vineri, septembrie 26, 2008

Prima mea saptamana de scoala

Cum sa va spun eu...prima saptamana de scoala mie mi s-a parut intotdeauna cea mai grea. De ce? Pentru ca in prima saptamana iti cunosti dirigintele,profii si trebuie sa faci anumite eforturi pentru a creea o impresie buna, mai ales daca esti nou intr-o scoala,cum e cazul meu.
Cum e sa fii boboc?A...usor ar zice toata lumea: ”Cea mai frumoasa perioada a vietii tale va fi liceul”...de cate ori nu am auzit asta? Da, e adevarat, dar exista si parti grele in aceasta perioada minunata. Faptul ca trebuie sa treci repede peste notele de 2 si 3 din testele predictive sau peste nota 1 pe care ai luat-o pentru ca ai copiat la mate, asta este altceva. Si in plus, ce ne-am face noi fara un bal al bobocilor care sa ne stearga amintirile neplacute despre primele zile sau saptamani de scoala?
Abia a inceput scoala si deja mi-am schimbat parerea despre liceu. Primele mele 2 optiuni pe foaia cu liceele: a fost Colegiul National Sf.Sava...Imi placea cum arata si tot felul de chestii. Pe de alta parte conceptia “Mihai Viteazu-liceu de tocilari” ma urmarea peste tot. Si am vazut ca de fapt nu era asa. Nici urma de vreun tocilar cu ochii prin carti pe hol sau ceva de genul asta(pana acum,cel putin;sa nu uitam,a trecut numai o saptamana) ba chiar, cei de aici sunt niste oameni foarte de treaba. In afara faptului ca am cunoscut o gramada de boboci pe hi5 si putem comunica mai usor, pentru ca ne cunoastem si suntem prieteni, ceilalti colegi nu te critica pentru felul in care mergi pe hol sau pentru cum esti imbracat.
Bineinteles ca mai exista si fel de fel de oameni, ca in fiecare scoala de altfel.Ba niste manelisti, cativa emo, cateva fete cu nasul putin cam sus, dar asta nu conteaza. Pentru ca nu ies in evidenta foarte mult iar echilibrul se pastreaza.
Prima saptamana de scoala a fost super, in afara faptului ca am dat 2 teste la diriga, adica la chimie si la biologie. La ambele am facut-o lata si nici nu vreau sa ma gandesc ce ma fac daca se trec.Oricum o sa afle mama de ele la sedinta, si dupa va veni acasa si va incepe tortura:”Nu mai ai voie la calculator, televizor, nu te mai duci nicaieri in weekend si afara nu iesi decat pana la scoala si inapoi!”
In rest...Aceleasi probleme obisnuite: trezitul de dimineata, foarte dimineata, mai ales daca faci 1 ora pe drum, aglomeratia de pe bulevard, claxoanele soferilor care se cred mai inteligenti daca scot capul pe geam si ii striga celui din fata: “Ce ma, ti-a luat ma-ta bulevard?” si cate si mai cate. Fetele care traverseaza trecerea de pietoni cu geanta tinuta pe mana, atentie, pe mana cat mai indoita, sa para rupta si oamenii care se inghesuiesc in autobuz, se baga in fata ta si iti spun: ”Scuze,tu nu mai ai loc.”
Asa ar arata prima mea saptamana de scoala.O astept si pe a doua,poate vom avea parte de ceva mai multa distractie.

2 comentarii:

simi spunea...

gj

Mona Lira spunea...

he-he!se pare ca au mai observat si altii fratia posetelor

 
footer