miercuri, octombrie 28, 2009

Elegant Influencers

Vineri, 13.30, Amfiteatru – Succesul si cum sa-l obtii!


Ti-ar placeaarurs publicul o să spună WOW? imite un mail la adresa sa fii mai relaxat si mai convingator? Ti-ar placea sa fii increzator ca de fiecare data la sfarsitul unui discurs publicul o sa spuna WOW?

Acestea sunt cuvintele cu care incepe materialul de prezentare impartit in ultimele zile in liceu de catre cei de la ARDOR (Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica ... pentru cei care nu stiu ... cei cu dezbaterile).

Incepand cu acest an, ARDOR demareaza un program de cursuri intitulat Elegant Influencers. Scopul lui e sa imbunatateasca abilitatile de prezentare si de vorbit in public ale elevilor si studentilor din Romania. Asta pentru ca abilitatea de a influenta o multime de oameni, de a captiva, de a fi relaxat si convingator conteaza enorm, iar cei care o au sunt oameni cu adevarat puternici. Ea ajuta la lucruri mici (sa treci mai usor peste examene orale si peste interviuri de angajare) si la lucruri mari (sa influentezi soarta comunitatii din care faci parte, sau chiar a unei tari).

Intregul curs este format din 5 module, fiecare de 9 saptamani, cu o sedinta saptamanala de 90 de minute care se tine chiar in liceu. Primele doua module dezvolta abilitati de prezentare si vorbit in public, urmatoarele doua se refera la argumentare si persuasiune, iar ultimul la dezvoltarea carismei personale.

La final se primeste o diploma sub egida ARDOR (www.ardor-deb.ro) si a firmei de training Social Arts (www.socialarts.ro). Ce diferentiaza acest program de orice alt program este faptul ca din cele 9 sedinte 3 reprezinta sesiuni de practica 100%, acestea vor fi filmate si fiecare participant va primi la final un CD cu discursurile sale. Se va vedea astfel ce face bine si ce are de imbunatatit. In plus, participantii care se evidentiaza vor primi o scrisoare de recomandare din partea trainerului.

Cei interesati pot trimite un mail la sergiu.ciurescu@gmail.com sau poti vorbi cu Victor de la 11E.

E un curs interesant si o parte din locuri s-au ocupat foarte repede, asa ca grabiti-va sa va inscrieti.

duminică, octombrie 18, 2009

Oracol, drag oracol

Cati dintre noi au avut asemenea caietele in care scriau intrebari si le dadeau colegilor si prietenilor sa-l completeze?

Cautand prin sertare, am dat intamplator de oracolul din clasa a 3-a. A fost primul dintr-o serie destul de lunga. L-am citit pe nerasuflate, pagina cu pagina, rand cu rand, fraza cu fraza. Am rememorat intamplari pe care le inghesuisem intr-un colt prafuit al memoriei mele.

Lasand sentimentalismele deoparte, hai sa vedem in ce consta defapt un oracol. Toate erau facute dupa acelasi tipar, eventual copiat de la fratele, sora sau vecina mai mare. Putine se remarcau cu adevarat. Dupa prezentarea de rigoare, toate, dar absolut toate contineau intrebari de umplutura: Ce fructe/ sucuri/ sapunuri/ filme/ melodii iti plac?

Se trecea apoi la lucrusoare mai dragute, intrebari care faceau diferenta si la care fiecare incerca sa impresioneze, Ce este fata/ baiatul/ dragostea?, pentru ca in final sa se ajunga la singura intrebare interesanta: Ai prieten/a? Asta era defapt miezul oracolelor.

Dupa ce aflai raspunsul la arzatoarea intrebare, urmeaza partea cea mai interesanta. Citez din oracolul din clasa a 5-: Te-ai sarutat vreodata? Nu, nici gand./ Doamne, cum poti sa te gandesti la asta?/ Ce ganduri ai si tu ...

Intrebarea pe care ti-o adresau cei care iti completau oracolul reprezinta un alt cliseu. Frazele De cine iti place? sau Iti place de X? erau nelipsite.

La fel ca in oracole, inchei acest post lasandu-va cateva fragmente din celebrele amintiri.

Doua lebede plutesc
Pe valurile marii,
O inima te roaga
Sa nu o dai uitarii.


Daca fulgii de zapada
Vor cadea pe buza ta
Sa ii lasi sa te sarute
Sunt trimisi din partea mea.


Amintirea nu se scrie
Pe o foaie de hartie
Ci pe o inima curata
Ca sa nu fie uitata.


Voi ce parere aveti despre oracole? Mai face cineva oracole in liceu? Poate ar fi frumos sa reinviem aceasta traditie. :-)

Preselectie handbal feminin

Fetele interesate de echipa de handbal a liceului, luni la ora 11.30 la sala de sport.
Persoana de contact: doamna profesoara Popovici Nicoleta.

sâmbătă, octombrie 17, 2009

Talentul Anului - daca vrei sa fii cronicar

Concurs pentru cei pasionati de jurnalism si sport.
Detalii aici.

vineri, octombrie 16, 2009

Ghidul unui fost-boboc

Clasa a 10-a pt mine se rezuma la 2 cuvinte: genial, frate. Pana acum toti suntem inca in “vacanta”, toti spun ca a inceput scoala dar nimeni nu o simte intr-adevar. E pur si simplu un loc in care mergem sa ne vedem colegii si cateodata un/o nene/tanti cu vointa, incercand sa ne readuca pe linia de plutire. Avand in vedere ca in a 9-a in liceul meu se fac ore dimineata, perioada a zilei in care toti profesorii sunt foarte energici, faptul ca in a 10-a programul nostru incepe dup-amiaza se simte si la ei. De cate ori n-am auzit pana acum fraze de genul: ” Haide sa faceti liniste sa termin repede de predat ca sa plecati mai repede acasa” sau “hai sa plecam mai repede ca sa nu se apuce asta sa ne predea” (presupun ca se deduce persoana care spune acele lucruri in fiecare caz).

Sfaturi pt. ex-boboci:


-mergeti pe sistemul “ce e peste 5 e sfant”;


-mergeti la cat mai multe petreceri posibile;


-adaugati in programul vostru de zi cu zi mai multe activitati recreative gen : cantatul la un instrument, sport etc;


-memorati cat mai mult din ce faceti anul acesta pt ca apoi sa aveti ce povesti;


In rest just have fun.

joi, octombrie 15, 2009

Schimbari

Stiu ca a trecut ceva timp de cand am schimbat tema si trebuia sa fac postul asta mai devreme, dar voua cum vi se pare noua infatisare a blogului? Ce imbunatatiri credeti ca ar mai trebui sa aducem? Acceptam sugestii, dar si critici, evident exprimate intr-un limbaj decent.

marți, octombrie 13, 2009

Schimb de experienta!

Daca e cineva interesat sa faca schimb de experienta cu elevi din Olanda sau America in perioada vacantei de Pasti, sa se prezinte la ora 12.20 la Sala Muzeu [sala de vis-a-vis de secretariat, parter] maine, 14 octombrie.

duminică, octombrie 11, 2009

Bad news

Stire de ultima ora, dragi colegi.

Tocmai am aflat ca vizita de maine a lui Tudor Chrila, a fost amanata. Nu stim motivele pentru care Tudor nu ne va mai onora maine cu prezenta sa [de altfel, minunata:x] dar stim sigur ca intalnirea va fi reprogramata cat mai curand.



Revenim cu noutati imediat ce le vom avea.>:d<

Preselectie handbal

Maine la ora 11.30, in curte, presectie pentru echipa de handbal a liceului.
Multa bafta!

vineri, octombrie 09, 2009

Treci la "Floare de colt"!

-Buna ziua, domnule Stoinea, am inteles ca sunteti profesorul coordonator al fundatiei ecologice "Floare de colt". Cum s-a infiintat?
- In urma cu 15 ani a avut loc o tabara in Muntii Retezat. Copiii, fiind nemultumiti de mizeria si de indiferenta oamenilor fata de mediu s-au hotarat sa se implice. 23 de elevi din Colegiul National Mihai Viteazul au decis sa infiinteze aceasta organizatie, iar pe 26 octombrie 1994 a devenit persoana juridica.

-Ce fel de activitati desfasurati?
-Desfasuram activitati care implica in mod direct generatia de viitor in ecologie si munca in folosul comunitatii. Facem marcaje turistice, lucru in parcuri, chestionare de educatie ecologica, monitorizam turismul, realizam revista virtuala Mini Pro Mediu , plantam arbusti si flori, colectam haine pentru orfani, montam lanturi in zone montane periculoase si realizam expozitii de fotografie din parcurile nationale vizitate in timpul expeditilor.

- Am inteles ca urmeaza sa faceti o expeditie in curand. Puteti sa ne dati mai multe detalii?
-Intentionez sa fac o tabara de 2 zile la Ciucas- Cozia- Piatra Mare. V-as sugera sa va luati ghete de munte pentru a evita accidente neplacute in timpul plimbarilor noastre.

- Ce optiuni de vara avem?
-Fac in fiecare vara tabere ecologice de 10 zile in Parcul National Retezat, Calimani sau Apuseni. In general participantii pot decide unde vom desfasura taberele. In anii anteriori am mers la Roma si chiar dincolo de Cercul polar!

- Cand se va face urmatoarea sedinta?
- In toamna asta dar inca nu am hotarat asupra unei date fixe.

- Cand va fi urmatoarea expozitie?
- Urmatoarea expozitie va fi in noiembrie anul acesta.


Va multumim si o zi buna va dorim!

P.S: Daca sunteti interesati puteti sa-l contactati pe domnul profesor de geografie Petre Stoinea sau pe Ioana Bob din 12E. Si sa nu uitati ca orice activitate extrascolara va va fi de folos. Nu va pierdeti vremea. Implicati-va!

miercuri, octombrie 07, 2009

oficial

dragi colegi, zvonul s-a confirmat: Tudor Chirilă vine şi la noi în liceu, luni, 12 octombrie. la ora 4.30, la sala de festivităţi.
be there!

vineri, octombrie 02, 2009

Weekend prelungit

Da, dragi colegi, luni nu facem ore. Nu stiu daca pana la urma e greva, sau doar Ziua Educatiei, important e ca nu se face scoala. Bucurati-va de aceasta mini vacanta si sa ne revedem cu bine.

Cursuri Cisco

IT Essentials 1(M1-M10)
PC Hardware and Software


Acest curs practic te invata sa asamblezi, sa configurezi şi să depanezi un calculator, sa adaugi periferice, sa instalezi un sistem de operare, notiuni de baza despre retelele de calculatoare.

Avantaje: Cursurile sunt in format e-learning, in limba engleza, curriculum accesibil on-line, activitati practice, evaluare continua, acces la campusul virtual Credis, pregatire pentru certificate recunoscute intrenational.

Preţ 350 RON. Pentru informaţii şi înscrieri: Profesor Minciu Valeriu-Dan, minciu_valeriu@yahoo.com.

Cei care au absolvit deja acest curs, cum vi s-a parut, cat de utile va sunt cunostintele capatate, pareri personale, sfaturi?

joi, octombrie 01, 2009

grevă pe 5?

Peste tot, în stânga şi în dreapta se aude că pe 5 octombrie ar fi grevă. Cu toţii ne-am dori să fie aşa, şi să avem un weekend prelungit, dar încă nu se ştie sigur ce se va întâmpla pe 5. Unii spun că este Ziua Educaţiei şi că avem liber, alţii spun că va fi o mare grevă generală în mediul bugetar. "Daca legea de salarizare unitara a bugetarilor trece, pe 5 octombrie vom avea greva”, a declarat presedinte al Aliantei Nationale a Functionarilor Publici SED LEX, Vasile Marica pentru ziarul "Financiarul".

Acestea fiind spuse, drăguţi copii, nu vă impacientaţi, şi nu vă avântaţi de pe acum să vă faceţi planuri pentru un weekend prelungit, pentru că nimic nu e sigur. Stay tuned şi atunci o să aflaţi ce şi cum.



Ne mai auzim până atunci.>:d<

Preselectie trupa de teatru

Preselectia pentru trupa de teatru a liceului (Orpheus) va avea loc pe perioada 1-2 octombrie, intre orele 12.30-15.30, la sala 35, etajul al 2-lea.
Doritorii sunt rugati sa pregateasca un monolog dramatic si unul comic de maxim 2 minute. Cei care se simt destul de stapani pe limba engleza pot pregati unul dintre monoloage in aceasta limba. Bafta tuturor participantilor!
 
footer