insa de un nivel cu mult sub cel al acestui liceu de prestigiu (ex:cel nou de muzica-il fenomenno). Dar sa revenim la articol. Nu asta, cel al Denisei. Sper ca nu va plictisesc,daca mai citeste cineva pana aici. BOTZO, vad ca unii au voie sa scrie pe blog articole precum „In doua cuvinte, 8 litere si un singur inteles ‘Il iubesc!’”, de parca ar suferi din dragoste, dar eu nu am aceasta posibilitate pentru ca ... (a se completa spatiile libere). Consider acest articol fara substanta si inutil pentru un blog ce se doreste a fi citit de elevii unui Colegiu National pentru a le oferi acestora informatii la care nu au acces in mod normal. Desigur, nu dezaprob partea de divertisment a acestuia, dar sa fie facuta cu o anumita limita (atentie:concurs Valentine’s day-chiar daca este ideea altcuiva).

Ombladon23 spunea...

Continuare:Te inteleg ca esti la facultate si ai mult de munca (mai ales la medicina-stiu pentru ca am si eu o verisoara la aceeasi facultate), dar daca tot ai infiintat blogul asta ai grija ce se alege din el. Au fost desigur multe activitati si concursui-uri in liceu despre care nu s-a scris nimic si fac apel la cei ce se ocupa de blog si inca sunt la liceu sa dechida ochii larg in jurul lor. Nu ca as stii eu foarte multe, dar cate persoane scriu pe blog-10? Sunt sigur ca macar un stia de competitia de handbal sau baschet, ca sa mai zic despre simularea de cutremur? Sincer, nu avem nevoie de pareri dupa un semestru de Misu. Fiecare cu parerea lui, „parerea mea!” Si cum ramane cu sectiunea : „perle de la profi”, pentru ca am o lista ce asteapta? Se lucreaza? Daca da,ca in Romania? Cam „atat” am avut de zis. „Deci”, eu de ce nu am avut loc. Pentru ca „sunt pe drumul cel bun”? P.S.: Cat despre „organele de zapada” a se vedea varful bradului clasei mele (9D), de la concursul din iarna de impodobire.(Recunoaste-ti ca de acolo v-a venit ideea !). Muntele Olimp din curte a fost o tampenie pe masura asteia. Scuze pentru greselile pe care cu siguranta le-am facut. Am scris in graba. Si as vrea sa stiu daca pot sa pun Url-ul unui clip de pe youtube aici. E fantastic si trebuie sa va bucurati cu totii de el (chiar daca e cam porcos). Prietenii stiu de ce! Respect!

botzo spunea...

1. zuzu e omul din interiorul liceului care se ocupa in mare parte de blog si o face destul de bine. inca sunt aici pt...ghidaj sa-i spunem.
2.total de acord ca atentia celor din redactie pentru blog si evenimentele ce au legatura cu liceul a scazut. cand inca eram in liceu puteam sa pun batzu pe ei si sa zic "tu scrii despre asta".
3.fa un articol cu perlele alea si da-i-l lui zuzu...poate o sa apara chiar cu numele tau publicat pe blog
4.poti sa-mi scrii porecla cu litere mici...am destula rabdare sa citesc un comentariu pana la capat...nu tre sa-mi atragi atentia scriind cu majuscule.
5.have a nice evening si mersi ca ai citit tot blog-ul.

gutza spunea...

@ombladon23 uite un om care intr-adevar stie ce vrea. si mai ales ce spune.
@botzo. daca omul asta vrea sa faca parte din redactie, de ce nu are voie? sunt 11 persoane in redactie, iar pe blog apar articole foarte rar si cand apar, sunt de la dezamagitor in jos.

zuzu spunea...

@Gutza: Imi permit sa raspund in locul lui Botzo. N-a zis nimeni ca nu are voie omu' sa faca parte din redactie. De la inceputul anului scolar tot cautam oameni care sa ni se alature. Cum am zis si mai sus, orice articol "din afara" e binevenit. Si da, unii sunt in redactie doar cu numele.

Cat despre Ombladon23, il astept sa dea un semn de viata.

botzo spunea...

@gutza: "poate o sa apara chiar cu numele tau publicat pe blog"...asta e modul meu subtil de a-i spune ca daca articolul pe care-l scrie e bun va fi primit in redactie.

vom face urmatoarea sedinta de redactie publica asa ca vor putea participa si alti doritori.

botzo spunea...

m-am uitat la comentariile ce asteapta sa fie moderate...e unul anonim care incearca sa caracterizeze profesorii propusi de zuzu si denisa ca fiind buni.

prietene, e parerea ta, ai dreptul la ea...dar o sa apara pe blogul asta cand n-o sa fie anonima. pana atunci nu-mi demonstrezi decat ca tu esti frustratul...asta apropo de definitiile din DEX. mi se rupe daca ai dreptate sau nu cu privire la acele cadre didactice, dar daca tot iti dai cu parerea trebuie sa ti-o si asumi. si nu...o porecla n-o sa ajunga

 
footer