joi, septembrie 24, 2009

Teste predictive

Nu am apucat si noi sa ne dezmeticim prea bine dupa deja mult prea mult discutata vacanta trecuta, ca odata ajunsi la scoala, paf! ne loveste ceva.Nu sunt nici orele, nici trezitul devreme,nici aglomeratia din mijloacele de transport in comun, nimic din toate astea nu ne strica tonusul mai mult decat celebrele teste predicitive. Si cel mai mult imi place discursul sustinut de majoritatea profesorilor:"Eu nu v-as da test, dar trebuie!". Tot ce-mi place la testele astea e ca nu se trec, dar totusi nu poti sa te prezinti cu mana-n in gura si sa lasi foaia alba, deci oricat de nesimtit ai fi tot pui mana pe un caiet, tot iti arunci privirea pe niste notiuni, iar pur si simplu ideea de test aduce dupa sine un factor de stres. Privind din perspectiva profesorului, acesta are de facut o gramada de munca inutila care nici macar nu-l scapa de grija unei note in catalog. Desigur ca se pune problema bobocilor si a profesorilor care nu au lucrat cu o clasa in anii precedenti, aici e putin mai complicat, dar sincer cred ca dupa cateva ore e aproape imposibil ca un profesor sa nu isi faca o idee corecta si obiectiva despre o clasa. Nu stiu de ce se depune atat de multa munca inutila pentru teste predictive....ah, daca sunt vazute ca pe un warm up sunt perfect de acord, in rest nu prea le vad rostul.

5 comentarii:

zuzu spunea...

Sunt de acord cu testele predictive in clasa a 9-a. Si cand se schimba profesorii, indiferent de an, e bine sa stii de la ce nivel pornesti cu clasa respectiva si ce asteptari sa ai de la elevi. In rest, bataie de cap inutila.

KanTe spunea...

sunt doar predictive nu va mai strofocati sa invatati pt ele, mai bn asa sa veniti "cu mana in cur" , astfel vedeti si voi, ce v-a ramas in minte....

adi spunea...

Intr-adevar predictivele la a 9-a si la clasele cu profi noi sunt o problema delicata, dar imi sustin parerea ca nu sunt nici acolo mereu necesare

adi spunea...

kante, mie nu prea imi plac lucrurile inutile si nu prea agreez ideea de a da teste de dragul de a le da.Spune-mi tu mie ca ai avut un profesor nou si te-ai dus cu mana in fund la predictiv...sunt ferm convins ca asa ai facut.

Anonim spunea...

parerea mea este ca aceste teste sunt strict informative dar cred ca ar fi bn sa ne spuna si notele nu sa vina profi in clasa si sa zica : TESTELE SUNT O CATASTROFA NICI NU VA MAI ZIC NOTELE; adica macar sa stim si noi cat de ,, varza '' suntem :))

 
footer