vineri, iunie 19, 2009

Sa traiti bine!

Asa cum probabil stiati deja, in urma cu aproape o luna, colega noastra, Dobre Alexandra Elena, a fost aleasa in functia de primar al elevilor din sectorul 2. Si cum suntem foarte curiosi, am incercat sa aflam cum a ajuns pana aici, ce a realizat si ce are de gand sa faca in urmatorii 2 ani . Enjoy!


LaMishu: Buna! Spune-ne, in primul rand, cum te simti in calitate de primarita a elevilor din sectorul 2 ?
Andra: In primul rand, inainte de toate, vreau sa le multumesc pe aceasta cale colegilor mei care m-au votat si au avut incredere in mine; datorita lor am ajuns in Parlament. In ceea ce priveste noua mea functie, evident ca este o satisfactie imensa. Si stii unde este satisfactia? Ei bine atunci cand ma gandesc ca sunt multi alti tineri de varsta mea care au cu totul si cu totul alte preocupari, care sunt departe de a le fi utile lor sau semenilor lor. De aceea imi permit sa-i sfatuiesc pe toti sa isi umple tipul liber cu lucruri utile.

LaMishu: Ce te-a determinat sa candidezi la alegerile pentru Parlamentul Elevilor?
Andra: Stiu de ce sunt in stare, imi cunosc limitele, dar si capacitatile si stiu ca pot face multe lucruri daca imi doresc asta cu adevarat. Am intrat in Parlament pentru ca “zace” in mine dorina de schimbare.

LaMishu: Te asteptai sa ajungi atat de departe?
Andra: Sincer, da. Pentru ca am stiut ce vreau.

LaMishu: Ce ai realizat in acest timp?
Andra: Pana acum am initiat un proiect care speram sa intre in vigoare din toamna in cele mai mari 7 licee din sector. Nu va pot spune mai multe, din pacate. Am fost impreuna cu Parlamentul Tinerilor sector 2 la doua centre de plasament din sector unde le-am infrumusetat ziua multor sufletele si am intreprins multe alte actiuni. Cei interesati ne pot urmari activitatea pe www.ps2.ro unde au aparut si actiunile de pana acum.

LaMishu: Ce planuri de viitor ai in ceea ce priveste sectorul 2 ?
Andra: Planuri?? Multe si variate as putea spune, pe care sper sa le pot realiza cu ajutorul celorlalti colegi ai mei si pe care le veti vedea cu totii incepand cu noul an scolar.

LaMishu: Care crezi ca sunt principalele probleme ale liceului nostru si cum s-ar putea rezolva ele?
Andra: Principalele probleme? Infatisarea si recuzita. Si se pot rezolva in timp, cu initiative, vointa si bani.

LaMishu: Cum te pot contacta cei care au de facut reclamatii sau sugestii?
Andra: Ma pot contacta telefonic, pe mail, id-ul de mess sau ma pot cauta oricand la clasa ..11J.

LaMishu: In final, un mesaj pentru elevii din CNMV.
Andra: Fiti in continuare la fel de open-minded ca si pana acum (aveti grija insa sa nu exagerati) si ganditi-va la viitorul vostru, stabiliti-va prioritatile!

LaMishu: Multumim pentru timpul acordat si multa bafta in continuare!
Andra: Iti multumesc si eu!

vineri, iunie 12, 2009

Sunt in clasa a 10-a H!

Adevarat. Azi e ultima zi din clasa a 9-a. Mai ca nu-mi vine sa cred. Parca ieri era 15 septembrie si paseam timid pe poarta liceului, inconjurata de cei mai mari care parca strigau intruna "boboacele, boboacele, uite boboacele!" dar mai ales, uda fleasca. Din prima clipa m-am indragostit de Mishu. De tot ceea ce inseamna el, de la cladirea veche si scorojita pe care insa o ador, intrucat nu seamana cu liceele noi, la colegi, profesori, notele mai mult sau mai putin bune si chiulurile cu prietenii.

Imi amintesc ziua in care m-am inscris la acest liceu. Stateam in fata intrarii profesorilor si ma uitam la placuta aceea pe care scrie "Colegiul National Mihai Viteazul". Am intrat si am completat fisa de inscriere cu un singur gand, sa nu regret ca am ales sa fiu o dovlecara. Si nu, nu regret si nu cred ca o voi face vreodata. Cred ca asta e cel mai important lucru. Si cu siguranta nici ceilalti nu regreta ca au ales sa faca parte din marea familie Mishu.

Primul an de liceu a trecut extrem de repede, iar cele 9 luni petrecute aici au fost printre cele mai frumoase din viata mea, cu iubiri, prietenii, barfe, certuri, chiuluri, absente si note proaste. Dar mereu o sa-mi amintesc cu placere de aceste clipe minunate. De la "buna, eu sunt zuzu de la 9H" am ajuns la "o sa-mi lipsesti, bafta la bac si admiterea la facultate". Timpul nu iarta, indiferent ce am face. Si astfel va trebui sa ma obisnuiesc sa spun "buna, eu sunt zuzu de la 10H.

Vacantaa, dulce vacanta

In sfarsit, s-a terminat si scoala. Ultima zi de scoala, primele zile de vacanta. Premierea, diplomele, buchetele de flori, pozele cu diriga, pozele cu colegii, tigarile, sucul, Cismigiu and so on. A trecut atat de repede un an, un an cu bune si rele, cu suisuri si coborasuri, un an de liceu. Si mai sunt inca trei, doi, sau numai unul.
Ce amintiri am strans in acest minunat prim an de liceu? O multime. De la notele proaste pana la iesirile cu clasa, de la petrecerile din excursii, la tezele insuportabile. O multime de amintiri care vor ramane in sufletele noastre, indiferent ca suntem a IX-a sau a XII-a. Acum, la sfarsit de an scolar, va doresc o vacanta placuta, relaxanta, in care sa uitati de griji si sa va lasati purtati de val, sa petreceti, sa profitati de viata alaturi de prieteni.

Vacanta placuta si sa ne revedem cu o pofta mai mare de chiul, pardon, de invatat, la toamna.

vineri, iunie 05, 2009

Lansare revista miniProMediu

Dupa numeroase actiuni ecologice, membrii Fundatiei Ecologice Floare de Colt au inceput un alt proiect foarte indraznet. Colaborarea cu Asociatia de Ecologie si Cultura pentru Viata [Ecopolife] s-a dovedit a fi o idee foarte buna si astfel a luat nastere revista ecologica miniProMediu. In cele 6 numere veti gasi informatii utile despre animale, rezervatii naturale, arta ecologica, activitati ecologice, intr-un cuvant, tot ce tine de ecologie.

Si ca sa va convingeti ca merita, aici gasiti primul numar al revistei miniProMediu. Si nu uitati ca si voi puteti contribui la acest proiest, trimitand materialele voastre unuia dintre redactori.

joi, iunie 04, 2009

Ultimul spectacol - promotia 2009

Ieri a avut loc, in sala de festivitati, ultimul spectacol la care au participat elevii din promotia 2009, acesta fiind si spectacolul care va incheia un alt an scolar.
Timp de o ora, de pe scena salii de festivitati, ne-au incantat cu mini-show-uri numerosi elevi de clasa a 12-a, trupa de street dance a liceului(Mishu Street), cat si Corul, acompaniat si sustinut permanent de doamna profesoara de muzica Ramona Ungureanu.
Cel care a deschis spectacolul,a fost un elev care a sustinut un spectacol la vioara, fiind urmat mai apoi, de doi dansatori profesionisti am putea spune, care ne-au incantat cu un mix de dansuri moderne, interpretii fiind Stefan(12 D) si partenera sa. Spectacolul a fost continuat de trupa de dans Mishu Street, urmat de piesele cantate de cei din trupa Sting's Muse .
La final, corul ne-a incantat cu 3 piese minunate, cantate in compania lui Alex Popescu(component al Sting's Muse) si doamna profesoara Ungureanu, alaturi de ei participand si elevii si profesorii alflati acolo pentru a ii acompania.

Si uite asa se incheie inca un an scolar, la sfarsitul caruia mai pierdem inca o generatie de elevi extraordinari carora le dorim multa bafta in continuare si sa poata spune cu mandrie ca au invatat in CNMV.

miercuri, iunie 03, 2009

Opt clase de mate info?

Da,elevi,ati auzit bine.Incepand de anul viitor,vom avea in liceu numai 8 clase de mate-info normal,dintre care una de intensiv.Pe langa aceste clase de mate-info,vom mai avea de la anul,si o clasa de stiinte ale naturii,care probabil va fi clasa a 9-a A.
Prin urmare,vom avea 9 clase in total,si nu 10,ca in momentul de fata, cea care va disparea fiind clasa a 9-a J.
Le urez pe aceasta cale,mult succes bobocilor care doresc sa intre in acest liceu si pe care ii asteptam cu bratele deschise!

(Surse : Domnul Director adjunct,Surdu Mihai)

marți, iunie 02, 2009

O ora de 4 luni, 3 saptamani si 2 zile

Astazi, in cadrul orei de limba si literatura romana, am vizionat binecunoscutul film 4 luni, 3 saptamani si 2 zile. Cred ca este inutil sa mai spun ca a fost realizat de regizorul roman Cristian Mungiu, ca a primit premiul Palme d'Or la Festivalul de la Cannes si altele.

Desi il mai vazusem o data, cu aceasta ocazie am inteles mai bine unele astepte ale vietii in timpul regimului comunist. Si da, mi-a placut. Intrucat stiam ce se va intampla in secunda imediat urmatoare, am acordat mai multa atentie detaliilor. E incredibil cum in actiunea unei singure zile din viata personajelor s-au prezentat atatea aspecte reprezentative pentru acea perioada. Daciile, si acelea destul de rare, copiii care joaca mingea in fata blocului, contrabanda din caminele studentesti, coada de la Alimentara sunt detaliile care fac diferenta.

De asemenea, personajele mi-au atras atentia in mod deosebit. Sunt reale, din toate punctele de vedere. Sunt cu adevarat vii. Fac toate lucrurile pe care le face un om in viata de zi cu zi. Sunt prezentate amanunte dintre cele mai banale, personajele stranuta, tusesc, cumpara de la bisnitari, cer bani imprumut, isi pierd actele de identitate, circula cu mijloacele de transport in comun fara bilet.

Aceeasi naturalete fizica, dar si psihica a personajelor o regasim si in limbaj. Dialogurile simple, vocabularul redus si replicile reprezentate in mare parte de clisee folosite si in ziua de azi, contribuie si ele la prezentarea acelei lumi, asa cum era ea, cu bune si cu rele.

Mai mult decat actiunea in sine, si ea la fel de reala, m-au impresionat detaliile, migala cu care s-a reconstruit cadrul comunist, saracacios, cu strazi pustii, case cenusii, cafea Amestec, lapte demachiant Doina si multe altele.

Cred ca e interesant ca din cand in cand sa mai avem parte si de asemenea ore, in care sa mai lasam manualele deoparte si sa avem parte de adevarate lectii de viata, chiar daca acest film face obiectul de discutie al urmatoarelor ore si implicit, al temelor pentru acasa. In concluzie, felicitari doamnei profesoare Badescu Nicoleta pentru aceasta initiativa.

luni, iunie 01, 2009

1 iunie

La muuuulti ani, copilasi, sa fiti sanatosi, fericiti, sa va bucurati de viata si de perioada asta minunata, sa luati note mari, mai ales cei de a 12-a, multa bafta la Bac si admitere, sa intrati la ce facultati va doriti si mai ales, sa fiti mereu copii!
 
footer