marți, aprilie 07, 2009

Piesa de caritate

Joi la 12:30, o piesa de teatru va fi jucata in scopuri caritabile. Piesa se numeste 'O noapte furtunoasa' si este jucata pentru a strange bani care sa il ajute pe Dragos, un elev de clasa a 12'a din Dante Alighieri, bolnav de leucemie, sa se vindece. Are nevoie de 100.000 Euro, si dosarul sau de sponsorizare a tratamentului a fost refuzat de Guvern din motive necunoscute. Oricine doreste sa participe,este rugat sa aduca maine(la scoala) 10 lei - contravaloarea biletului, bani care vor intra, mai apoi, in contul destinat lui Dragos.Be there: joi, 12:30, sala de festivitati!

P.S:
aici este o scrisoare pe care un grup de voluntari a trimis-o unei persoane publice,pentru a cere ajutorul.

Dragos Croitoru, un tanar licean de 18 ani, din Bucuresti, a fost ieri condamnt la moarte de catre GUVERNUL ROMANIEI. Dragos a fost diagnosticat in noiembrie 2008 cu o forma grava de leucemie, care nu raspunde la chimioterapie si care avanseaza intr-un ritm alert.

Mama lui Dragos, o femeie disperata, a inceput inca din noiembrie demersurile pentru obtinerea fondurilor necesare, insa statul roman, se pare, nu are fonduri pentru asa ceva. Ieri Guvernul i-a respins dosarul, condamnandu-l pe acest tanar la moarte. Mama lui se uita cum singurul ei copil moare cate putin in fiecare zi…
Noi suntem un mic grup de voluntari care nu-l cunoastem pe Dragos decat de putin timp, dar incercam sa-i mobilizam pe colegii lui dupa modelul unor liceeni din Barlad care au strans banii necesari pentru colegul lor Catalin Micu, diagnosticat cu aceeasi boala ca a lui Dragos. Aici in Capitala insa, solidaritatea si moralitatea au “cote de piata” mult mai mici decat in provincie...

Traiesti ca si cum cel drag ar muri maine! Incerc acest exercitiu din cand in cand si ii inteleg mai bine pe ceilalti.
Oana Gheorghiu

5 comentarii:

botzo spunea...

cat a costat operatia lui minculescu, suferindul de o boala la ficat care pare a fi ciroza dar nu e ciroza? de ce a platit-o statul? nu avea bani? ii daduse pe toti pe vodka si tigari. omu a declarat ca bea vodka cu cisterna dar boala lui nu e ciroza. minculescu nu s-a distrus singur. nici dragos nu a ales sa aiba leucemie si nu putea sa faca nimic in privinta asta. nici el n-are banii necesari pentru operatie sau pt cisterne de vodka. minculescu va scapa acum dar va muri peste cativa ani. dragos ar mai putea trai mult timp si ar putea schimba ceva. hai sa schimbam noi ceva joi la 12 30. nu trebuie sa stati la piesa daca nu va place. platiti doar biletul sau faceti o donatie cat de mica si puteti sa va vedeti de ale voastre. multumesc

zuzu spunea...

Botzo are dreptate. Nu Dragos a ales sa aibe aceasta boala. Si in locul lui ar putea fi cei dragi noua sau chiar noi insine.
Poate asa vor vedea si "altii" ca daca vrei cu adevarat sa faci ceva, reusesti! Pentru noi, 10 lei nu reprezinta o avere, dar pentru Dragos inseamna mult mai mult, speranta, viata.

Deiu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
botzo spunea...

de ce ti-ai sters comentariul deiule?

Deiu spunea...

eh...nu conteaza:)
ma luasem de tine si dupa aia am aflat ceva si mi-am dat seama ca aveai dreptate...si,ca sa nu ma fac de ras,l-am sters.

 
footer