sâmbătă, noiembrie 14, 2009

Isterie inutila

Oameni buni, calmati-va. In primul rand, nu stim cand reincepem cursurile. Luni, in nici un caz.

In al 2-lea rand, nu va mai agitati atata cu gripa asta. E ca o gripa obisnuita, in mare cu aceleasi simptome. N-o sa muriti daca ati luat virusul. In caz de confirmare, se administreaza antivirale timp de 7 zile, in care stati izolati la domiciliu, dupa care se repeta testul. Cazurile in care tratamentul nu da rezultatele asteptate sunt foarte rare.

Zilnic auzim ca numarul persoanelor confirmate cu AH1N1 este in crestere. Nimic mai normal, avand in vedere ca vorbim despre o boala contagioasa. Numarul celor care au gripa sezoniera este infinit mai mare.

Si inca ceva, in cazul gripei porcine apar complicatii la pacientii care sufera si de alte boli ale sistemului respirator. Atunci si doar atunci se pune problema decesului.

Serios, va agitati mult prea mult pentru nimic.

Last hour news: In cazul liceelor Marin Preda, Goethe si Mihai Viteazul din Capitala s-a luat decizia amanarii reluarii activitatii pana pe 20 noiembrie. Avem si confirmarea domnului director Mihai Surdu. Click

12 comentarii:

kanTe spunea...

Ideea de amanare a aparut astazi, conform unui comunicat de presa al Ministerului Sanatatii. Deasemenea Ministerul Sănătăţii precizează că se suspendă activitatea la:
liceele
Emil Racoviţă,
Iulia Haşdeu,
George Coşbuc,
Henri Coandă,
Grupul şcolar Dimitrie Gusti, şcolile generale numerele 56, 118, 181, 175.

botzo spunea...

un amarat de student la medicina va spune umratoarele:
in perioada de cand a fost depistata prima oara in lume gripa porcina si pana azi au murit din cauza acestei boli aproximativ 3.000 de oameni. de gripa sezoniera in aceeasi perioada au murit 600.000.
in facultatea de medicina intr-o saptamana circula cam 6000 de studenti, cateva sute de cadre didactice si cateva sute de cadre auxiliare. NICIO persoana dintre acestea nu poarta macar o masca de protectie. sunt suspectati de a fi infectati cu gripa porcina doar doi studenti din anul 5. precizez ca acesti studenti fac toate cursurile in spitale (unde au putut contacta virusul) si nu au nicio treaba cu cladirea facultatii.

sper ca toate aceste lucruri v-au ridicat cateva intrebari cu privire la isteria indusa in ultimele saptamani.

zuzu spunea...

Pana si medicii au recunoscut ca mastile alea nu sunt bune de nimic. Cine vrea sa se protejeze, n-are decat sa-si puna o punga de plastic pe cap. :))

Dragos spunea...

OMFG...foarte tareeeee :D, fara scoala pana vineri. viata frate \:D/ \m/

Anonim spunea...

serios, chiar nu se face scoala saptamana asta in mishu :o????

Dragos spunea...

da, chiar nu se face pana pe 20. uite aici dovada

http://www.ms.ro/comunicate-de-presa.php?com=1847

cosmin spunea...

se amana pana pe 20 inclusiv?Adica incepem pe 23 sau pe 20 mergem la scoala?

AD spunea...

Oameni buni, dragi dovlecari, nu va mai panicati :) Asa cum au zis si Botzo si Zuzu, virusul gripei porcine nu face victime decat daca bolnavul sufera si de alte boli (la plamani, la inima etc). Iar in privinta protectiei, nu va pot recomanda decat sa va feriti de AH1N1 asa cum va feriti si de o gripa normala. Mastile nu va protejeaza pe voi, ci pe cei din jurul vostru (impiedica raspandirea virusului, in cazul in care voi sunteti contaminati).

Cat despre amanarea si eventual reluarea cursurilor, ce se mai aude? Am citit comunicatul MS si mi se pare plauzibil... Chiar sunt curioasa sa aflu daca, si cand, vom recupera orele astea xD

MF spunea...

Sigur, sigur incepem pe 20? Am citit comunicatul acela, dar parca nu-mi vine sa cred. O_O

Anonimus Fericitus spunea...

incetul cu incetul lucrurile devin din ce in ce mai interesante, mai intai anul trecut fac profi greva, anu asta e gripa, oare la anu ce va mai fi? aproape ca abia mai astept in ritmu asta se va ajunge la anularea totala a unui semestru.(spun aste din pura curiouzitate si nu asta n-ar fi fantastic, sunt si dezavantaje) Iar cat despre virus, sper sa tine (doar isteria, nu si decesele) pana la vacanta de craciun asa ca sa avem un un cadou de craciun din partea ministerului. Asa ca, cu carantina asta prelungita in minte si stand cumintel de o saptamana in fata televizorului, va urez spor la zacut!

AD spunea...

@MF: maine e sigur ca stam acasa. asa ca stai calm/a :) probabil ca tot maine vom fi anuntati si pana cand ramanem acasa :-"

Anonim spunea...

ma colegi, nu mai vorbit ca gripa nu-i periculoasa... stai tu acasa 7 zile cu antivirale sa vezi ce bine e, nu-i chiar asa cum ziceti voi

 
footer