duminică, februarie 07, 2010

Valentine's Day in Mishu

Asa cum v-am promis, iata declaratiile de dragoste ale elevilor nostri.
Lectura placuta si spor la votat!


Numarul 1.
Iti iubesc numele.
Iti iubesc chipul dimineata.
Iti iubesc ochii albasti.
Iti iubesc sprancenele perfecte.
Iti iubesc buzele lipite de ale mele.
Iti iubesc zambetul.
Iti iubesc vocea.
Iti iubesc bataile inimii.
Iti iubesc respiratia.
Iti iubesc fiecare gest si fiecare miscare.
Te iubesc...pe tine!


Numarul 2.
De cand ai intrat in viata mea totul este mai frumos. Prima data cand te-am intalnit am stiut ca tu esti ceea ce cautam,de prima data cand ti-am vazut zambetul am ramas fermecat,de prima data cand mi-ai vorbit mi-ai acaparat complet atentia. Mi-ai schimbat modul de gandire si chiar nu credeam ca pot da dovada de sentimente atat de puternice pentru o persoana. Esti mereu in gandurile mele, ma sustii si ma ajuti oricand este nevoie. Cand am nevoie de un sfat mi-l acorzi, cand sunt trist ma inveselesti cu un zambet, cand simt ca totul se sfarseste ma calmezi si imi spui ca totul va fi bine. Esti tot ce mi-am dorit si vreau sa fiu mereu langa tine. Esti singura persoana pe care as vrea sa o am alaturi in fiecare dimineata cand ma trezesc sarutand-o si spunandu-i cat de mult o iubesc. Ce as mai putea zice? Doar un sincer te iubesc, voi fi alaturi de tine mereu si nimic nu ne va desparti.


Numarul 3.
Daca fiecare pasare ar avea cerul ei, daca fiecare raza ar avea Soarele ei, daca fiecare floare ar avea gradina ei, atunci eu te-as avea pe tine.
Daca as fi o pasare, as imprastia iubirea prin cantecul meu.
Daca as fi o raza, as imprastia iubirea prin lumina mea.
Daca as fi o floare, as imprastia iubirea prin parfumul meu.
Dar cum nu sunt decat EU, pot doar sa iti spun cat de mult te iubesc.


Numarul 4.
Intr-o lume dominata de vise, de dorinte ascunse, de patimi si placeri nebanuite, de lucruri socante care pot marca un om pentru intreaga sa viata, de minti criminale si periculosi care fac rau de placere, realizam ca suntem doar niste jucarii in mainile copilei numita soarta, realizam ca suntem, blocati intr-o curie de suferinta alaturi de tot ce ne face rau cu o singura portita de scapare si anume dragostea – sentimentul cel mai pur si mai curat care leaga inimile tuturor intr-una singura, inima Pamantului.
Zilnic suntem martorii celor mai hidoase si mai ingrozitoare intamplari. Suntem pusi fata in fata cu infernul. Privim intr-un ecran care transmite 24 de ore din 24, 7 zile pe saptamana dezastre din intreaga lume.
Ma intreb cateodata de ce nimeni nu incearca sa surprinda lucrurile placute, minunate ale vietii, lucrurile fara de care viata unui om nu este completa, lucrurile fara de care un om poate spune cu fruntea in pamant ca a trait de pomana si tot timpul raman fara raspuns.
Crimele, violurile, afacerile murdare trec in plan secundar familia, dragostea si tot ce este bun in aceasta lume. In fata acestora zambetul unui copil nevinovat de numai cateva luni care innoata de scurt timp contra curentilor salbatici ai vietii paleste. Florile mirifice ce imbraca pamantul si il invaluie intr-o patura pufoasa de caldura si parfum imbatator palesc ... nimic nu mai are importanta pentru nimeni ...
Noi stam cu mainile incrucisate la piept, luam in ras si ne batem joc de acel om cu mustacioara, ochi veseli si fata brazdata de fericire care isi asteapta aleasa de cateva ore in ploaie, in fata statiei de autobuz cu un spectaculos buchet de flori in mana care probabil l-a costat o avere. In schimb, suntem captivati si sorbim fiecare stire sangeroasa. Savuram orice titlu de genul ‘Copil de numai 4 ani ucis in vazul lumii.’ Ne simtim atrasi de negura si intuneric, atrasi de iad ... de diavoli.
Da, suntem demoni insetati de sange, de durere si cateodata refuzam acea poarta de scapare ce ni se deschide in fata ochilor, singura sansa sa infrangem demonul ce zace in noi si sa lasam ca in locul lui sa se nasca un inger ... Refuzam totul ... chiar si sa privim pentru cateva secunde in jurul nostru, sa vedem acele fiinte care au acceptat ajutorul lui Dumnezeu si al sentimentului divin numit iubire si care acum traiesc cu sine in pace si armonie respirand din aerul poluat de mirosul ruginiu al sangelui doar parfumul petalelor de crin.
Priviti in jurul vostru sa vedeti ce face ura din noi!
Intr-o zi calda si insorita de vara, dintr-un stup de albine iesea un fum gros si negru. Mana omului lipsit de mila si iubire lovise din nou. Din apropierea stupului se auzea un ras isteric de barbat. Suna mai mult ca un raget de magar dar l-am ignorat si am privit mai atent. O faptura mica si gingasa, mult prea incercata de soarta a iesit mai mult beata de fum decat vie din locul in care o viata intreaga a muncit, din locul caruia i-a dedicat tot si care acum e facut scrum si cu o ultima suflare l-a intepat pe acela care i-a suflat de langa ea intreaga viata apoi s-a prabusit la pamant.
Pe o strada intunecata din Bucuresti, ingramadit intre un cos de gunoi si o scara de bloc, un catelus isi plange durerea pricinuita de niste suflete orbite de ura pe care trebuie sa o indure pana cand ceasul vietii va suna pentru ultima data. Cu doua sau trei zile in urma un grup de tineri a aruncat cu pietre si obiecte ascutite in el razand si facand glume pe seama unui biet animal care a avut ghinionul sa se infatiseze in calea lor, pana cand acesta s-a prabusit la pamant. Dup aceea si-au dus misiunea la capat: au plecat si l-au lasat in urma in chinuri groaznice.
Undeva pe un camp acoperit de o patura groasa de zapada zacea un cal mare si negru cu o coama deasa si o pata alba in forma de fulger pe frunte. Era ranit si avea nevoie de ajutor. In ciuda acestui lucru fusese lasat singur sa isi petreaca ultimele secunde din viata in compania crivatului si a gerului napraznic. Sangele a inghetat desupra ranilor sale. Lacrimi de copil ii stapaneau ochii. Privea catre sat de parca ar astepta pe cineva insa acest lucru era inutil. Fusese parasit pentru ca nu isi mai putea servi stapanul. Fusese lasat ca pe o carpa afara in zapada, uitat ca pe un simplu obiect in cosul de gunoi.
Uitati deci ce poate face ura din noi. Traim intr-o lume in care ne uram reciproc desi undeva o flacara incearca sa se lupte cu sufletele noastre inghetate. Fara ajutorul nostru aceasta flacara se stinge si moare. Daca ii punem un zid in cale nu va ajunge niciodata sa ne inunde inima, nu va ajunge niciodata sa ne faca sa simtim iubirea.
Haideti sa incercam macar o singura data sa o primim inauntrul nostru si sa vedem ce minuni poate savarsi.
Sunt cazuri precum cel al albinutei unde nu se mai poate face nimic, unde ura a pus stapanire pe tot, dar, mai exista si cazuri care mai au o sansa.
Pe acel catelus domnul ‘Popescu’, profesor universitar la facultatea de medicina veterinara, l-a gasit mai mult mort decat viu langa scara blocului sau, l-a luat cu grija intr-o paturica l-a masat usor si i-a oferit dragostea lui. Acum il putem vedea alergand prin parcuri alaturi de stapanul sau care il iubeste nespus de mult. Am aflat ca Pufulet, caci acesta era numele cainelui, a participat la un concurs de frumusete canina unde a castigat locul al II-lea.
Despre Furtuna, calul aproape degerat care nu se mai putea misca va pot spune ca si-a gasit familia alaturi de un profesor de echitatie care l-a gasit pe camp si l-a transformat cu rabdare, intelepciune, grija si iubire intr-unul dintre cei mai rapizi cai ai sai.
EXISTA SI LOCURI UNDE IUBIREA FACE MINUNI. Un astfel de loc am descoperit acum putin timp in inima mea.
Pana nu demult eram convinsa ca nu exista dragoste, ca lumea sta ascunsa dupa o draperie neagra de catifea numita ura. Inima mea era o gradina de maracini prin care se scurgea un rau de venin si otrava ... toate acestea pana l-am cunoscut pe el. In inima mea a rasarit soarele dupa o perioada in care a fost bezna totala. Toata gheata a fost topita de un foc ce se intetea in inima mea cu fiecare zi in care il vedeam pe el. Toate florile uscate au revenit la viata. Parfumul lor a inceput sa se simta din nou. Toate temerile au disparut. Toata ura, ranchiuna, orice sentiment rau ce salasluia in mine s-a prefacut in scrum. Inima mea s-a preschimbat intr-un loc magic. Culoarea prin care priveam lumea a devenit din negru roz. A facut ca totul sa mi se para simplu, distractiv, frumos si vesel. A facut ca orice lucru inalt si masiv sa mi se para mic si usor de atins. M-a regasit caci ma pierdusem in propia-mi fiinta.
M-am transformat in cea mai fericita persoana de pe Terra! ... si asta numai multumita lui. Cu ocazia aceasta pot sa ii multumesc inca odata pentru tot ... si sa ii mai spun odata ‘Te iubesc!’


Numarul 5.
Sunt clipe cand, oricat de vesel esti, vrei sa fugi, vrei sa evadezi din tot ce te inconjoara, vrei sa pleci si sa uiti de toti si de toate, vrei sa zbori catre nori, catre ingeri, catre un loc mai bun, catre un loc unde totul e asa cum visezi: magic, superb, frumos, in care vrei sa te avanti spre PARADIS. Tot in acele clipe realizezi ca nu poti face toate aceste lucruri, realizezi ca esti legat cu sfori invizibile de pamant, de casa, de familie, de tot ce te inconjoara fie ele apropiate de inima ta sau nu. Cu sau fara voia noastra suntem legati de tot ce iubim, suntem legati de tot ce uram, suntem legati de noi insine dar cel mai mult suntem legati de persoana pe care o iubim. Adormim cu gandul la ea, ne trezim cu gandul la ea, mancam cu gandul la ea, vorbim cu gandul la ea si in tot ce facem vedem doar acea persoana. Nu vorbesc despre o divinitate ci despre un singur om care eclipseaza totul.
Pare imposibil cum pentru o persoana un simplu om poate fi mai presus de Dumnezeu, mai presus de credinta, mai presus de viata tuturor si mai presus chiar decat propia viata? Nu E! Nimic nu este mai presus decat acel baiat cu un zambet incredibil care te trezeste de dimineata cand ajungi plina de nervi la scoala din cauza traficului sau a persoanei care te-a calcat pe picior in autobuz cu un sarut ametitor, cu soaptele lui pline de afectiune si cu ochii aceia caprui, de ciocolata care parca spun ‘Good morning sunshine!’ de fiecare data cand te privesc.
Acel cineva pe langa care cei mai frumosi trandafiri palesc esti tu. Te-ai furisat inauntrul inimii mele cu fiecare zambet, cu fiecare sclipire ce ti se citea in ochi, cu fiecare atingere pe care o simteam arzand pe pielea mea, cu fiecare sarut … Ai batut la poarta inimii mele intr-un moment in care imi spusesem mie insami ca nu o voi mai deschide niciodata, intr-un moment in care credeam ca nimic nu e pur, intr-un moment in care eram ferm convinsa ca nu exista nici persoana perfecta nici dragostea perfecta, in care credeam ca nimeni nu merita osteneala, ca nimeni nu merita sa ii port de grija. Credeam ca toti sunt creati din aceeasi compozitie, credeam ca toti sunt mincinosi, prefacuti, profitori. Nu mi-am imaginat ca exista o persoana capabila sa sacrifice atat de multe lucruri din iubire. De fapt, nu credeam niciodata ca cineva poate renunta la o ora de somn pentru mine. Ma consideram mult prea mica si prea nesemnificativa sa merit orice banalitate pana mi-ai aratat opusul. Mi-ai aratat ca merit sa ma consider importanta, chiar daca importanta numai pentru o singura persoana. Mi-ai aratat ce inseamna sa stii ca cineva se gandeste in permanenta la tine. Mi-ai aratat ce inseamna sa fiu totul pentru cineva. Imi pare nespus de rau ca nu ti-am deschis de prima data poarta inimii mele, sa te las sa pasesti pe un covor rosu ce te-a asteptat numai pe tine si ca te-am lasat sa astepti afara dar abia acum realizez ca fiecare secunda a meritat. Fiecare refuz, fiecare moment in care ti-am inchis usa in nas a aprins in interiorul trupului tau o flacara ce acum arde numai pentru mine. Te-am adus unde am vrut .. in castelul sufletului mei .. si m-ai adus unde ai vrut .. in temnita iubirii.
In acest moment as putea sa spun cu zambetul pe buze ca sunt blestemata. Sunt blestemata sa te iubesc cu toate fortele ce zac in mine si absolut neconditionat. Si da, imi iubesc blestemul exact cum te iubesc pe tine.
Te iubesc pentru ca imi alungi orice frantura de singuratate in aceasta lume plina si aglomerata. Te iubesc pentru ca tu esti busola care imi arata calea cea buna, calea spre casa, calea spre iubire. Te iubesc pentru ca ma faci sa ma intorc acasa cu zambetul pe buze indiferent de greutatea ce apasa asupra mea. Te iubesc pentru orice banalitate faci. Te iubesc pentru ca bei apa. Te iubesc pentru ca respiri. Te iubesc pentru ca mananci papanasi cu mine. Te iubesc pentru ca existi. Te iubesc pentru felul in care iti legi sireturile acelea lungi de un metru. Te iubesc pentru felul in care zambesti, pentru felul in care iti zambesc ochii. Te iubesc pentru fiecare expresie a fetei tale. Te iubesc pentru felul in care iti aranjezi parul sau pentru felul in care acesta ti se aseaza de dimineata. Te iubesc pentru ca esti stapanul celor mai magici ochi de pe Pamant. Te iubesc pentru ca esti singura persoana care ma face sa adorm atunci cand imi face masaj. Te iubesc pentru ca iti simt respiratia fierbinte cand clipesti. Te iubesc pentru ca ma intelegi indiferent de ce spun, de ce fac. Te iubesc pentru ca esti tu si pentru ca esti unic. Te iubesc pentru ca nimeni nu e ca tine. Te iubesc pentru ca rabzi si imi induri toate iesirile si starile mai putin bune. Te iubesc pentru ca nu ma lasi niciodata sa imi para rau de ceea ce am facut si imi spui ca totul e perfect. Te iubesc pentru ca te iubesc. Te iubesc pentru ca esti motivul pentru care eu nu ma mai pot opri din scris, motivul pentru care noaptea scriu poezii, motivul pentru care ma trezesc din somn cu lacrimi de fericire scaldandu-mi obrajii. Te iubesc pentru ca imi zambesti. Te iubesc pentru ca ma ametesti cu parfumul tau. Te iubesc pentru ca in tot ce te inconjoara ma vezi pe mine. Te iubesc pentru ca in orice ma inconjoara te vad pe tine. Te iubesc pentru ca multumita tie mi-am hotarat viitorul, am decis ce vreau sa fac in viata, am decis ce drum vreau sa urmez si spre ce anume ma indrept..Te iubesc pentru ca ma scoti din ceata deasa atunci cand nu stiu ce vreau sa fac. Te iubesc pentru ca esti capabil sa ma sfatuiesti in orice situatie. Te iubesc pentru ca atunci cand sunt langa tine nu mi-e frica de nimeni si de nimic. Te iubesc pentru ca imi oferi linistea de care am nevoie. Te iubesc pentru ca intr-o lume de zgomote asurzitoare esti cantecul meu de leagan. Te iubesc pentru ca nu ma faci sa ma simt banala. Te iubesc pentru ca langa tine pot sa ma compar cu o printesa. Te iubesc pentru ca imi alungi orice urma de tristete de pe fata. Te iubesc pentru ca imi spui mereu ‘totul o sa fie bine’. Te iubesc pentru ca ma alinti. Te iubesc pentru ca ma atingi usor pe fata si imi spui ‘Te iubesc!’. Te iubesc pentru ca ma imbratisezi. Te iubesc pentru ca ma saruti dulce, romantic, atragator si totusi salbatic ca si cum fiecare sarut ar fi ultimul. Te iubesc pentru felul in care ma strangi la pieptul tau ca pe un copil mic ce are nevoie de foarte multa protectie. Te iubesc pentru felul in care te ingrijesti de sanatatea mea. Te iubesc pentru ca ai grija de mine, pentru ca iti pasa ce mi se intampla. Te iubesc pentru fata pe care o faci cand trece profesoara de fizica pe langa noi. Te iubesc pentru fiecare clipa cand am simtit cat esti de speriat ca o sa ma pierzi. Te iubesc chiar si atunci cand te vad nervos. Te iubesc pentru ca imi place tot ce faci. Te iubesc pentru ca imi place totul la tine. Te iubesc pentru ca pentru mine esti TOT. Te iubesc pentru ca ma faci sa ma simt totul pentru tine. Te iubesc pentru ca esti raza de soare ce-mi lumineaza noaptea. Te iubesc pentru ca esti singura persoana care simt ca ma iubeste. Te iubesc pentru ca mi-ai demonstrat ca nu esti ca toti ceilalti. Te iubesc pentru ca am realizat ca esti singurul in care pot sa am incredere. Te iubesc pentru ca esti singura persoana pentru care m-as urca pe placa de snowboard. Te iubesc pentru ca as face orice lucru extrem si nebunesc cu tine. Te iubesc pentru ca te-am cunoscut cand aveam nevoie de iubire. Te iubesc pentru ca imi doresc sa te iubesc. Te iubesc pentru ca m-a lovit Cupidon cu o sageata. Te iubesc pentru ca sunt Afrodita si tu Zeul Iubirii. Te iubesc pentru ca ma faci sa rad oricand, chiar si atunci cand imi vine sa plang. Te iubesc pentru ca tot timpul ai o gluma buna in maneca gata sa ma faca sa zambesc. Te iubesc pentru ca ma faci fericita. Te iubesc pentru ca exista ‘n’ motive sa o fac.
Nu vreau sa insir pe foaie cuvinte fara de inteles, vreau doar sa transpun in cuvinte tot ce simt fara sa reusesc bineinteles. De ce te iubesc ? Mai are rost sa mai insir cateva motive ? Nu e de ajuns sa-ti spun ca nu stiu de ce ? Te iubesc pentru tot. Nu stiu de ce si cum am ajuns aici. Stiu doar ca nu vreau sa se schimbe nimic, nu vreau sa plec, nu vreau sa se termine pentru ca nu stiu ce e viata mea fara tine.
Stiu, in schimb, ce sunt eu fara tine. Sunt un cer lipsit de stele, o barca fara vaslas, un ocean fara stropi de apa, un calculator fara memorie, o masina fara motor, un scaun pe care nu te poti aseza, o masa la care nu poti manca, un glob de cristal facut cioburi, o sticla de sampanie care nu face ‘boom’ cand o deschizi, un cd gol pe care nu poti scrie nimic, o zi intunecata, o vara inghetata, un flacara care raceste totul in jurul ei, un parfum care miroase a .. nimic, o floare ofilita si putrezita, uitata intr-o vaza sus pe dulap, o poza lipsita de culoare, lipsita de inteles, o carte plictisitoare, un suflet fara pereche, un nimic.
De aceea te vreau aici langa mine in fiecare secunda. Vreau sa-mi spui ca ma iubesti si ca o sa fie totul bine. Vreau sa-mi spui in fiecare zi ca vei fi tot aici si maine si mai vreau un singur lucru, sa nu ma uiti niciodata.
Te iubesc ..!



Numarul 6.
Zi si noapte,
Te visez plecand departe.
Cer si stele,
Te gasesc ascunsa printre ele.
Soare si luna,
Ahh dragoste nebuna.
Izvor neincetat,
Suflet inflacarat.
Soare arzator,
Trup cuprinzator.
Codru intunecat,
De dragoste uitat.
Pasari zburatoare,
Duc inima-mi in zare
Trec deasupra-mi necontenite,
Sa-mi duca sentimentele inzecite.
Dragostea sa mi-o inmulteasca,
Iubirea sa ne-o cladeasca.
Pe masura ce au zburat,
Si te-au cautat..
Te-au gasit ascunsa,
Cu rani adanci cuprinsa.
Te-au vindecat ca printr-o magie,
Nu le-a luat mult sa te invie
Sa te scape din viata ce parea pustie.
...
Trei cuvinte au rostit
Te iubesc necontenit!


Numarul 7.
De la o vreme te caut printre gene,
caci fiecare lacrima are chipul tau.
Ti-am respirat parfumul de pe perne,
dar plamanii-mi merg din ce in ce mai greu.
Ti-a inghetat, iubire, amprenta de pe geam,
ti-a-nghitit trupul meu bolnav sarutul,
s-au ingropat noptile cand te cunosteam,
noptile cand imi cerseai necunoscutul.
Daca-mi mai pastrezi undeva amintirea,
sa ti se topeasca un gram din inima,
sa-mi iei de pe piele biciuirea,
sa-mi fii numai tu moartea din molima.
Sa mor de tine.
Iti gasesc urma doar pe fata,
unde m-ai plesnit cand ai plecat
si sub urma ta-i scris rosu cu dulceata
'Te ador', iubit pietrificat.


Numarul 8.
De cand ai aparut in viata mea am inceput sa visez in culori. Alaturi de tine am realizat ce este iubirea, iar acum am devenit dependenta de tine, de dragostea ta ...te iubesc!

12 comentarii:

Nana spunea...

smecher :)


ps: vrem si noi chat-ul inapoi :D

adi spunea...

valentine s day nu e ziua indragostitilor....e ziua indragostitilor natangi(varianta cenzurata ca se ia botzo de mine).Toti desteptii stiu ca de Sf. Valentin trebuie sa arata lumii ca sunt indragostiti(apropo, fetelor,daca se merge pe premiza ca e ziua indragostitilor pai e ziua tuturor indragostitilor).E o manifestare superficiala,importata(ca deh am vazut in filme) si lipsita de fundament.

botzo spunea...

uite aditzule ce-ti propun...pentru dragobete vino tu cu una bucata idee de manifestare pe blog sau chiar in liceu. aprobare facem sigur rost daca te misti indeajuns de repejor.
te pun la munca tocmai pentru ca sunt de acord cu tine:P

AD spunea...

Mai... Sunt de acord cu Adi intr-o oarecare masura... Nu vad de ce trebuie sa sarbatorim Valentine's Day cand avem Dragobetele noastre!
Puteati sa organizati "concursul" cu tema sarbatorii romanesti, nu cu tema unei sarbatori importate... Parerea mea...

kanTe spunea...

grow up a bit!

zuzu spunea...

@KanTe: Explica-te.

kanTe spunea...

@zuzu > sa iti vina tie un baiat cu textul 4 sau 5...ce ai face? eh? Te-ar da pe spate?

Ideea este ca nici ca baiat, nici ca fata, nu trebuie sa va lasati ingraditi de niste clisee sau texte. Mai ales in problema asta, a dragostei,cuceriri de inimi and so on :-@ consider ca trebuie sa fii tu insuti, nu sa reproduci 250 de cuvinte care nu te reprezinta nici pe tine ca om, nici ca atitudine.

Fiti voi insiva mai copii, e mult mai safe si mai usor asa. Eu asa sunt si pot sa zic ca merge bine treaba. :)))

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
botzo spunea...

stai c-a venit don juan reincarnat sa dea sfaturi. sunt adolescenti prietene, trebuie sa treaca si prin asta. trebuie sa se exprime si siropos. trebuie sa-si caute identitatea pentru ca inca n-au una. si momentan s-au hotarat sa fie si sa scrie asa.
stii ce-i grozav la natura? ca ne-a facut unici...asa ca poate ce merge pentru tine poate pentru altu sa nu mearga.
iti doresc succes in continuare

Anonim spunea...

de ce valentines day si nu dragobete?Putea foartea bine asta ssa se faca pe 24 febr.e adev ca nu e la fel de trend dar totusi...sunt destul de putini catolici la noi

kanTe spunea...

Imi pare rau sa te contrazic, mare filozof si antropolog de Bucuresti, dar unicitatea nu se demonstreaza prin reproducerea unor texte si replici ce nu iti apartin. Tocmai unicitatea incercam sa o punctez si eu, prin commentul anterior. Se pare ca te-ai grabit sa tragi niste concluzii pripite.

hai noroc!

Anonim spunea...

De unde sti tu ca textele acelea sunt reproduse? Ai dovezi? :D

 
footer