miercuri, martie 24, 2010

Coltul glumetilor

Astazi infiintam o noua rubrica, Bancuri si perle cu si despre profi. In principal, vom posta saptamanal cateva „minunatii” si vom comenta cate ceva despre situatia respectiva, cum s-a ajuns la aceasta, cine sunt protagonistii, etc. Nu vom scrie decat materia pe care o preda profesorul cu pricina, fara sa precizam numele acestuia sau al vreunui coleg, ca sa nu existe discutii. Daca cineva vrea sa ne trimita astfel de perle, adresa de mail ombladon2394@yahoo.com ii sta la dispozitie. Numele si clasa lui nu vor fi afisate decat cu acordul acestuia. Acestea fiind zise, sa incepem prima transa de perle.

1.Limba si literatura romana
Profesorul intra in clasa. Sarbatorita se duce cu bomboane. Bla,bla... Ii pune pe cativa sa raspunda la intrebarea de mai jos si un coleg se gaseste sa zica ceva foaaarte intresant.
Prof.:-E ziua ta? Hai, copii, sa vedem cine vrea sa spuna cateva cuvinte despre colega voastra. Doar asa, primele impresii. Spune tu.
Coleg:-Pai... e un copil normal.

2.Tot aia
R.I.P. Mishu...Eminescu. Profesorul ne spune solem sa ne ridicam in picioare si sa numim pe rand o poezie scrisa de Eminescu, care ne vine in minte in momentul ala. Bine ca nu ne-a zis sa spunem si poezia, ca m-am gandit la „Luceafarul”. Dar cineva spune...
Prof:-Azi e ziua in care a murit Eminescu. Sa-mi spuneti prima poezie, scrisa de el, care va vine in minte.
Coleg:-„Somnoroase pasarele”.

3.Educatie plastica
Profesorul incearca sa ne explice cum unele lucruri ies in evidenta prin particularitatile lor. In momentul urmator mentioneaza 2 personaje dintre care unul imi aduce aminte de o reclama la coniac si unul de un film porno. Hmm, da, astea chiar ies in evidenta.
Prof.:-Neobisnuitul iese in evidenta. Spre exemplu, cum incearca sa iasa el in evidenta in prezenta ei? Pai, Dorel isi tureza masina in fata liceului ca sa o impresioneze pe domnisoara Mimi cand iese de la ore.

4.Istorie
Probabil ca multi ati remarcat deja faza, dar oricum merita mentionata. Era vorba despre taranii din Tarile Romane. Deci, razesii mei...
Prof:-Ei erau razesi, iobagi...(Un coleg rade.)-Ce, te amuza? Conjuga. Eu bag, tu bagi,... masina in garaj...
P.S.: Tablou – „Iobagi cantand pe camp”

5.Limba franceza
Mda...Traducerea, preferata noastra.
Prof.:-Ce inseamna „Je ne sais pas...”?
Coleg:-„Eu nu am spus...”.
Prof.:-Nu ai spus nimic. Poftim, zi tu.
Alt coleg:-„Eu nu stiu...”.
Colegul din-nainte:-Aaa, pai asta stiam sa spun si eu.

By Ombladon23


8 comentarii:

Deiu spunea...

mai, mmhm, postul cu "educatia plastica" este, oarecum evident. adica, sunt sigura ca absolut toata lumea stie de Mimi si Dorel:))
iar, prima, cea cu limba si literatura romana...la fel, e traditie faza cu ridicatul in picioare si mentionarea catorva calitati ale elevului sau cateva urari .


oricum, nice, chiar foarte.

Ombladon23 spunea...

Mersi. Si, legat de ce ai zis, promit ca cele ce vor urma vor fi mai originale. Iar daca ai propuneri, te rog.

botzo spunea...

mai degraba la limba romana iti dai seama de cine e vorba dupa simplul fapt ca e singurul prof de romana din liceu...asta din ce stiu eu:)

Diddy spunea...

Toata lumea stie cine este domnul profesor care ne amuza mereu cu mimi si dorel! oricum sa recunoastem! domnul Pantilimon e un adevarat geniu!

Diddy spunea...

domnul Pantilimon e un adevarat geniu! Dorel si Mimi sunt deja legendari!

Deiu spunea...

ah da, Botzo, 1-0:))
chiar asa e:d



oricum, o sa trimit si eu... am destule, atata timp cat profa mea de mate mai sta in liceu, avem de cine rade:)

Ombladon23 spunea...

Aaa,tu te refereai ca se intelege ce prof. este. Pai,asta e,daca e un singur prof. pentru materia respectiva,"ghinion de nesansa". 1-0 Buna asta.

crisu. spunea...

am si eu cateva perle!

 
footer