marți, mai 11, 2010

Pentru inceput

Am primit de curand propunerea sa imbogatesc putin continutul blogului liceului nostru si anume, sa deschid o noua rubrica, despre moda. Scopul rubricii ar fi sa ne mai inspire din cand in cand.
Apropo, eu sunt Madalina Pica, dar majoritatea prietenilor imi spun Pica (si nu, nu este o porecla dupa cum considera multi).

Nu vi se intampla uneori, inainte sa plecati grabiti din casa, sa pierdeti minute bune in fata dulapului, scarpinandu-va lenes ceafa sau jucandu-va cu parul, fara sa aveti nici cea mai mica idee cu ce sa va imbracati in ziua respectiva?

Eu incerc sa vin cu un mic ajutor in privinta asta.
Nu stiu ce sa va zic de stilul meu, de obicei nu ma caracterizez, dar pot sa va spun doar ca ma imbrac cum imi place si cum simt. Nici de surse de inspiratie nu stiu ce pot sa va zic, la mine se rezuma la deschiderea dulapului si aruncarea unui ochi fugar circa 2 minute printre rafturi,dar nu inseamna ca este chiar atat de usor sau ca asta fac de fiecare data. Daca vrem stil, trebuie sa ni-l construim. Important este sa ne simtim bine in pielea noastra si sa nu ramanem blocati pe un anumit trend. Ce pot sa zic, eu am observat ca am o slabiciune pentru sacouri, stiti voi,acelea carora le poti sufleca manecile, cu imprimeu pe interior, si umeri ridicati. Asortati cu blugi skinny sau leggings si tocuri dragute, ar face o tinuta.

Ganditi-va la urmatoarele:
- Putin diferit, putin barbatesc, dar totusi sexy.
- Iesit din comun, nebun, dar cu limite.
- Jucati-va cu parul, jucati-va cu accesoriile. La o tinuta simpla si cel mai mic accesoriu o poate intregi.

Si daca tot suntem in sezonul primavara-vara, sa vedem care sunt tendintele acestei perioade.
Stil rebel, unisex, cu blugi cu taieturi, bocanci militari, camasi funky si tricouri cu printuri sugestive.
Si nu numai.
Cam ce se poarta dupa parerea mea si de ce ar trebui sa tinem cont anul acesta,cel putin:
Se poarta mai mult ca niciodata rochiile cu un umar sau ambii umeri dezveliti sau bluzele(Cei mai buni creatori pe care poti sa-i alegi pentru a desavarsi acest stil sunt Chloe' si Givenchy), rochiile si sacourile cu umerii proeminenti, gen barbatesti.








Se poarta asimetriile, rochii si bluze in taieturi asimetrice si cu multe pliuri si volanase.La fel si pantalonii cu talie inalta, turul lasat si putin larguti, alaturi de un tricou cu imprimeu, tocuri dragute si un sacou.






Tot la moda sunt si pantalonii scurti si fustele foarte scurte, deci baieti bucurati-va, caci veti vedea in 2010 multe picioare dezvelite.





Si, desi v-am lasat la urma, de stil putem vorbi si in randul baietilor. Dupa parerea mea,stilul cel mai potrivit si mai „fata intoarce capul dupa tip pe strada” este genul acela : jeansi rupti sau cu aspect uzat, camasi cu maneci suflecate, tricouri cu imprimeuri, pulovere cu nasturi,bretele si ca accesoriu destul de utilizat in ultima perioada si foarte cool, ochelarii wayfarer clear lens.











Incercati orice, orice vi se pare ca adauga un plus in tinuta voastra din ziua respectiva, dar faceti-o totusi cu limite. Si orice ar fi, zambiti mereu! Asa facem tinuta completa, indiferent de ocazie.





--Articolul este al Madalinei Pica si din anumite motive nu a putut sa il posteze chiar ea. Insa, drepturile de autor ii apartin si de indata ce va putea sa il posteze, articolul va aparea cu numele ei.--

p.s: aşteptăm cââââât mai multe păreri, chiar vrem să ştim ce părere aveţi despre noua rubrică, despre articol, şi dacă acesta v-a ajutat măcar într-o mică măsură.

21 de comentarii:

V for Vruby spunea...

Desi nu ma pot numi nici macar un incepator in lumea modei, pot spune ca articolul este foarte bun.Precis si sugereaza lucruri accesibile tutror, nu haine ale caror preturi sunt mai mari decat radical din pi.Cred ca daca lumea care citeste articolul preia ceva din el, in curand ne vom putea mandri si cu altceva decat cu unii din cei mai buni elevi.Succes in continuare!
Peace out!

Deiu spunea...

multumiiiim pentru parere ^:)^

AD spunea...

Ideea de "largire a orizontului" nu e chiar atat de rea...
Dar ma gandeam ca ar fi mai interesant daca ar oferi si cateva preturi pentru fiecare articol propus... Nu neaparat un magazin, ca sa nu facem reclama. Eventual doar un id pentru a fi intrebata personal... Dar asta e doar ideea mea :)

Good job cu post-ul, by the way!

Anonim spunea...

e foarte tare si ideea e foarte buna:>
ati putea sa faceti o rubrica in care sa puneti poze cu elevi imbracati fain din liceu.

botzo spunea...

anonim...lucram deja la asta. am gasit deja persoana care sa se ocupe de asta...ii asteptam primele poze :)

AD spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

Nu am inteles ce cauta un post despre toale (hidoase btw, if you ask me, iar cele pt baieti potrivite mai degraba unei stranse comunitati cu o anumita orientare sexuala :D) pe blogul unui liceu. Daca tot vreti sa "ne largim orizonturile", de ce nu incercati articole despre muzica, teatru sau orice alta chestie mai mult sau mai putin culturala? Mi se pare un subiect extrem de derizoriu, chiar daca, din pacate, asta este preocuparea a 90% din elelvii acestui liceu.

P.S.: Sa nu imi veniti cu propunerea pseudointeresata si "ironica" (am pus intre ghilimele pentru ca ironia presupune o oarecare doza de inteligenta) de a scrie eu altceva. Sunt constienta ca gusturile mele nu coincid cu cele ale majoritatii elevilor. Si, daca aveti de gand sa imi raspundenti, v-as ruga sa va abtineti de la cliseul "e usor sa critici, mai bine ai face si tu ceva" sau alte variatiuni pe aceeasi tema. Zic si eu.

Dragos spunea...

Articolul asta e facut pentru ca ati vazut ca exista lume in liceu care nu prea are treaba cu asortarea imbracamintei (lasand moda la o parte, ca poate nu-i place omului ce se poarta)....?

Eu asa il vad, ca pe o aluzie la cei mentionati mai sus :P

Anonim spunea...

Si ce relevanta are in viata ta/ a mea faptul ca nu se pricep unii la a asorta imbracamintea? Te deranjeaza cu ceva, iti schimba cursul unei zile, iti lasa simtul vizual lezat iremediabil? Nu cred. Atunci de ce trebuie sa "facem aluzie la ei" sau sa incercam sa le schimbam stilul? Pe mine una ma intereseaza foarte putin spre deloc ce carpe arunca omul pe el atata timp cat sunt curate si relativ decente (nu sunt vreo puritana, dar la noi in liceu vezi un pic mai multe parti anatomice ale sexului frumos decat ar fi cazul intr'o institutie de invatamant).

botzo spunea...

1.facem si noi incet incet ce putem. din toamna ne vom intoarce cu oameni noi si subiecte proaspete. e usor sa critici, e nitel mai greu sa critici constructiv. multumim ca tu ai ales calea mai grea.
2.tre sa-i impacam si p-aia 90%, nu? promit sa-ncercam sa te impacam si pe tine.
3.nu, nu s-a vrut o subtila aluzie ci...un mic ajutor :).

Dragos spunea...

Nu lua comentariul meu ca fiind o critica...E foarte ok articolul, doar ca ce am zis in comentariul anterior a fost primul gand care mi-a venit in minte...

Keep it going !

AD spunea...

Ganditi-va ca suntem doar 10 bloggeri... E greu sa fim la curent cu tot ce se intampla in jurul nostru... Cu toate ca facem tot posibilul...

@Anonim: asa cum a zis si botzo, mai intai ne ocupam de majoritate, apoi de "minoritati"...
Momentan tatonam terenul, vrem sa vedem ce "prinde" la public, dar suntem dispusi sa publicam articole pe aproape orice tema. Vino doar cu o propunere si, daca vor mai exista si alte persoane interesate, atunci vom face tot posibilul sa dezbatem si acea tema...

Diana spunea...

Really? Moda?! Asta e ceea ce ar trebui sa ajute un nou venit pe siteul Mishu' sa isi faca o parere despre liceu? E cumva vreuna din activitatile consacrate din Viteazul? Ca eu una asta inteleg prin prezenta articolului aici. Nu spun ca nu ar fi bine scris...e ok, insa cred ca e prezenta nepotrivita la locul nepotrivit.

zuzu spunea...

A zis cineva ca scriem in mod special pentru nou veniti? Nu, scriem pentru cine vrea sa citeasca. Iar viitorii boboci sa astepte sa-si formeze singuri o parere.
Si de ce moda n-ar trebui sa fie o preocupare [nu activitate] si pentru noi? Daca suntem in Viteazu' inseamna ca nu vedem altceva decat manuale stufoase de mate si fizica?

Alina spunea...

As avea si eu o propunere de subiect ce cred ca merita tratat: avand in vedere ca in curand se fac inscrierile la licee, cred ca pe viitorii boboci i-ar ajuta daca ati putea face o descriere a activitatilor din liceu: teatru, debate, echipe de sport, etc. Am vazut ca oamenii sunt interesati de lucrurile astea. Eu cand am ales liceul asta nici n-am luat in calcul alta varianta, dar observ ca multi sunt nehotarati si informatiile astea i-ar putea ajuta sa-si faca o idee despre ce se mai face in Mishu in afara orelor de curs.

Bodiii. spunea...

@zuzu: Hehe bine zis. Mie unul mi se pare o idee buna dar in fond fiecare cu ce-i place. :) Parerea mea este ca prin intermediul acestui articol unii elevi isi pot forma noi orizonturi in ceea ce priveste moda. Pentru unii chiar va fi foarte util. Keep going the gud uorc . ^^ Si totusi ar trebui sa vedem partea pozitiva a fiecarui lucru.

botzo spunea...

alo alo...va ambalati prea tare...asta nu e site-ul liceului ci blogul sau. incercati sa faceti aceasta diferenta. din pacate pentru voi, din fericire pentru altii, "proiectul" cu moda va continua. vom vedea pana cand. dar e clar ca nu-l vom abandona din prima faza.
si zuzu...nu sunt complet de acord cu tine in privinta bobocilor...sau mai degraba a viitorilor boboci...dar suntem aici sa raspundem oricarei intrebari.

Anonim spunea...

un articol despre moda era ultimul lucru care imi trecea prin cap ca o sa vad pe blogul liceului. asta mai lipsea, sa-mi zica o pustoaica cu ce sa ma imbrac. daca vreau moda, gasesc sute si mii de siteuri cu tema unde sa ma uit, unde gasesc pareri ale unor oameni din domeniu. eu cred ca nu isi are rostul un asemenea articol aici.

guesswho spunea...

asta e moda????

Andreea spunea...

mie imi place foarte mult!
si cred ca este normal sa avem unele cunostinte si-n materie de moda,nu doar fizica si chimie.
moda poate fi luata ca pe un hobby si pana la urma mi se pare firesc ca pe un blog sa discutam si despre astfel de lucruri.
intr-un liceu bun, din mijlocul capitalei ar trebui si elevii sa arate bine , sa aiba o imagine si sa fie creativi.
Pica felicitari pentru articol si pentru stilul tau;).

Anonim spunea...

Daca se pricepe la moda si stil de ce preia niste imagini de altundeva?... de ce nu creaza ea tinute cu haine ce sunt accesibile pentru toti...Acele haine din imagini nu se gasesc in magazinele noastre din Romania si daca se gasesc sunt foarte scumpe si nu cred k un elev si le poate permite plus ca din tinutele acelea unele sunt asa potrivite pentru liceu...

Si cred ca la urma urmei nu trebuie sa urmezi anumiti pasi impusi de altii ci trebuie sa iti urmezi proprii pasi ai personalitatii tale indiferent daca sunt sau nu la moda

 
footer