vineri, octombrie 09, 2009

Treci la "Floare de colt"!

-Buna ziua, domnule Stoinea, am inteles ca sunteti profesorul coordonator al fundatiei ecologice "Floare de colt". Cum s-a infiintat?
- In urma cu 15 ani a avut loc o tabara in Muntii Retezat. Copiii, fiind nemultumiti de mizeria si de indiferenta oamenilor fata de mediu s-au hotarat sa se implice. 23 de elevi din Colegiul National Mihai Viteazul au decis sa infiinteze aceasta organizatie, iar pe 26 octombrie 1994 a devenit persoana juridica.

-Ce fel de activitati desfasurati?
-Desfasuram activitati care implica in mod direct generatia de viitor in ecologie si munca in folosul comunitatii. Facem marcaje turistice, lucru in parcuri, chestionare de educatie ecologica, monitorizam turismul, realizam revista virtuala Mini Pro Mediu , plantam arbusti si flori, colectam haine pentru orfani, montam lanturi in zone montane periculoase si realizam expozitii de fotografie din parcurile nationale vizitate in timpul expeditilor.

- Am inteles ca urmeaza sa faceti o expeditie in curand. Puteti sa ne dati mai multe detalii?
-Intentionez sa fac o tabara de 2 zile la Ciucas- Cozia- Piatra Mare. V-as sugera sa va luati ghete de munte pentru a evita accidente neplacute in timpul plimbarilor noastre.

- Ce optiuni de vara avem?
-Fac in fiecare vara tabere ecologice de 10 zile in Parcul National Retezat, Calimani sau Apuseni. In general participantii pot decide unde vom desfasura taberele. In anii anteriori am mers la Roma si chiar dincolo de Cercul polar!

- Cand se va face urmatoarea sedinta?
- In toamna asta dar inca nu am hotarat asupra unei date fixe.

- Cand va fi urmatoarea expozitie?
- Urmatoarea expozitie va fi in noiembrie anul acesta.


Va multumim si o zi buna va dorim!

P.S: Daca sunteti interesati puteti sa-l contactati pe domnul profesor de geografie Petre Stoinea sau pe Ioana Bob din 12E. Si sa nu uitati ca orice activitate extrascolara va va fi de folos. Nu va pierdeti vremea. Implicati-va!

4 comentarii:

Andreea spunea...

errmmm.am vorbit cu domnul stoinea.m-a trimis la fata aceea.am vorbit si cu ea.mi-a luat id-ul.si ....pauza.deeci cum pot sa fac sa intru practic?

botzo spunea...

"fata aceea" e...mai speciala. tine-te agatata de domnul stoinea si intreaba-l cand va fi urmatoarea sedinta a fundatiei ca sa te poti duce si tu...
in rest...mai poti incerca la vali brabete, poate el e mai receptiv si te va ajuta mai mult.

K spunea...

Vorba lui Botzo tine-te de Stoinea. Se intra participand la activitatile desfasurate de ei. Totul e sa stii cand si unde. *wink* Nu te speria ca postam un anunt daca e.

Valib spunea...

Cand treci pe la noi pe la clasa, pe la 12, E cauta-ma si pe mine(vali) cand ai vreme...sau cel mai bine daca esti in tura de dupa amiaza caut-o pe Simona Trandafir 11D (care coordoneaza expozitia in curs de pregatire), sau pe Elena 10C. Depinde pana una alta si cum vrei sa te implici practic...

Toate bune.

 
footer