joi, ianuarie 20, 2011

Viata în Mishu. Dezbatere

Salutare tuturor!

Să ne gândim că liceul nostru trece printr-o perioadă de schimbări, a fost renovat, totul e nou și că poate mai e loc de câteva schimbări.
În urmatoarele rânduri vă voi propune o dezbatere privind 3 teme importante legate de liceul nostru, iar la final va fi și un chestionar pe care v-as ruga să îl completați, feedback-ul vostru fiind important, mai important decât puteți crede.

1. Despre mutatul dimineață
Se vorbea pe la colțuri că ar fi mai bine pentru toată lumea să învățăm dimineață, mai mult timp, mai multa lume în același timp în liceu și tot așa, dar totuși, ar fi bine să se ia decizia aceasta? Să dezbatem puțin problema.

Argumumente PRO
• Mai mult timp liber.
• Mai multe persoane în liceu, practic un spațiu mai larg de comunicare.
• E mai liber prin oraș deci petrecem mai puțin timp pe drum.
Argumente CONTRA
• Trezitul de dimineață nu e tocmai comod.
• Agloomerație peste tot, 1100 elevi în același timp totuși..


2. Despre ora de începere...
Ba opt, ba șapte și jumătate. Păi voi ce ați alege? Să dezbatem puțin o modificare în opt...

PRO
• Mai mult somn :))
CONTRA
• Multe licee încep la opt, deci ar fi mai aglomerat pe la metrou, tramvai, autobuz etc.

3. Despre sălile de clasă...
Dacă prima propunere, cea cu învățatul de dimineață s-ar adopta, evident nu ne-am putea pastra clasele deoarece sunt prea puține.Astfel ar trebui sa ne mutăm și nu vom avea o sală permanentă...

PRO
• Urmăm modelul occidental.
• V-ar placea să aveți dulapuri în care să vă puteți lăsa lucrurile? Ei bine, se zvonește că vom avea dulăpioare, fiecare pe-al lui.
CONTRA
• Rămânem fară timp..
• Nu vom mai știi unii de alții, ca să spun așa...
• Va fi haos, cel puțin la început.
Acum, vă invit să votați în sondaj, este important :) !

Sondajul se ține AICI. Votați și lăsați opinii acolo.
Sondajul s-a incheiat! Va multumim pentru voturi!


P.S : În curând este foarte posibil ca site-ul liceului, cnmv.ro, sa aibă o nouă față în care să fie și blogul integrat.Vă ținem la curent!

10 comentarii:

Anonim spunea...

deja s-a luat hotararea asa ca acest sondaj si postul in sine sunt foarte inutile ...keep up the good work :))

D. spunea...

Hotararea se ia Vineri, in ziua de dinaintea vacantei, prin vot in Consiliul Profesoral :)

Hgt spunea...

...dar nu e ca si cum ar tine cineva cont de ce votam noi pe net :))

Mihai B. spunea...

Decizia inca nu s-a luat ... si parerea voastra conteaza, altfel nu mai puneam articolul .:)

D. spunea...

Horia, daca nu stiam ceva facand acest articol crede-ma ca nu il mai faceam, sau daca cineva nu dorea sa stie parerile, si NU suntem noi aceia.

Dragos spunea...

Partea cu dulapuri e aiurea rau... la noi nu exista sapun in baie, iar baile din "foisor" sunt la comun...nu mai zic de dotarile din laboratoarele de chimie/bio/fizica...mai bine se gandesc la asa ceva (ca tot sunt domnii directori profesori de fizica)...

Si, ma gandesc, ce sa-mi tin in dulap ? Carti nu ai cum, ca iti trebuie pentru teme (cica)... ar fi o idee pentru echipamentu' de sport, dar e prea mare investitia. Nu cred ca e o problema sa iti cari de 2 ori pe semestru echipamentu' de sport...

Oricum, nu m-ar mira sa se aprobe faza cu dulapuri, ca deh, se mai pot face anumite "manarii"...

Cheers !

zuzu spunea...

In mare parte sunt de acord cu tine, sapunul si hartia igientica mi se par mai importante decat dulapurile, dar trebuia sa spui asta in sondaj.

Alina spunea...

@Dragos: Dulapul ar fi util pentru a-ti lasa cartile(mai putin cele de la ora curenta) si eventual ghiozdanul acolo cat timp esti la ore, in cazul in care se foloseste metoda cu schimbatul claselor, sa nu le plimbi toata ziua cu tine prin liceu. :-)

Dragos spunea...

@Alina: care e combinatia daca imi las ghiozdanul la parter si am ora la etajul 2 (presupunand ca fiecare elev va avea propriul lui dulap)...tot va trebui sa car cartile, asa ca, este acelasi lucru...

Plus ca poate mai vrei sa-ti mai faci altceva in timpul orei (tema la alte materii, meditatii, etc), in cazul acesta ce fac ? car toate cartile in mana si las ghiozdanul gol in dulapior ? :)

Oricum ai lua-o, mi se par inutile dulapurile in cazul in care ne mutam dintr-o clasa in alta, iar daca avem clasa stabila, iarasi sunt inutile pentru ca iti lasi ghiozdanul si toate cele in clasa...

Alina spunea...

@Dragos: Daca raman clasele stabile, si eu cred ca nu sunt necesare dulapurile.
In ceea ce priveste prima ta intrebare, avantajul ar fi ca ai putea sa iti iei cu tine doar cartile de la materia pe care o ai atunci, nu toate (e adevarat ca asta inseamna sa te duci la dulap sa schimbi cartile in fiecare pauza). Daca vrei sa iti mai faci teme la alte materii, atunci da, n-are rost sa le lasi.
Cred ca este bine sa mentionez ca eu nu mai sunt in liceu, am terminat Mishu acum cativa ani, deci ceea ce am scris eu nu trebuie luat in seama de cei care au initiat dezbaterea.

 
footer