luni, decembrie 14, 2009

Concert Ştefan Banică Jr.

Anul acesta am apucat şi eu să ajung la unul din concertele cu care Ştefan Banică Jr. ne-a obişnuit de ceva ani.

Nici nu ştiu cum să incep. Sunt recent întoarsă acasă si înca îmi sună, undeva pe fundal, Toata lumea dansează, Toata lumea se distrează! Şi chiar aşa a fost. După sfârşitul de oră academic, în care toată lumea parcă uitase de ce a venit şi toţi ochii erau îndreptaţi spre Andreea Marin Bănică, începem în forţă cu Ăsta-s eu! Continuăm alternând genurile muzicale, de la rock & roll la colinde de Craciun, ne este prezentată trupa, noul album, mai o bâlbă, mai o glumă şi tot aşa.

Unul dintre momentele bune de ţinut minte ale spectacolului a fost duetul cu Laurenţiu Cazan. După ce au interpretat câte o melodie din repertoriul fiecărui artist, cei doi ne-au încântat cu hitul Have you ever really loved a woman?.

Încet, dar sigur, ne apropiem de final. Publicul cântă Doar odată-i Crăciunul, apoi se impune vedeta serii, rock & roll-ul. Extaz, nebunie, urări de Sărbători şi...stop joc? Final? Nu, publicul nu renunţă. În aplauze furtunoase, Ştefan Banică Jr. revine pe scenă si interpretează încă trei piese. Lumea se inghesuie spre ieşire, comentând. Unii se mirau de energia de care a dat dovada artistul, de baletul de la Dansez pentru tine, altii se plângeau de prea mult zgomot, de irositea talentului cântăreţului cu melodii din seria Tanţa şi Veta, de cât a dansat Andreea Marin Bănică, de cât de cuminte a fost fetiţa lor, ca astăzi împlineşte 2 ani, barfe, barfe, barfe.

Mie personal mi-a plăcut. Nu ştiu dacă voi reveni şi anul viitor, dar nu regret ca mi-am irosit câteva ore astfel.

Dintre voi, a mai fost careva in vreuna din cele cinci seri? Sau poate anii trecuţi? Ce amintiri legate de acest eveniment păstraţi?

27 de comentarii:

abcd spunea...

tristo!!!!

m spunea...

de ce ar trebui sa aflam cum a fost la concertul lui banica de pe blogul liceului?

botzo spunea...

=))))))

zuzu spunea...

Şi de ce nu?

botzo spunea...

zuzu...nu i-ai raspuns la intrebare...daca stia "de ce nu" n-ar mai fi intrebat "de ce da?"...

m spunea...

atunci mai ramane sa ne povestesti toate evenimentele la care mergi tu :))

zuzu spunea...

Nu chiar. Ideea era să extindem puţin categoriile de articole. Să nu ne rezumăm la bătrânul Mishu. La urma urmei, e un blog pentru liceeni, in particular pentru cei din Viteazu', dar totuşi un blog pentru liceeni.

N spunea...

Daca tot pui p blogul liceului ce facit u..unde mergi unde mananci...fa-ti un blog numai al tau si povesteste-ti acolo viata :D
e blogul liceului nu vad care e legatura articolului cu blogul :D m rog..:)

zuzu spunea...

N-ai inţeles. Ideea era să aducem în discuţie şi lucruri din afara liceului. Cum ne petrecem timpul liber, pe unde am mai fost, ce am mai văzut. Nu era vorba despre mine personal. Eu doar mi-am exprimat părerea, aşa cum faci tu acum.

AD spunea...

Acum avem ocazia sa clarificam ce fel de postari vrem sa apara pe blog :)
Eu una sunt de acord sa apara si astfel de discutii... Pana la urma, le putem clasifica drept evenimente mondene, evenimente care ne-ar putea interesa pe NOI, LICEENI :)
Acum asta e opinia mea... Nu trebuie impartasita :)

m spunea...

da, nu e vorba numai de tine, mai sunt si ceilalti care au dreptul sa scrie pe blog (foarte multi, intr-adevar) :))

botzo spunea...

Articolul lui zuzu e ciudat prin simplul fapt ca e primul de acest gen care apare aici. perfect adevarat. dar acum sariti in sus dupa ce v-am rugat sa veniti cu sugestii de tipuri de articole, si ne-ati spus fix ce exista deja. cand am facut recrutari ori v-ati simtit prea buni pentru blogul asta ori nu v-ati simtit in stare. dar acum ati ajuns experti.

nu va critic, doar reactia voastra e exagerata. asta a fost un articol experimental pentru ca aparent e singuru mod prin care putem primi feedback de la voi.

botzo spunea...

ca o completare: nici eu nu-l inghit pe banica, dar nu sar de poponeata-n sus pentru ca sunt sigur ca din 1300 de elevi se gasesc si d-astia carora sa le placa muzica lui. pot sa pun pariu ca daca se ducea la un concert al unei trupe sau al unui solist care tie iti place erai cel putin incantat de articol.

AD spunea...

@botzo: De acord cu tine...
Mi se pare nepotrivit sa vii sa critici pe cineva pentru ca a incercat sa aduca o schimbare.
Eu personal nu am nimic cu Banica, dar nu sunt nici fan. :) Si cu toate acestea mi se pare buna o schimbare de peisaj.
Problema care ramane este ca nu vom putea multumi niciodata pe toata lumea: unii zic ca nu avem activitate, altii ca scriem mult si prost. Altii vin si ne critica articolele (opinii bune sau mai putin bune, nu conteaza), in timp ce altii nici nu se sinchisesc sa-si dea cu parerea...
Mi se pare o greseala sa criticam de la bun inceput o astfel de initiativa...

N spunea...

Nu am spus ceea ce am spus pt ca am ceva cu Banica...chiar imi palce tipul ;)
Doar ca mi s-a parut un pic aiurea ca pe blogul liceului in care dupa parerea mea se discuta chestii legate cat de cat de ce se itn in liceu la nivlul tuturor..sa scrie zuzu un articol cu ce a facut ea:D ma rog..poate inteleg eu gresit sau nuj..dar asta e parera mea:D sorry daca supara ;)

zuzu spunea...

@m: Într-adevăr, fiecare elev al acestui liceu are dreptul să scrie pe blog şi e invitat să o facă. Şi nu doar chestii legate de Mishu. Dacă ai fost intr-un bar recent deschis (sau nu), ai citit o carte şi ţi-a plăcut, ai văzut un film bun, nu le ţine numai pentru tine. Scrie si împărtăşeşte experienţa ta cu ceilalţi.

@Botzo şi Alina: Mulţumesc pentru susţinere.

Anonim spunea...

Fan zuzu declarat ;)))
Imi place cum scrie, ce scrie si despre ce scrie.
Si chiar e excelent sa mai evadam din cand in cand din universul Mishu :)

N spunea...

Nu publici parerea?

zuzu spunea...

Iertare de întârzierea aprobării comentariilor.

AD spunea...

@N: Scopul nostru e sa diversificam postarile, pentru ca omul sa vrea sa intre mai des, sa se intereseze si de altceva in afara de lucruri strict legate de Mishu.

@Zuzu: Keep the god work ;) si nu te lasa influentata de parerile negative :P

botzo spunea...

hai gata ca devine telenovela. zuzu a fost acum nevoita sa scrie ce a facut ea pentru ca n-avea cum sa scrie despre experienta altcuiva in legatura cu "extraordinarul" concert de Craciun al lui elvis...pardon...banica.

orice articol prin simpla-i natura are o doza de subiectivism mai mica sau mai mare. zuzu a privit concertul asta ca pe un eveniment cultural, voi sunteti niste elevi in cautare de cultura ( =)) )...asa ca a considerat ca pe macar o parte din voi o sa va intereseze.

amuzant e ca zuzu m-a intrebat daca poate sa-l publice, i-am zis ca da si am avertizat-o ca o sa-i sara lumea-n cap. i hate it when i'm right.

multumim de critici (mai ales cele argumentate)

o alta parere spunea...

bai ce tare e asta zuzu.te sustin si eu! si sunt fanul tau numarul 1. o adevarata inovatoare in arta blogului ce sa mai zic.
...cam trist...mai bine sustineti pe cineva care are o idee cat de cat intelectuala, nu articole slabe spre mediocre gen concerte banica si barfe marin.Sunt atatea lucruri de prezentat off-school mai ales in perioada asta, 20 de ani de la revolutie, sarbatoarea Craciunului.Stia oare cineva ca ieri se fac 20 de ani de la inceperea revolutiei la Timisoara unde au murit 59 de oameni? Daca la tv sunt numai prostii si prind la public de ce sa nu fie si aici...
Si ca sa fie clar, nu am nimic cu cea care a scris articolul, sunt preocuparile ei, parerile ei. Ma deranjeaza cei care o lauda, care o incurajeaza ca si cum ea ar fii un scriitor de prima mana.
Dam vina pe ziare, pe televizor ca promoveaza non-valorile, insa cand e randul nostru sa incercam sa schimbam ceva, chiar cu un amarat de articol pe blogul liceului, esuam lamentabil, luandu-le exemplul. Mai suntem si in liceul asta unde "se zice" ca produce elitele tarii, viitoarele minti luminate si nu se gaseste o persoana cu ideile si opiniile nedeformate de media care sa scrie, sa creeze ceva...trist

zuzu spunea...

@Botzo: Faza cu "eveniment cultural" e totuşi exagerată. :)

@O altă părere: Vino tu cu o idee cât de cât intelectuală, scrie, creează..
Îmi cer scuze dacă par ironică.

Punct spunea...

Cei care aveti vreo problema cu continutul articolelor publicate pe blog, de ce nu incercati sa scrieti voi un articol si sa il trimiteti cuiva din redactie? E mai simplu sa stai sa critici pe cineva pentru ca va impartaseste experienta sa.

AD spunea...

@o alta parere: Nu cred ca vreunul dintre elevii din acest liceu a prins perioada revolutiei (nici aia de a 12-a nu cred, poate doar Botzo, dar nici de el nu sunt sigura), atunci despre ce sa vorbim? Din ce am auzit si noi pe la tv, de la parinti? Asta nu e un articol de presa. Asta e o parere personala.
Apoi... despre Craciun... Sincer, nu cred ca avem ce vorbi despre el... Decat sa spunem cateva pareri, sa amintim de existenta lui, poate sa copy-paste o povestioara de pe net. Iar nu e un articol.

@Punct: de acord cu el/ea :)

botzo spunea...

zuzu...am zis ca poate tie ti s-a parut "eveniment cultural" si ca de obicei eram ironic.

Botzo nu a prins revolutia. s-a nascut la 3 luni dupa. dar da, botzo stia ca ieri S-AU FACUT 20 de ani de la inceputul revolutiei la Timisoara.


despre liceul nostru nu se zice degeaba ca produce elite, crede-ma.

zuzu stie parerea mea despre articolele ei si clar nu e un scriitor de prima mana(cred ca realizeaza si ea asta), dar in acelasi timp o apreciez pentru simplu fapt ca scrie. cat despre cei care o lauda... hai sa nu ne jignim degeaba. a-i da unui om in cap ca-i place ceva ce tie nu iti place e ca si cum ar veni un cocalar sa-mi dea mie in cap ca am paru lung sau ca stiu cine e alice cooper.

zici ca dam vina pe ziare si pe mai stiu eu ce? unde erai cand s-au facut recrutarile? recrutari care fie vorba intre noi nu se termina niciodata. nu o lua ca pe un repros, dar ne-am obisnuit sa asteptam sa ni se dea si atunci cand nu primim ce asteptam sarim de popou in sus. suntem deranjati ca nu se schimba nimic, dar ce facem pentru schimbare?

o seara placuta

Alice. spunea...

mie una chiar imi face placere sa citesc astfel de postari,pentru ca,in primul rand este o chestie interesanta, nu neaaparat "cantaretul" in sine...ci postarea si trairile unui elev din liceul nostru.
cum suntem noi toti pentru unul si unul pentru toti,daca nu va intereseaza sa ascultati parerea unuia?
pe buna...spriritul mishu, suntem uniti,asa.i?
;;)

 
footer