vineri, mai 28, 2010

Art in action: Expozitie cu vanzare handmade si pictura.


Două zile pentru promovarea implicării în rândul tinerilor!

Bucureşti, 5-6 iunie 2010.

Expoziţia cu vânzare “Art in action” este gata să îşi desfăşoare activitatea!
Echipa proiectului Art in action, susţinută de Liga pentru Educaţie, Cultura şi Sport, prin programul YouthBank vă invită sâmbătă şi duminică, 5 - 6 iunie, între orele 12 - 19.00, la Teatrul de Comedie pentru o expoziţie cu vânzare de accesorii handmade şi lucrări de pictură. Art in action este un proiect gândit şi implementat de o echipă de liceeni din Bucureşti şi finanţat de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare prin programul YouthBank.

Accesoriile (cercei, brăţări, coliere, bentiţe, broşe, felicitări) confecţionate din materiale reciclabile, lucrările din ceramică şi picturile au fost realizate de către elevii din clasele V-VII ai Scolii nr. 58 “Petre Ghelmez”, îndrumaţi de membrii proiectului Art in action în cadrul unor workshopuri. Ne propunem să organizăm această expoziţie pentru a-i susţine pe micii artişti. Toate veniturile strânse vor fi donate Şcolii “Petre Ghelmez” cu scopul deschiderii unui centru de reciclare în incinta institutiei de învăţământ.
Proiectul Art in action, ce are ca finalitate această expoziţie, îşi propune promovarea implicării şi sensibilizării tinerilor prin ateliere de creaţie.




Vă aşteptăm!
Informaţii şi persoană de contact :
Rondelli Ana Maria
Lider proiect Art in action
ana_rondelli@yahoo.com
0720105056

luni, mai 24, 2010

Trupa “Orpheus”

"Teatrul nu este viata în miniatura, ci viata marita enorm, viata exagerata înfiorator." H.L. Mencken

Noi nu jucam teatru. Noi nu incercam sa imitam nimic. Noi suntem noi intr-o situatie. Cum ai reactiona daca chiar ti s-ar intampla ceva rau? Asa esti si pe scena. Nu falsezi, nu imiti jocul de teatru al altcuiva. Si esti tu atata timp cat iti place ceea ce faci. Si noua ne place. Si este aproape singurul lucru la care nu am renunta niciodata.

Prieteniile care s-au format intre noi, momentele intense pe care le traim la fiecare repetitie, satisfactia unei piese de teatru duse pana la capat...este tot ce avem. Ba nu, mai este ceva, poate cel mai important lucru. Aplauzele de final care ne umplu sufletul.


Anul acesta s-au alaturat trupei "Orpheus" cativa membrii. Nu sunt perfecti, poate nu sunt nici macar normali. Poate acesta e motivul pentru care se completeaza perfect in mica noastra "distributie". Sunt exact ca noi: timizi la inceput, speriati de prima reprezentatie si cu un sulfet mare, destul de mare incat sa incapa intreaga lume.
Desi nu vrem sa ne laudam cu premiile noastre, doar anul acesta am castigat cateva premii:
- Iany Panait-"Best actor" pentru spectacolul "An attic in Paris with a view of death"- Festivalul "Shakespeare’s heritage";
- Andrei Gurlui si Izabela Marin-"Cel mai bun grup" in Festivalul de la Bistrita;
- Andrei Gurlui-"Cea mai buna regie" pentru spectacolul "Chirita in provincie" in festivalul "Jos palaria";
- Piesa "Disturbed"- "Premiul special al juriului" in "Festivalul National de Arte pentru Liceeni Florian Pittis"
- Cristina Juncu, membra a trupei "Orpheus" a castigat "Marele trofeu al festivalului Florian Pittis", alaturi de patru dintre colegii ei de trupa, la sectiunea muzica.



In acest sfarsit de saptamana (21-23 mai) am participat la Festivalul de arta MAIART cu patru piese:
- "Disturbed" dupa Brad Boesen, distributie: Izabela Marin si Andrei Gurlui;
- "An attic in Paris with a view of death", dupa Matei Visniec, distributie: Iany Panait, Andrei Gurlui, George Mihart, Cristina Juncu, Madalina Avram, Ana Carnutu si Ioana Nicolae;
- "Chirita in provincie", dupa Vasile Alecsandri, distributie: Alexandra Tofan, Ilinca Ioghen, Mihai Ursu, Corina Scutariu, Omar Al Aloul, Andrei Gurlui;
- "The witches of Macbeth", dupa William Shakespeare, distributie: Iany Panait, Cristina Juncu, Ana Carnutu si Ioana Nicolae.

Membrii trupei Orpheus au incantat atat juriul, cat si publicul, motiv pentru care au castigat si cele mai multe premii:

- Premiul II pentru cel mai bun actor in rol principal: Iany Panait-narator, piesa "An attic in Paris with a view of death";
- Premiul I pentru cel mai bun actor in rol principal: Andrei Gurlui-Emil Cioran si Bob, piesele "An attic in Paris with a view of death" si "Disturbed";
- Premiul I pentru cea mai buna actrita in rol principal: Izabela Marin-Daphne, piesa "Disturbed";
- Premiul II pentru cea mai buna regie, piesa "An attic in Paris with a view of death";
- Premiul III pentru cel mai bun spectacol, piesa "Disturbed";
- Premiul II pentru cea mai buna actrita(sau actrite): Porumbeii din piesa "An attic in Paris with a view of death";
- Premiul I pentru cel mai bun spectacol, piesa "An attic in Paris with a view of death";
- Marele premiu al festivalului Maiart, piesa "An attic in Paris with a view of death".

Piesele pe care trupa noastra le-a pregatit anul acesta, le puteti urmari in decursul zilei de 8 iunie, in sala de festivitati a liceului, unde sunteti asteptati cu totii.

“Ca o piesa de teatru, asa e viata: nu intereseaza cat de mult a tinut, ci cat de frumos s-a desfasurat.” Seneca

Cu drag catre colegii mei de trupa, Ioana.

joi, mai 20, 2010

Anunt!

Dragi dovlecari,
Va asteptam maine, ora 12:30 la sala de festivitati a liceului pentru concursul de street dance! :*
Multi pupici >:d<

luni, mai 17, 2010

Hahaha. Gluma! Partea a 3-a

1. O colega vine intr-o zi la scoala si toata lumea avea impresia ca avea parul mai deschis la culoare. Cineva o intreaba: "Te-ai vopsit?" Raspunsul: " Nu, m-am spalat!"
2. La ora de biologie, un coleg este intrebat dedespre componentele nefronului. Aceste nu isi invatase lectia si raspunde: "Nu stiu, sunt mai slab la excretie."
3. La ora de chimie, profesoara intreaba un elev despre clasificarea alcoolilor. Raspuns: "Alcooli comestibili sau nu."
4. Mi se pare penibil să spui ramură si nu crac(ramura unei functii)
5. De ce trebuie sa pun cratima in acest cuvant? Ce, eu citesc cu liniute?
6. Erau doua fete ale caror părinţi erau primii 5 oameni la Dacia.
7. Amnezie=boala pe care o faci cand te loveşti cu ceva în cap
8. Mulţi dintre noi nu prea gândesc…adică dintre voi
9. Iubirea pastorala este cea între cioban si oi
10.–Bag divorţ! Chiar două!
11.–De ce respiraţia,circulaţia şi excreţia intră la funcţiile de nutriţie?
    –Pentru că nu intră la celelate.

marți, mai 11, 2010

Pentru inceput

Am primit de curand propunerea sa imbogatesc putin continutul blogului liceului nostru si anume, sa deschid o noua rubrica, despre moda. Scopul rubricii ar fi sa ne mai inspire din cand in cand.
Apropo, eu sunt Madalina Pica, dar majoritatea prietenilor imi spun Pica (si nu, nu este o porecla dupa cum considera multi).

Nu vi se intampla uneori, inainte sa plecati grabiti din casa, sa pierdeti minute bune in fata dulapului, scarpinandu-va lenes ceafa sau jucandu-va cu parul, fara sa aveti nici cea mai mica idee cu ce sa va imbracati in ziua respectiva?

Eu incerc sa vin cu un mic ajutor in privinta asta.
Nu stiu ce sa va zic de stilul meu, de obicei nu ma caracterizez, dar pot sa va spun doar ca ma imbrac cum imi place si cum simt. Nici de surse de inspiratie nu stiu ce pot sa va zic, la mine se rezuma la deschiderea dulapului si aruncarea unui ochi fugar circa 2 minute printre rafturi,dar nu inseamna ca este chiar atat de usor sau ca asta fac de fiecare data. Daca vrem stil, trebuie sa ni-l construim. Important este sa ne simtim bine in pielea noastra si sa nu ramanem blocati pe un anumit trend. Ce pot sa zic, eu am observat ca am o slabiciune pentru sacouri, stiti voi,acelea carora le poti sufleca manecile, cu imprimeu pe interior, si umeri ridicati. Asortati cu blugi skinny sau leggings si tocuri dragute, ar face o tinuta.

Ganditi-va la urmatoarele:
- Putin diferit, putin barbatesc, dar totusi sexy.
- Iesit din comun, nebun, dar cu limite.
- Jucati-va cu parul, jucati-va cu accesoriile. La o tinuta simpla si cel mai mic accesoriu o poate intregi.

Si daca tot suntem in sezonul primavara-vara, sa vedem care sunt tendintele acestei perioade.
Stil rebel, unisex, cu blugi cu taieturi, bocanci militari, camasi funky si tricouri cu printuri sugestive.
Si nu numai.
Cam ce se poarta dupa parerea mea si de ce ar trebui sa tinem cont anul acesta,cel putin:
Se poarta mai mult ca niciodata rochiile cu un umar sau ambii umeri dezveliti sau bluzele(Cei mai buni creatori pe care poti sa-i alegi pentru a desavarsi acest stil sunt Chloe' si Givenchy), rochiile si sacourile cu umerii proeminenti, gen barbatesti.








Se poarta asimetriile, rochii si bluze in taieturi asimetrice si cu multe pliuri si volanase.La fel si pantalonii cu talie inalta, turul lasat si putin larguti, alaturi de un tricou cu imprimeu, tocuri dragute si un sacou.






Tot la moda sunt si pantalonii scurti si fustele foarte scurte, deci baieti bucurati-va, caci veti vedea in 2010 multe picioare dezvelite.





Si, desi v-am lasat la urma, de stil putem vorbi si in randul baietilor. Dupa parerea mea,stilul cel mai potrivit si mai „fata intoarce capul dupa tip pe strada” este genul acela : jeansi rupti sau cu aspect uzat, camasi cu maneci suflecate, tricouri cu imprimeuri, pulovere cu nasturi,bretele si ca accesoriu destul de utilizat in ultima perioada si foarte cool, ochelarii wayfarer clear lens.











Incercati orice, orice vi se pare ca adauga un plus in tinuta voastra din ziua respectiva, dar faceti-o totusi cu limite. Si orice ar fi, zambiti mereu! Asa facem tinuta completa, indiferent de ocazie.





--Articolul este al Madalinei Pica si din anumite motive nu a putut sa il posteze chiar ea. Insa, drepturile de autor ii apartin si de indata ce va putea sa il posteze, articolul va aparea cu numele ei.--

p.s: aşteptăm cââââât mai multe păreri, chiar vrem să ştim ce părere aveţi despre noua rubrică, despre articol, şi dacă acesta v-a ajutat măcar într-o mică măsură.

Elveţia, veniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim!

Ziua I: Bucureşti - Gyor(cazare hotel Raba ***)
Ziua II: Gyor - Viena - Melk - Salzburg - Innsbruck (cazare hotel *** zona Innsburck)
Ziua III: Innsbruck - Vaduz - Zurich - Lucerna (cazare hotel *** Lucerna)
Ziua IV: Lucerna - Zermatt - Sion (cazare pensiune **/*** Sion)
Ziua V: Sion - Berna - Lausanne (cazare hotel *** Lausanne)
Ziua VI: Lausanne - Geneva
Ziua VII: Geneva - Chamonix - Valea Aosta - Milano (cazare hotel *** Milano)
Ziua VIII: Milano - Verona - Postojna (cazare hotel *** Postojna)
Ziua IX: Postojna - Zagreb - Pecs (cazare hotel *** Pecs)
Ziua X: Pecs - Bucureşti


Servicii incluse:
10 nopţi cazare hotel
vizitele prevăzute în program
ghid specializat
transport cu autocar clasificat
asistenţp la procurarea biletelor de intrare la obiective

Opţionale:
urcare cu trenuleţul la Zermatt 29 euro
cină festivă cu program şi băutură includă la Debrecen 27 euro
excursie Interbaken 30 euro
croazieră pe Dunăre cu cină inclusă 30 euro

Nu sunt incluse: asigurarea mediclă, excursiile opţionale, intrările la obiective, ghidul local

Data plecării: 17.07.2010
Cost: 530 euro


* detalii la domnul profesor de geografie Stoinea si doamna profesoara de geografie, Mincu*

Saaaaaaariiiiiiiiiiiiiiiiiiiti!

Dupa cum unii dintre voi stiti, se aproprie targul liceelor la sfarsitul lunii, la care vor veni viitorii nostri bobocei! Si noi, ca un liceu minunat ce suntem, vom avea un stand acolo... Ce nu avem sunt oameni care sa se angajeaze pentru maxim 3 ore intr-o zi sa suceasca mintile viitorilor nostri comarazi sa vina! Avertizez ca necesita multa agresivitate, energie si spirit!

Toti cei care cred ca au entuziasmul necesar sunt rugati sa trimita un e-mail la adresa k_girl333@yahoo.com incluzand numele intreg si clasa :D

P.S: Cei care au poze de grup din curtea scolii sau de la clubul de teatru, de debate, interact, lmt, sau oricare alt grup care desfasoara activitati extrascolare in incinta liceului sa le trimita la aceeasi adresa, mai sus mentionata .


In rest, ce sa va zic? Bafta in continuare la teze!



vineri, mai 07, 2010

Avem SPORtivi

Performante sportive!

Tenis de masa:
Cupa liceelor - locul 4 (surorile Turcu)
Prof. Margareta Radomschi

Fotbal: (fete + baieti)
Cupa Parlamentului tinerilor
Fete - locul 3
Prof. Suteu Mariana

Baschet: (baieti)
Olimpiada sportului scolar (faza pe municipiu) - locul 4
Prof. Bal Monica

Handbal: (fete)
Trofeul Primariei Sectorului 2 - locul 3
Prof. Popovici Violeta

Trip or Trap?

I. Echipa de distractie Kuky
Scoala de aventura 2010 - Tabara Azuga
perioada 15 august - 21 august

Activitati:
*orientare turistica
*paint-ball
*escaladari
*alpinism
*proba de tiroliana
*tras cu arcul etc.
Pret: 850 Ron

Profesor: Mariana Suteu


II.Excursie Praid 22-23 mai
Ziua 1: Bucuresti - Brasov - Sighisoara - Sovata (cazare hotel, cina + mic dejun)
Ziua 2: Sovata - Praid (salina) - Odorheiul Secuiesc - Brasov - Bucuresti
Pret: 165 Ron

Profesor: Margareta Radomschi

joi, mai 06, 2010

Hahaha, gluma! Partea a 2-a

1. Profesorul cere elevilor care dau teza la fizica sa ridice mana. Incepe entuziasmat sa numere:" 2,4,6,8..., doar 2 sunteti?!?!"
2. La capitolul Vectori de la matematica: profesorul intreaba care dreapta este paralela cu MN. Raspunsul : AOleu!
3. Făt-Frumos e acum un moş cu diabet care îşi ia reţete compensate de la farmacie
4. Profesorul vorbea despre jocurile pe telefon: "Aveam un joc foarte dificil, dar dupa ce am prins smecheria, il bateam pe telefon."
5. Ştiinţa este o chimie exactă.
6. La ora de chimie, profesorul trimite o eleva sa deschida robinetul de la gaz. Aceasta nu stia in ce parte se deschide, iar profesorul striga la ea: "Degeaba il atingi daca nu il invarti!"
7. La ora de religie, un elev este intrebat din ce cauza a murit Sf. Ioan Botezatorul.
Raspunsul: De diabet.
8. Un coleg aduce o scutire pentru a ii fi motivate absentele. Dirigintele incepe sa citeasca de pe scutire: X, elev in clasa ....este suferind de Repaus la pat.
9. Intrebare: "Cu ce seamana pentagonul neregulat de pe tabla?"
Raspuns: "Cu un cosciug pentru jderi."
10. Eram cel mai şmecher din oraş că aveam lanterna.
11"-De ce faci aşa cu mâna? Vrei să mă sperii?"
"-Doar miscam antebraţul in sus şi in jos."
"-Nu–mi descrie mie mişcările tale de scenă."
12. La ora de engleza aveam lectie despre vreme. O colega traduce cateva propozitii:"Ieri a plouat. Azi e innorat. Maine va fi insorat.
13 .La geografie, doamna profesoara asculta din tipurile de relief si intreaba o colega despre pesteri. Colega insira niste elemente, dar mai trebuia sa spuna de draperii. Cineva din clasa ii sufla"ai si tu la geam acasa", iar colega ascultata raspunde entuziasmata" Jaluzele!".
14. Moş Crăciun a fost inventat la sfârşitul secolului 20.

luni, mai 03, 2010

Coltul glumetilor 5

Editia 5! Iata noua serie de perle:

1.Matematica

Profesorul a scos un coleg la tabla, dar a fost intrerupt de galagia din clasa pentru un moment.
Prof.:-Spune cat e 2 pi/6 ?
Dupa ce face liniste: -Asa, ce am intrebat?
Un coleg, catre cel de la tabla:-Acum zi, ma, ce vrei!

2.Tot mate

Prof.:-Bai, stiti?
Dupa o pauza, in care se si suna de iesire, profesorul, indreptandu-se spre iesire, spune:
-Vai de cozonacul vostru!

3.Limba si literatura romana

In premiera, un banc spus de un profesor:
Acum cativa ani, a venit un strain in Romania. Urca intr-un taxi si vorbeste cu soferul despre tara noastra. La un moment dat, ii zice: -Eu nu inteleg un lucru. Ce inseamna fraza asta de o tot zic romanii „Camasa-n gura ta!” ?

4.Asta nu pot sa spun

Se aude galagie pe hol. Profesorul se duce sa vada cine face galagie si sa rezolve prolema. Dupa cateva minute, un coleg zice: -Acum ce face, ma, ascunde cadavrele, sterge dovezile?

5.Muzica – pe vremuri

Un coleg se juca pe telefon.
Prof.:-Ce faci, ma? Ia da si mie telefonul tau sa ma uit la el. Mama, ce scule aveti!
Coleg:-E, eu am o scula mai tara ca aia. Vreti sa o vedeti?
Profesorul nu aude aceasta afirmatie si continua examinarea.
Prof.:-Si asta are camera, ma?
Colegul cu telefon:-Nu stiu, nu l-am intrebat.

Astept in continuare perle, glume si bancuri pe mail-ul ombladon2394@yahoo.com .

duminică, mai 02, 2010

Get in my shoes for a day!

Ştii ce te aşteaptă în viitor?
Ţi-ai imaginat cum va arăta cariera ta?
Vrei să te convingi că ţi se potriveşte?

Conexio, organizat de Youth Academy, iţi oferă un preview!

Multitudinea de alegeri posibile pentru viitor poate pune in dificultate chiar şi cei mai hotărâţi liceeni. Locul de muncă apare adesea ca o imagine neclară şi greu de atins. De la prima teză, prima sesiune, până la primul contract de muncă, perspectiva se schimbă, se lărgeşte, drumul parcurs îşi schimbă neincetat direcţia apărând noi oportunităţi, iar ceea ce părea o cariera promiţătoare în avocatură se poate transforma într-o cariera în medicină.
O zi în care cea mai mare parte a detaliilor din spatele slujbei visate pot fi observate, conturează planurile de viitor ale liceenilor.
CONEXIO oferă elevilor şansa de a privi viitorul mai de aproape, iar angajaţilor şi studenţilor, de a reînvia emoţiile vieţii de liceu.

Înscrie-te acum pe conexio.wordpress.com!

Get in my shoes for a day!

 
footer